چرا کنکور با چالشهای زیادی مواجه شده است؟
دانشجوی کارشناسی مکانیک دانشگاه فردوسی گفت: شرایط نامطلوب اقتصادی باعث شده دانشآموزان تنها به یک سمت حرکت کنند و رشته تجربی را انتخاب کنند چراکه معتقدند اگر وارد دانشگاه شوند و در این رشته تحصیل کنند، شغلشان تضمین شده و درآمد خوبی کسب خواهند کرد.

ایسنا/خراسان رضوی دانشجوی کارشناسی مکانیک دانشگاه فردوسی گفت: شرایط نامطلوب اقتصادی باعث شده دانشآموزان تنها به یک سمت حرکت کنند و رشته تجربی را انتخاب کنند چراکه معتقدند اگر وارد دانشگاه شوند و در این رشته تحصیل کنند، شغلشان تضمین شده و درآمد خوبی کسب خواهند کرد.
حسین مهدویان در برنامه لایو اینستاگرامی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی در خصوص حذف کنکور اظهار کرد: نداشتن راهحل مطمئن و وجود مافیای کنکور، دو دلیل مهم است که در حذف کنکور دخیل است.
در نتیجه شرایط موجود کنونی در حال حاضر شاهد اقبال عمومی به رشته تجربی و پزشکی و افزایش آن هستیم.
این دانشجوی کارشناسی مکانیک دانشگاه فردوسی خاطرنشان کرد: اکنون نگاه نامطلوبی نسبت به رشتههای فنی و حرفهای وجود دارد و باید در کنار درسهای تئوری، مهارتی را نیز بر حسب علاقه کسب کرد و این دو را با هم جلو برد.
حتی مهارتآموزی مهمتر از رشتهای است که دانشجویان تحصیل میکنند.
لازم است مهارتآموزی در کنار اینکه عدهای از دانشجویان تنها به دلیل شرایط خاص خود به دانشگاه پناه میبرند، نهادینه شود.
مهدویان تصریح کرد: اقدامی که شاید بتوان در این زمینه انجام داد، این است که اصلاحاتی در آموزش و پرورش صورت گیرد و مدارس دولتی و غیرانتفاعی به سطح استانداردی برسند تا بتوان مهارت را جزو سوابق تحصیلی به حساب آورد.
هر کدام از دانشگاهها باید برای خود آزمونی در نظر بگیرند و پذیرش دانشجو داشته باشند زیرا برگزاری کنکور به صورت عمومی، امتحان خود را پس داده و به همین جهت ضروری است شیوه دیگری برای پذیرش دانشجو بهکار گرفته شود.
تنها مشکل کنکور نیست
معین حسینی، دانشجوی کارشناسی اقتصاد دانشگاه فردوسی، نیز در ادامه اظهار کرد: معیار اصلی برای افراد گذر از کنکور است.
کنکور در بعضی از کشورها وجود ندارد و این پذیرش دانشجو بر اساس معیارهای نظام اقتصادی و سیاسی کشور چیده میشود.
مشکلی که در ایران وجود دارد، حجم بالای متقاضی در بعضی رشتههاست که همین موضوع باعث میشود کنکور همچنان برگزار شود.
وی اضافه کرد: براساس آمار سالهای گذشته دانشآموزان هر سال به مراتب بیشتر از سالهای قبل تمایل به پذیرش در گروه علوم تجربی دارند؛ به این دلیل که مشاغل مرتبط با این رشتهها حقوق و درآمد زیادی دارد و این امر باعث شده سایر رشتههای دانشگاهی به گونهای نادیده گرفته شود و همین موضوع منجر به کاهش اشتغال و درآمد در مشاغل مربوط به رشتههایی غیر از رشتههای دانشگاهی مرتبط با علوم تجربی میشود.
حتی افراد شغل به دوم با وجود اینکه تخصصی در آن ندارند، روی میآورند و بار روانی زیادی را متحمل میشوند.
این دانشجوی کارشناسی اقتصاد دانشگاه فردوسی عنوان کرد: همه این عوامل باعث میشود که دانشآموزان از علایق خود دست بکشند و به رشتهای روی آورند که درآمد زیادی داشته باشد.
به طور کلی کنکور مشکل نیست اما عواملی مانند نابرابری درآمد در شغلها و فشارهای روانی اطرافیان به دانشآموزان در انتخاب رشته باعث میشود که دست به انتخابی بزنند که اصلا به آن علاقهای ندارند.
هیچ گزینه جایگزینی برای کنکور وجود ندارد
محمد مهدی شاهسون، دانشجوی کارشناسی روانشناسی دانشگاه فردوسی، گفت: به طور کلی هر دانشآموز یا داوطلبی که بخواهد وارد دانشگاه شود، باید در کنکور شرکت کند اما کنکور در همه کشورها مرسوم نیست چراکه هر کشور روش و دلیلی برای خود دارد.
کشورهایی که عمدتا آموزش در آن فروشی است و به همین دلیل کنکور ندارند.
بنابراین کنکور بستگی به نوع آموزش در آن کشور دارد که چه روشی را برای خود در نظر گرفته باشد.
این دانشجوی کارشناسی روانشناسی دانشگاه فردوسی بیان کرد: ما باید به اصل و اهداف کنکور بازگردیم.
اکنون این موضوع به حاشیه رفته است چراکه کنکور یکی از عادلانهترین آزمونهاست؛ به این شرط که به درستی برگزار شود.
کشور برای افزایش سطح توسعه پایدار به آموزش عمومی نیاز دارد که الگوهایی نیز در این زمینه وجود دارد که پیشنهاد شده است.
باید متذکر شد که با توجه به سیستم آموزشی که در ایران وجود دارد، هیچ گزینه جایگزینی برای کنکور وجود ندارد.
انتهای پیام