۲۰ هزار آزمایش کرونا در قزوین انجام شده است
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: آزمایشگاه قزوین بهعنوان پنجمین استان کشور مورد تأیید قرار گرفت و از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بالغبر ۲۰ هزار آزمایش در استان انجامشده است.

ایسنا/قزوین سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: آزمایشگاه قزوین بهعنوان پنجمین استان کشور مورد تأیید قرار گرفت و از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بالغبر ۲۰ هزار آزمایش در استان انجامشده است.
پیمان نامدار در ستاد پیشگیری از کرونای استان قزوین که در سالن جلسات مدیریت بحران استانداری برگزار شد، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی قزوین در مقابله با کرونا وضعیت خوبی در پدافند غیرعامل و مدیریت بحران داشت، از روز اول که ویروس کرونا در کشور مشاهده شد بر اساس بررسی صورت گرفته توانستیم با ایجاد یک چرخه پدافند زیستی مراحل مهار بیماری را شکل دهیم.
وی افزود: ساختار مدیریتی نیز بر اساس مصوبات ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا تدوین و در کنار آن کمیتههای تخصصی شکل گرفت؛ ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا در قزوین با ریاست استاندار و جانشینی معاون سیاسی استانداری در دستور کار جدی قرار گرفت و تاکنون این ستاد ۳۱ نشست برگزار کرده که در آنها ۴۶۶ مصوبه به تصویب رسیده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین اظهار کرد: کمیته دانشگاهی نیز ۳۱ جلسه با ۳۰۹ مصوبه برگزار کرد که ۳۰۲ مصوبه آن اجرایی شده است، در حوزه پیشگیری و شناسایی موارد مشکوک نیز یکی از دستاوردهای نظام سلامتی کشور تشکیل نظام PLC در استان بود که طی آن ۲۱ مرکز غربالگری کرونا در استان قزوین فعالیت خود را آغاز کردند.
وی یادآور شد: قزوین در حوزه تختهای بیمارستانی جزو استانهای محروم کشور است، تختهای موجود در بیمارستانهای استان بیش از ۶۰ سال عمر دارند و تنها بیمارستانی که بعد از انقلاب در حوزه دولتی در مرکز استان تأسیس شده بیمارستان ولایت است، با این شرایط ۴۰۰ تخت بستری برای مبتلایان به کرونا و ۴۰ تخت ویژه در نظر گرفته شد که این میزان در مرحله دوم با توجه به شرایط استان به ۷۵۰ تخت افزایش یافت و ۸۰ تخت ویژه نیز در نظر گرفته شد.
تخصیص ۵۴ میلیارد تومان برای خرید داروهای کرونا
بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، نامدار بیان کرد: یکی از اتفاقات خوب نیز ایجاد بیمارستان صحرایی بود، روزهای اول اسفندماه بیمارستان صحرایی و نقاهتگاه راهاندازی شد که با هجمههایی روبهرو شد و میگفتند که بیمارستان صحرایی بهمنظور خدمترسانی به بیماران استانهای دیگر تأسیسشده است درحالیکه اینطور نبود، درعینحال ما این آمادگی را داشتیم که در صورت امکان با استان گیلان همکاری کنیم، تعدادی از مبتلایان از استانهای دیگر نیز به استان قزوین سفر میکردند که در قزوین بستری شدند و خدمات دریافت کردند.
وی تأکید کرد: یکی دیگر از اتفاقات خوبصورت گرفته در استان قزوین واگذاری بیمارستان خیریه رحیمیان الوند به دانشگاه علوم پزشکی بود، این بیمارستان طی سه روز برمدار خدمت قرار گرفت و به یک منطقه ۲۵۰ هزارنفری که پیش از آن بیمارستانی نداشت خدمات ارائه کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: در حوزه آزمایشگاه نیز ما در هفتم اسفند سال گذشته بهعنوان پنجمین استان کشور بودیم که مورد تأیید قرار گرفتیم و تاکنون بالغبر ۲۰ هزار آزمایش در استان انجامشده است.
وی یادآور شد: اسنپ آمبولانس یکی دیگر از اقدامات انجامشده در استان قزوین است که در راستای خدماتدهی به افراد مبتلابه کرونا ایجادشده است، نقل و انتقالات بین مراکز درمانی زیر نظر این سامانه که تحت مدیریت فوریتهای پزشکی قزوین است انجام میشود.
نامدار یادآور شد: در این مدت و در عرض ۲ ماه ۵۰ تخت ICU در بیمارستان بوعلی سینا اضافه کردیم تا بتوانیم خدمات بیشتری به مبتلایان به کرونا ارائه دهیم، ایجاد ۳۰ تخت ویژه و امکانات آن در بیمارستانها، تأمین اعتبار ۵۴ میلیارد تومان برای تجهیزات و خرید داروهای موردنیاز کرونا نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: در حوزه غذا و دارو نیز اقدامات خوبی صورت گرفت و تا امروز ۸۳ درصد ملزومات شامل ماسک و محلولهای ضدعفونیکننده موردنیاز مردم قزوین در داخل استان با شرایط استاندارد و کیفیت لازم تولیدشده است، در بخش لباس محافظ نیز همینطور بوده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: پس از شیوع کرونا ۴۱ مجوز تولید مواد بهداشتی و ضدعفونیکننده در استان قزوین صادر شد که بهواسطه آن توانستیم به ظرفیت ۵۸۰ هزار ماسک در استان برسیم، در حوزه تولید الکل نیز استان قزوین توانست در ۱۲ روز ابتدایی شیوع ویروس کرونا ۴۰۰ هزار لیتر محلول ضدعفونی کننده تولید و در استان و سایر استانها توزیع کند.
کمک ۶ میلیارد تومانی خیرین به علوم پزشکی قزوین
وی یادآور شد: در کارگروه اطلاعرسانی نیز اصحاب رسانه و روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی حمایتهای خوبی در حوزه آموزش مردم و ارائه هشدارهای لازم به جامعه انجام دادند که برای ما قابلتقدیر است، در این راستا اقدامات مختلفی ازجمله تولید محتوا و تهیه کلیپ صورت گرفت.
نامدار اظهار کرد: قرارگاههای مردمی نیز در بحث پختوپز غذا و تهیه محصولات بهداشتی، کنترل و غربالگری لازم کمکهای زیادی کردند، ۲۰۰ دانشجو بدون بازگشایی دانشگاه در امر غربالگری به ما کمک کردند و ۲۰ ایستگاه غربالگری در ورودی و خروجی شهر تأسیس کردیم؛ همچنین این دانشجویان برای پاسخگویی به سؤالات بهداشتی مردم در قالب سامانه ۴۰۳۰ به کمک مرکز ۱۱۵ قزوین آمدند.
وی بیان کرد: ۱۳۰ گروه جهادی برای ضدعفونی کردن معابر و خیابانها و تولید ماسک در استان فعال شدند، در حوزه پرستاری نیز دانشجویان سال آخر پرستاری در مراکز ۱۶ ساعته ما ارائه خدمت کردند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین در پایان خاطرنشان کرد: در گروههای حوزه علمیه و گروههای جهادی نیز ۱۳۰ نفر بهصورت متناوب بهعنوان همیار بیمار با ما همکاری کردند، همچنین خیرین در روزهای کرونایی ۶ میلیارد تومان بهصورت نقدی ما کمک کردند، نقطه قوت ما در این حوزهها هماهنگی و تعامل بین مدیران استانی بود.
انتهای پیام