خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

زمان طلایى تزریق واکسن آنفلوآنزا / درصد تاثیر واکسن چه میزان است؟

تسنیم | استان‌ها | پنجشنبه، 13 شهریور 1399 - 10:17
گروه استان‌ها ـ در شرایطى که پاندمى کرونا همچنان ادامه دارد، تزریق واکسن آنفلوآنزا در زمان مناسب براى مردم به ویژه کسانى که در گروه‌هاى خطر هستند، اهمیت زیادى دارد تا از همراه شدن اپیدمى آنفلوآنزا با کرونا تا حدودى جلوگیرى شود.
واكسن،تزريق،آنفلوآنزا،زمان،هرمزگان،بهداشت،كرونا،تسنيم

به گزارش خبرگزارى تسنیم از بندرعباس، در شرایطى که پاندمى کرونا همچنان ادامه دارد، تزریق واکسن آنفلوآنزا در زمان مناسب براى مردم به ویژه کسانى که در گروه‌هاى خطر هستند، اهمیت زیادى دارد تا از همراه شدن اپیدمى آنفلوآنزا با کرونا تا حدودى جلوگیرى شود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکى هرمزگان در گفتگو با تسنیم گفت: واکسن آنفلوآنزا با دستور پزشک براى افراد در معرض خطر تجویز می‌شود و مردم می‌توانند این واکسن را از داروخانه‌هاى سطح استان تهیه کنند.
دکتر فاطمه نوروزیان در رابطه با گروه‌هایى که در اولویت تزریق هستند، تصریح کرد: کارکنان بهداشت و درمان، سالمندان، کودکان شش ماه تا پنج سال، زنان باردار و افراد داراى بیمارى هاى زمینه‌ای شامل مشکلات قلبى و عروقى، بیمارى‌هاى کلیوى و دیالیزى، کبدى، ریوى، سرطان و نقص ایمنى، در اولویت تزریق هستند.
وى درخصوص زمان توزیع این واکسن اظهار کرد: ما براى تامین واکسن آنفلوآنزا، سهمیه‌ای را براى استان گرفته‌ایم اما هنوز توزیع این واکسن در داروخانه‌ها زود است چراکه تزریق این واکسن در این زمان و باتوجه به تاخیر در شروع اپیدمى این بیمارى در هرمزگان نسبت به سایر استان‌ها، موجب می‌شود ایمنى در فرد تا پایان اپیدمى آنفلوآنزا، باقى نماند و به بیمارى مبتلا شود.
نوروزیان در خصوص بهترین زمان تزریق واکسن و ماندگارى اثر آن، بیان کرد: در اواخر شهریورماه یا اوایل مهرماه تا پایان مهرماه، بهترین زمان براى تزریق این واکسن است، همچنین اثر واکسن آنفلوآنزا تا یکسال پس از تزریق ادامه خواهد داشت و باتوجه به اینکه ویروس آنفلوآنزا هرساله تغییر می‌کند، باید واکسن همان سال مجدد تزریق شود.
وى تاکید کرد: این واکسن صددرصد پیشگیرى نمی‌کند و میزان ایجاد ایمنى در برابر ویروس آنفلوآنزا به فاکتورهاى متعددى نظیر سن، داشتن بیمارى زمینه‌اى، تکنیک تزریق، شرایط حمل و نقل واکسن بستگى دارد که در بهترین حالت تا حدود 60 تا 70 درصد موثر است و باید درصورت تزریق، باز هم اصول بهداشتى رعایت شود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکى هرمزگان خاطرنشان کرد: واکسیناسیون آنفلوآنزا براى گروه‌هاى خطر نظیر کادر بهداشت و درمان و سالمندان به صورت رایگان انجام نخواهد شد چرا که هزینه سرسام آورى را براى وزارت بهداشت خواهد داشت.
انتهای پیام/868/ش