مدارس دولتی حق دریافت کمک هزینه اجباری ندارند
اردبیل- مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل گفت: مدارس دولتی حق دریافت کمک هزینه اجباری ندارند ولی مردم میتوانند به دلخواه خودشان مشارکت مالی داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد ناصری بعد از ظهر چهارشنبه در نشست خبری که در اتاق جلسات اداره کل آموزش و پرورش استان با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران برگزار شد از کمبود معلم در مدارس استان خبر داد و گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده با هدف تأمین نیروی انسانی تعداد ۲۰۰ معلم بازنشسته به کمک آموزش و پرورش استان میآید.
وی آموزش حضوری را تأثیر گذار و با بازده بالا تلقی کرد و افزود: در حال حاضر جایگزینی برای آموزش حضوری نداریم چرا که ارتباط دانش آموزان با معلم از مؤلفههای آموزشی است و هیچ جایگزینی وجود ندارد و با تناسب وضعیت کرونایی در هر منطقه کلاسهای حضوری برگزار خواهد شد.
آمادگی کامل آموزش و پرورش برای برگزاری کلاسهای حضوری
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل از آمادگی کامل مدارس برای برگزاری کلاسهای حضوری خبر داد و گفت: مدیران مدارس برای وضعیتهای قرمز، زرد و سفید برنامهریزی های لازم را انجام دادهاند و تلاش ما برای برگزاری آموزش حضوری خواهد بود.
ناصری با اشاره به اینکه با شیوع بیماری کرونا بیشترین خسارت به بدنه آموزش و پرورش وارد شد، اذعان کرد: لازم است دورههای ورودی (اول ابتدایی، هفتم و دهم) جهت آشنایی با معلمان خود در کلاسها حضور یابند و مطالب پایه و نکات ضروری را به خوبی فرا گیرند.
نسخه جدید برنامه شاد در راه است
وی از نسخه جدید برنامه شاد برای آموزش مجازی خبر داد و گفت: نسخه جدید برنامه شاد با ۱۱ کاربرد جدید از جمله اخذ آزمون، فعالیتهای ورزشی و پرورشی و سایر امکانات مهم و ضروری که قبلاً در این برنامه وجود نداشت، در راه است و در اختیار دانش آموزان قرار خواهد گرفت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با بیان اینکه آموزش در سال تحصیلی جدید مدرسه محور خواهد بود و نقش شورای مدارس و اولیا و مربیان پررنگتر میشود، بیان کرد: ارتباط دانش آموزان با مدارس قطع نخواهد شد و حضور مهم و اساسی اولیا و مربیان در سال تحصیلی جدید مورد توجه بیشتری قرار خواهد گرفت.
در صورتی که خانوادهای از حضور دانش آموز خود سر کلاس ممانعت کند از چرخه آموزش باز نخواهد ماند
ناصری تصریح کرد: در شهرستانهای با وضعیت سفید حضور دانش آموزان سر کلاس اجباری است و در زمانهای مقرر دانش آموز باید در کلاس حضور داشته باشد چرا که دفاتر حضور و غیاب هنوز وجود دارد و در وضعیت تحصیلی دانش آموزان تأثیر مستقیم خواهد داشت.
وی ادامه داد: در صورتی که خانوادهای از حضور دانش آموز خود سر کلاس ممانعت کند از چرخه آموزش باز نخواهد ماند و مدیران مدارس تدابیری برای آنان خواهد داشت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل از عدم کاهش جمعیت دانش آموزی تا سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: تغییر ساختار سنی جمعیت استان تأثیری در کاهش جمعیت دانش آموزی ندارد و این در حالی است که شاهد افزایش جزئی نیز هستیم.
فعالیت ۳۳۹۴ مدرسه در ۱۹ منطقه و ناحیه استان
ناصری از فعالیت ۳ هزار و ۳۹۴ مدرسه دولتی و غیر دولتی در ۱۹ منطقه و ناحیه خبر داد و اظهار کرد: ۱۲ هزار و ۵۰۰ کلاس در روز برگزار خواهد شد که ۲۵۱ هزار دانش آموز در این کلاسها حاضر میشوند که از این تعداد ۲۰ درصد دانش آموزان پیش دبستانی و ۵۰ هزار دانش آموز اردبیلی در مدارس غیر انتفاعی تحصیل میکنند که کیفیت آموزش و نظم در این مدارس قابل قبول و در حال ارتقا میباشد.
وی از فعالیت ۱۹ هزار همکار فرهنگی و ستادی در سال تحصیلی جدید خبر داد و افزود: به دلیل افزایش مهاجرت به شهر اردبیل با افزایش ۲ هزار نفری دانش آموز در ناحیه یک اردبیل مواجه هستیم.
کمبود ۴۰ درصدی مراقب سلامت برای دانش آموزان
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با بیان اینکه ۴۰ درصد کمبود مراقب سلامت در مدارس داریم، بیان کرد: به ازای ۷۵۰ دانش آموز باید یک مراقب سلامت داشته باشیم که در این خصوص با کمبود نیرو مواجه هستیم که در تلاش هستیم در طول ۲ سال آینده این کاستی را تا حدودی از طریق استخدام و دانشجو معلم جبران کنیم.
ناصری با اشاره به اینکه ۷ درصد دانش آموزان به اینترنت دسترسی ندارند، اذعان کرد: ۱۱ درصد دانش آموزان نیز فاقد گوشی هوشمند هستند که برای این دانش آموزان مدیران و معلمان و خیرین درصدد تأمین گوشی هوشمند هستند و در این خصوص منابع مالی از دولت برای تأمین گوشی هوشمند دانش آموزان در نظر گرفته نشده است.
وی تاکید کرد: برای استفاده اولیا از سرویسهای مدارس خارج از سازماندهی آموزش و پرورش هشدار میدهیم چرا که به حد کافی سرویس مدارس وجود دارد لذا در صورت استفاده از سرویس مدارس، هزینه سرویس به خانوادهها تحمیل نمیشود و در این خصوص اولیا نگران نباشند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل در خصوص دریافت کمک هزینه از اولیا هنگام ثبت نام دانش آموزان به مدارس اذعان کرد: مدارس دولتی حق دریافت کمک هزینه اجباری ندارند ولی مردم میتوانند به دلخواه خودشان برای ارائه خدمات مشارکت مالی داشته باشند.