راهکاری موثر برای پیشگیری از تولد نوزاد کموزن
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور بیان کرد: بر اساس نتایج مطالعات مختلف، وزن مناسب قبل از بارداری و افزایش مناسب وزن در طول بارداری با استفاده از تغذیه مناسب و کافی در دوران بارداری دو راهکار موثر برای پیشگیری از تولد نوزاد کم وزن است.

سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور بیان کرد: بر اساس نتایج مطالعات مختلف، وزن مناسب قبل از بارداری و افزایش مناسب وزن در طول بارداری با استفاده از تغذیه مناسب و کافی در دوران بارداری دو راهکار موثر برای پیشگیری از تولد نوزاد کم وزن است.
به گزارش ایسنا، دکتر جلال الدین میرزای رزاز به توصیه های کلی برای دوران بارداری اشاره کرد و گفت: در دوران بارداری باید یک رژیم غذایی متعادل و متنوع وجود داشته باشد که از همه گروههای غذایی به اندازه و به مقدار کافی استفاده شود، چرا که کنترل افزایش وزن در این دوران مهم است.
وی افزود: همراه وعدههای غذایی در دوران بارداری حتما از گروه لبنیات شامل شیر کم چرب، ماست کم چرب، پنیر، دوغ کم نمک و … و همچنین در رژیم غذایی به میزان کافی از گروه گوشتها شامل گوشت، مرغ و ماهی استفاده شود.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه در دوران بارداری مواد غذایی مانند گوشتها باید کاملا پخته شوند، گفت: زنان باردار در دوران بارداری خود، روغن مصرفی خود را از نوع کلزا یا کانولا انتخاب کنند و البته روغن زیتون همراه با سالادها نیز برای پیشگیری و کنترل یبوست توصیه میشود.
رزاز در ادامه افزود: در دوران بارداری مکملها بر اساس دستور متخصص، مصرف و از مصرف زیاد قهوه و مواد غذایی حاوی کافئین شامل نوشابههای سیاه و چای پررنگ پرهیز شود.
وی بر عدم مصرف دخانیات در دوران بارداری تاکید کرد و گفت: از مصرف سیگار، مواد مخدر و الکل در دوران بارداری جدا پرهیز شود.
چرا که مصرف این مواد اثرات سویی بر روی جنین میتواند داشته باشد.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور اظهار کرد: زنان باردار خود را از استرس و اضطراب تا حد امکان در این دوران دور کنند و فعالیت بدنی سبک همانند پیادهروی را در صورت صلاحدید متخصص زنان، برای حفظ سلامتی و تسهیل زایمان در برنامه روزانه خود قرار دهند.
رزاز در خصوص تغذیه در دوران بارداری بیان کرد: رعایت یک رژیم غذایی سالم و متنوع در همه زمانها و دورانهای زندگی مهم است، اما در دوران بارداری اهمیت ویژهای دارد.
با توجه به وضعیت فیزیولوژیک، سن بارداری، میزان فعالیت و خصوصیات فردی، برخورداری از یک تغذیه مناسب برای مادر باردار امری کاملا ضروری است چرا که تغذیه بر روی سلامت مادر باردار و کودک تاثیرگذار است.
وی افزود: تغذیه مناسب در دوران بارداری باید بر سه اصل کفایت، تعادل و تنوع باشد، یعنی مادران باردار در طول روز به میزان کافی و متعادل و به شکل متنوع از همه گروه های مواد غذایی در تغذیه دوران بارداری استفاده کنند.
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور وزن گیری مناسب، رعایت رژیم غذایی متعادل، مصرف ویتامین ها و مواد معدنی مناسب و ورزش و فعالیت بدنی منظم را برای یک بارداری سالم مهم دانست و گفت: قبل از باردار شدن تا حد امکان وزن خود را به محدوده مناسب برسانید تا در دوران بارداری افزایش وزن مناسبی داشته باشید و تا حد امکان عوارض بارداری را کاهش دهید.
رزاز افزود: افزایش وزن در دوران بارداری بهتر است تدریجی و یکنواخت باشد و نباید افزایش وزن ناگهانی و در ماه های آخر بارداری باشد.
خانم ها در طول بارداری متوسط ۱۱ تا ۱۵ کیلو وزن اضافه پیدا می کنند؛ افزایش وزن در طول بارداری طبیعی است و نباید نگرانی داشته باشید.
وزن اضافه، تغذیه جنین را فراهم می کند و مقداری از آن نیز ذخیره می شود تا بعد از زایمان برای شیردهی نوزاد استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: اگر قبل از بارداری نمایه توده بدن شما بالا باشد، طبیعی است که باید کمتر وزن اضافه کنید و اگر با سوء تغذیه باردار شوید، اضافه کردن بیشتر از این مقدار جای نگرانی ندارد.
رژیم گرفتن در دوران بارداری برای کاهش وزن یا پیشگیری از اضافه وزن برای مادر و کودک مضر خواهد بود.
رزاز یادآور شد: براساس نتایج مطالعات مختلف، وزن مناسب قبل از بارداری و افزایش مناسب وزن در طول بارداری با استفاده از تغذیه مناسب و کافی در دوران بارداری دو راهکار موثر برای پیشگیری از تولد نوزاد کم وزن است.
انتهای پیام