سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شکل گیری انجمن صنفی حمایت از تعزیه در قزوین ضروری است

مهر | استان‌ها | سه شنبه، 11 شهریور 1399 - 09:21
قزوین- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: حمایت از هنر اصیل دینی و ملی تعزیه با تشکیل انجمن صنفی و تشکل تخصصی محقق می شود.
هنر،تعزيه،اسماعيلي،عنوان،آئيني،قزوين،روبرو،مذهبي،تقويت،كمك،استان

محمد حسین اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص هنر تعزیه اظهار داشت: هنر تعزیه چندین ویژگی دارد و به عنوان یک هنر پایه و مادر میان هنرها محسوب می‌شود و ترکیبی از هنرهای شعر، موسیقی و نمایش است و توجه به آن می‌تواند به تقویت سایر رشته‌های تشکیل دهنده آن نیز کمک کند.
وی اضافه کرد: تعزیه یک هنر کاملاً ایرانی و آئینی است و رسم و رسوم و اعتقادات و ارزشهای دینی و ملی ما در هنر تعزیه متبلور شده و ریشه تاریخی و مذهبی در کشور دارد لذا می‌توان از آن برای تقویت، رشد و بسط و گسترش دیگر آئین‌های مذهبی هم استفاده کرد.
اسماعیلی بیان کرد: از آنجا که رهبری در استفاده از هنر برای معرفی ارزشهای اعتقادی تاکید ویژه دارند لذا هنر تعزیه به عنوان یک هنر آئینی، مذهبی و ملی باید مورد توجه قرار گیرد و در این راستا نیازمند برنامه ریزی جامع و کاملی توسط متولیان هستیم.
مدیرکل ارشاد استان قزوین یادآور شد: تعزیه به عنوان یک هنر مردمی و میدانی از تکلف برخی هنرها به دور است و با اقبال زیاد مردم روبرو شده و هیچگاه با بحران مخاطب روبرو نبوده بلکه از مطالبات مردم دین دار و دین محور سرزمین اسلامی بوده است.
وی اضافه کرد: همه هنرمندانی که در عرصه تعزیه فعالیت می‌کنند در بسیاری از هنرهای آئینی از جمله، شعرخوانی، میدان گردانی و در عرصه‌های عمومی و هنر موسیقی که از ملزومات هنر تعزیه است تسلط دارند و این جامعیت به غنای تعزیه کمک کرده است.
اسماعیلی گفت: در استان قزوین به عنوان خواستگاه هنر تعزیه شاهد حضور هنرمندان متعددی از نظر کیفی و کمی هستیم و در اقصی نقاط شهری و روستاهای دور افتاده این نمایش دینی در ایام محرم و صفر اجرا و با استقبال روبرو می‌شود.
اسماعیلی اظهار داشت: دستگاه‌های فرهنگی وظیفه دارند در حمایت برنامه ریزی جامع داشته باشند البته شهرداری، شورا، فرمانداری‌ها، تبلیغات اسلامی، اوقاف و ارشاد می‌توانند در حمایت از این هنر تشریک مساعی داشته باشند.
وی گفت: به نظر می‌رسد وجود یک تشکل هنری و صنفی در استان قزوین ضروری است و ما هم پیگیری کرده ایم البته در حال حاضر تشکل‌هایی هستند که فعالیت می‌کنند اما ضرورت دارد با یک عزم همه جانبه و کمک سایر نهادها برای تقویت هنر تعزیه اقدام شود و ما پیگیری لازم را انجام خواهیم داد.