فرهنگسازی؛ سلاحی در برابر کرونا ویروس/ بیتوجهی مهلکترین عامل مرگ و میر است
گروه استانها - بیتوجهی و غفلت مرگبار شرایط بدی را برای شیوع کرونا در جامعه رقم میزند که به همین دلیل نیاز است به آموزش و فرهنگ سازی توجه ویژهای داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، در حال حاضر شیوع ویروس کرونا عملاً به یک بحران اساسی تبدیل شده و پیامدهای جدی در حوزههای مختلف به دنبال دارد که در حقیقت باید آن را به مثابه یک بحران اجتماعی در معنای تام و وسیع آن و یک اَبَربحران در نظر گرفت.
این در حالی است که این ویروس ما را مجاب میکند تا درک درستی از ابعاد اجتماعی و فرهنگی بحران کرونا در جامعه ایرانی داشته باشیم و از این طریق بتوانیم در سیاستگذاریهای لازم برای مدیریت اجتماعی این بحران، همه فرآیندهای مؤثر و تعیینکننده را شناسایی و مورد توجه قرار دهیم.
این طور که به نظر میرسد در شرایط بحران کرونا، بدون توجه به زمینههای فرهنگی و اجتماعی، نه تنها امکان اثرگذاری مثبت اندک خواهد بود، بلکه هرگونه بیتوجهی به وجوه اجتماعی مدیریت بحران کرونا، میتواند فاجعهها و دردسرهای بیشتری را دامن بزند.
بیتوجهی و غفلت مرگبار شرایط بدی را برای شیوع کرونا در جامعه رقم میزند که به همین دلیل نیاز است به آموزش و فرهنگ سازی توجه ویژهای داشته باشیم که در این زمینه نیاز است شهروندان را برای مشارکت در آن تشویق کرده و برنامهریزی مناسب برای مقابله با کرونا را در دستور کار قرار داد تا شاهد کاهش آمار مبتلایان به کرونا در سطح جامعه باشیم.
افزایش آمار مبتلایان به کرونا در اردبیل
در این باره شهرام حبیبزاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در گفتوگو با رسانهها از افزایش نسبی مبتلایان به کرونا در سطح استان خبر داد و اظهار داشت: وضعیت اردبیل همچنان قرمز است و در این زمینه اهمیت به فرهنگسازی استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی حرف اول را میزند.
وی با اشاره به این که تجمع و حضور در اماکن پرتردد قابل قبول نیست بیان کرد: بیتوجهی به توصیههای ستاد مقابله با کرونا عواقب جبرانناپذیری را به دنبال خواهد داشت که امیدواریم در این زمینه همکاریهای لازم مبنای کار قرار گیرد تا با هم اپیدمی دوم کرونا را مهار کنیم.
"به من چه" و "به تو چه" در شرایط کرونایی بیمعنی نیست
سید غنی نظری، عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: در راستای مبارزه با کرونا مردم و دولت هر دو مسئولیت بر عهده دارند و در این زمینه اهمیت به امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک اولویت اساسی باید مورد توجه واقع شود.
وی با اشاره به این که فرهنگ مسئولیتپذیری اجتماعی باید در بین مردم و مسئولان افزایش یابد گفت: حفظ و صیانت از برنامههایی که در راستای منافع ملی کشور دخیل هستند جزو اولویتهای اساسی دولت و مردم است که باید مورد توجه همگان قرار گیرد.
نظریخانقاه تصریح کرد: رعایت توصیهها و هشدارها یک اولویت اساسی است و در این زمینه باید به مسئولیتپذیری توسط تک تک افراد جامعه اهمیت گمارده شود و در این برهه زمانی حساس "به من چه" و "به تو چه" بیمعنی است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امیدواریم در راستای فرهنگسازی مناسب در این زمینه رسانهها و خبرنگاران نیز در خط مقدم باشند و در راستای مقابله با ویروس کرونا فرهنگسازیهای مناسبی انجام دهند.
و کلام آخر این که هماکنون نیاز است تا مردم و دستگاههای اجرایی برای فرهنگسازی در حوزه بهداشت و درمان وارد عمل شوند و در حال حاضر تک تک افراد برای مقابله در برابر ویروس کرونا وظیفه اخلاقی و شرعی بر عهده دارند.
گزارش از زهرا رضازاده
انتهای پیام/132/ی