باید به جامعه و اعضاء آن ساختارسازی یاد بدهیم
دکترای دین پژوهی دانشگاه ادیان گفت: ما ایرانی هایِ مدعی راهی جز گفت و گو ، تعامل و پرهیز از خشونت نداریم و باید به جامعه و اعضاء آن ساختارسازی یاد بدهیم.

ایسنا/ایلام دکترای دین پژوهی دانشگاه ادیان گفت: ما ایرانی هایِ مدعی راهی جز گفت و گو ، تعامل و پرهیز از خشونت نداریم و باید به جامعه و اعضاء آن ساختارسازی یاد بدهیم.
دکتر «یونس احمدی» در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: بی تردید انسانها روزهای سخت و ساده بسیاری را پشت سرگذاشته اند.
اگر بخواهیم گزارش ساده ای از آنچه "اکنون" در جهان جاری است بدهیم، باید بگوئیم "در یک تعریف از هزاران" جهان متشکل از تعدادی ساختار و سیستم است.
وی با بیان اینکه سیستم ها ی دیگر یا با شما هم اندیش هستند یا دگر اندیش و جهانِ افراد در نهایت حاصل گفت و گوی شما و دگر اندیشان است، گفت: وقتی ساختارگرایانه فکر میکنید می توانید نسبت به ساختار موافق، منتقد ، و یا دگر اندیش باشید.
در این نگاه گروه دیگری قابل تعریف نیست.
دکترای دین پژوهی دانشگاه ادیان ادامه داد: قوانین در همه جای جهان دو دسته درون و برون ساختاری هستند و شما میتوانید در ساختارهای خود با هر منطقی که دارید و با هر تعریفی که از جهان دارید، قوانینی وضع کنید اما حوزه نفوذ آنها تا مرز ساختار و سیستم شماست.
این مدرس دانشگاه گفت: در خارج از هر سیستم و ساختاری قوانین بین ساختاری یا بینالمللی وجود دارد.
همه سیستمها و یا همه ملتها و کشورها چاره ای ندارند جز آنکه به این قوانین احترام بگذارند.
وی با بیان اینکه نظامهای بین المللی بسیار جوان و متأسفانه شکننده هستند ، گفت: این سیستمهای بین المللی که شامل برخی نهادهای فیزیکی و عمده ای از قوانین و اخلاقیات هستند، از سوی افراد و گروههای مختلفی تهدید می شوند.
قدرت طلبی های برخی افراد، گروهها و برخی ملل این نظامها را تهدید می کنند.
ایدئولوژی ها هم در این عرصه کم کار نبوده اند.
دکترای دین پژوهی دانشگاه ادیان تصریح کرد: جهان دیگر تحمل هر فشار و هر اندیشه ای که نظم و انسجام شکننده کنونی را به هم بریزد ندارد و نظامهای بین المللی بر آنند که اجازه دهند آدمها نفس بکشند و زندگی کنند .
این نفس کشیدن های مختصر و این زندگیِ چند روزه با چند قاعدۀ ساده هم قابل عبور است.
احمدی با تاکید بر اینکه این همه هدف گذاری و ایدئولوژی سازی که تاکنون بشر به ارث برده است، برای هفت پشتش کافی است وظاهراً باید گفت اگر دنبال کرامت برای بشر هستید، دست از سرش بردارید، تصریح کرد: باید اجازه داد افراد در ساختارهائی که می پسندند جاری شوند.
امروز برای افراد ارتباط و حضور در درون یک ساختار ساده اما مشارکت آفرین، مهم تر از مباحثی است که "عمیق ترین نگرش ها را به هستی" جاری می سازند.
وی با بیان اینکه ما هم راهی نداریم جزآن که کشور را مانند یک ساختار ببینیم .
ساختاری از صدها ساختار دیگر که در زمین جاری هستند، گفت: ساختار باید به ما زمینۀ بازی بدهد و ما را مشارکت دهد .
هیچ کس نباید در ساختار سهیم نباشد.
همه باید با معادله ای قانونمند در ساختار، بهره مندی داشته باشند.
وی تصریح کرد: ساختار را باید اصلاح و بروز رسانی کرد .
ساختار باید به سیستم های دورنیِ خود، قدرت اصلاحِ نظام مند بدهد .
همه باید در تصمیم گیری های ساختاری مشارکت داشته باشند، و موافق یا مخالف باشند .
این جوری هم نمی شود که افراد ایدۀ فردی و یا گروهی خود را ایدۀ کل ساختار بدانند و هر کس موافق سیستم نیست، بلادرنگ سراغ تیرک ها برود و بخواهد خیمه و خانه را از بنیان برکند.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد: ما ایرانی هایِ مدعی راهی جز گفت و گو ، تعامل و پرهیز از خشونت نداریم و یا باید به جامعه و اعضاء آن ساختارسازی یاد بدهیم و یا ساختارشکنی ، که نزدیک به دو قرن است که شب و روز به جامعه ساختار شکنی میآموزیم.
احمدی گفت: ملتی که برای ساختارشکنی آموزش میبیند گروه گروه و فرقه فرقه می شود.
نه ایران را می سازد و نه به ساخت جهانی بهتر کمک میکند.
هرجا هم برود مایه درد سر میشود.
وی تصریح کرد: اکنون ما ملتی هستیم که نمیتوانیم ساختارهایمان را حفظ کنیم و با صبوری توسعه دهیم و شاید این یک واقعیت باشد که ما ملتی هستیم که اصولاً به "خودِ بازی" راه نیافتهایم.
اصولاً نمیدانیم آمده ایم بمانیم یا که برگردیم.
ما هنوز دل به زمین نداده ایم و منتظر شیپور برگشتیم، به همین خاطر دست و دلمان به کار و ساخت و پرداخت نمیرود.
انتهای پیام