سیاست خارجی در هفتهای که گذشت
سیاست خارجی در هفتهای که گذشت شاهد تحولاتی بود از سفر گروسی به تهران و توافق ایران و آژانس و همچنین موضع رئیس شورای امنیت درباره درخواست آمریکا برای بازگشت تحریمها علیه ایران و اینکه این شورا در جایگاهی نیست که اقدامات بیشتری در این زمینه انجام دهد.

سیاست خارجی در هفتهای که گذشت شاهد تحولاتی بود از سفر گروسی به تهران و توافق ایران و آژانس و همچنین موضع رئیس شورای امنیت درباره درخواست آمریکا برای بازگشت تحریمها علیه ایران و اینکه این شورا در جایگاهی نیست که اقدامات بیشتری در این زمینه انجام دهد.
به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سیاست خارجی در هفتهای که گذشت شاهد تحولاتی بود از جمله سفر دو روزه رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی و توافق جمهوری اسلامی ایران و این سازمان، موضع رئیس شورای امنیت درباره درخواست آمریکا برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران و اظهارات پامپئو درباره بازگشت تحریمها از نیمه شب ۲۰ سپتامبر به وقت گرینویچ و واکنش ایران.
*از سفر گروسی تا صدور بیانیه مشترک
در هفتهای که گذشت رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به همراه هیأتی برای نخستین بار در این سمت به تهران آمد و ضمن رایزنی با علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و حسن روحانی رئیس جمهور دیدار و گفتوگو کرد.
در پایان این سفر ایران و آژانس بیانیه مشترکی صادر کردند.براساس توافق ایران و آژانس، ایران داوطلبانه به دو مکان مشخص شده دسترسی داده و فعالیتهای راستی آزمایی آژانس را برای حل و فصل این موضوعات تسهیل میکند و بعد از تجزیه و تحلیل اطلاعات، آژانس هیچ سوال دیگری از ایران و هیچ درخواستی برای دسترسی به مکانهای فراتر از آنچه ایران اظهار کرده، ندارد.(اینجا بخوانید)
این توافق واکنشهایی را به همراه داشت از جمله روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و اتحادیه اروپا.
«میخائیل اولیانوف»، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین آن را «پیشرفتی واقعی» خواند و «هلگا اشمید» دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و معاون مسئول سیاست خارجی این اتحادیه در توئیتر نوشت: «خبری خوب از تهران در خصوص همکاری بین ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی.»(بیشتر بخوانید)
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم پس از بازگشت به وین از ذکر زمان دسترسی به ۲ مکان مورد نظر آژانس در ایران خودداری کرد اما تاکید کرد که این دسترسی بهزودی میسر خواهد شد.
* اعلام موضع رئیس شورای امنیت درباره درخواست آمریکا
رئیس شورای امنیت نیز سهشنبه شب چهارم شهریور ماه در پاسخ به پرسش نمایندگان روسیه و چین برای اعلام موضع درباره درخواست آمریکا برای پیشبرد مکانیسم بازگشت تحریمها علیه ایران اعلام کرد این شورا در جایگاهی نیست که اقدامات بیشتری در این خصوص انجام دهد.
نماینده چین در سازمان ملل متحد تصریح کرد اعضای شورای امنیت معتقدند ابلاغیه آمریکا به این شورا درباره ایران را نباید به معنی آغاز روند بازگشت خودکار تحریمها علیه ایران تلقی کرد.
نماینده روسیه در سازمان ملل هم عنوان کرد که نامه آمریکا به رئیس شورای امنیت برای بازگشت تحریمها علیه ایران را نمیتوان ابلاغیهای رسمی از سوی این کشور در نظر گرفت که ذیل بند ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت صادر شده است.
نماینده فرانسه در شورای امنیت نیز موضع تروئیکای اروپا درباره ابلاغیه آمریکا برای فعال سازی مکانیسم ماشه علیه ایران را اعلام کرد.
در همین خصوص وزیر امور خارجه ایران به موضعگیری رئیس شورای امنیت درباره تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران واکنش نشان داد.
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین هم با اشاره به اظهارات رئیس شورای امنیت سازمان ملل گفت که اغلب اعضای این شورا آمریکا را عضو برجام نمیدانند.
اولیانوف همچنین با ابراز تاسف از اقدام آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه علیه ایران گفت که این اقدام تلاشی مخرب برای جامعه جهانی است.
دفتر نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل با صدور بیانیهای اعلام کرد که مخالفت اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت با طرح آمریکا برای احیای تحریمهای ایران، انزوای واشنگتن در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را به نمایش گذاشت.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت خارجه پنجم شهریور ماه با بیان اینکه آمریکا بار دیگر متحمل شکست تاریخی در شورای امنیت شد، گفت: امیدواریم شرکای ما در برجام و اعضای شورای امنیت اجازه ندهند آمریکا با ارعاب، از این شورا استفاده ابزاری کرده و قوانین بینالمللی را نقض کند.
*پامپئو: تحریمهای بینالمللی علیه ایران از نیمه شب ۲۰ سپتامبر به وقت گرینویچ باز میگردد
در هفتهای که گذشت و پس از ناکامیهای پشت سر آمریکا در صدور قطعنامه در شورای امنیت برای تمدید محدودیتهای تسلیحاتی ایران و عدم اقبال درخواستش برای فعال سازی مکانیسم ماشه و بازگشت مجدد تحریمها علیه ایران، مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی عنوان کرد که تحریمهای بینالمللی علیه ایران از نیمه شب ۲۰ سپتامبر به وقت گرینویچ باز خواهد گشت.
در همین خصوص اولیانوف نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین از اصرار آمریکا بر بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران علیرغم مخالفت اکثریت اعضای شورای امنیت انتقاد کرد.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در واکنش به این اظهارات پامپئو گفت: عقربههای ساعت فقط در جهان خیالی موازی پامپئو حرکت میکنند.
این امر وقتی اتفاق میافتد که یک رئیس سابق سرویس جاسوسی، رهبر دستگاه دیپلماسی ایالات متحده میشود.
از سوی دیگر کلی کرافت نماینده آمریکا در سازمان ملل در مصاحبهای هشدار داد هر کس در مقابل سازوکار بازگشت تحریمها علیه ایران ایستادگی کند، با تحریم مواجه خواهد شد.
این اظهارات واکنش «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران را در پی داشت و او در پیامی توئیتری نوشت: « پس از آنکه [تلاشهای] ایالات متحده آمریکا سه مرتبه از سوی شورای امنیت رد شد، این کشور اکنون تهدید به "تحریم هر شخص و هر موجودیتی که بین آمریکا" و "اسنپبک آن" فاصله ایجاد کند، کرده است.
روشن است که آنها [دولتمردان آمریکا] نه فهمی نسبت به "حقوق" دارند و نه از ملل متحد چیزی میدانند.
شاید این یک مثال برای آنها روشن کند: شما سال ۲۰۱۸ از برجام طلاق گرفتید.
قرار داشتن نام شما در سند ازدواج بی معناست.»
مجید تختروانچی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز در توئیتی با بیان اینکه آمریکا عمدا به غلط قطعنامه ٢٢٣١ را تفسیر و اعضای سازمان ملل را به خاطر ایستادگی در مقابل زورگویی تهدید میکند، نسبت به در خطر بودن اقتدار شورای امنیت هشدار داد.
«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل هم با اشاره به شکست آمریکا در پیشبرد مکانیسم ماشه در شورای امنیت گفت که امیدواریم واشنگتن از این طرح دست بردارد چرا که هم غیرقانونی است و هم به نتیجه نخواهد رسید.
سعید خطیبزاده در هفتهای که گذشت در نخستین نشست خبری خود تصریح کرد که پاسخ ایران در صورت اجرایی شدن مکانیسم ماشه از سوی آمریکا قاطع خواهد بود.
جان بولتون مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا در هفته گذشته در یادداشتی نوشت تلاش دولت دونالد ترامپ برای فعال کردن مکانیسم ماشه علیه ایران باعث زنده شدن توافق هستهای شده است.
* رایزنیهای آمریکا برای اعمال محدودیت تسلیحاتی علیه ایران
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم در اظهاراتی در هفته گذشته ضمن اتهام زنی مجدد علیه ایران، از رایزنیهای ایالات متحده در ماههای آتی برای اعمال تحریم تسلیحاتی ایران خبر داد.
در همین خصوص یک دیپلمات ارشد روس ضمن اشاره به خطری که توسل آمریکا به مکانیسم ماشه برای شورای امنیت دارد، گفت واشنگتن هر کاری میتوانست برای مجبور کردن ایران به تعلیق تعهدات هستهای خود انجام داد.
«برایان هوک» نماینده مستعفی آمریکا در امور ایران هم در توجیه عدم عضویت واشنگتن در برجام تأکید کرد که واشنگتن از توافقی خارج شد که به لحاظ قانونی اجباری نبوده و این توافق حتی امضا هم نداشته است بنابراین خروج آمریکا به عنوان عدم عضویتش نیست.
در هفتهای که گذشت کلی کرافت نماینده آمریکا در سازمان ملل از عدم همکاری اعضای شورای امنیت با طرح آمریکا برای بازگرداندن محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران انتقاد کرد.
یک نماینده کنگره آمریکا نیز در نامهای به وزیر دفاع انگلیس خواستار همکاری دو کشور برای جلوگیری از انقضای تحریمهای تسلیحاتی ایران شد.
اعضای یک کمیته حامی رژیم صهیونیستی در پارلمان انگلیس هم از دولت این کشور خواستند تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند.
وزرای خارجه انگلیس و رژیم صهیونیستی هم در هفتهای که گذشت، با حضور در نشست خبری مشترک به تکرار اتهامات علیه تهران پرداخته و از آنچه که «تهدیدات ایران در منطقه» خواندند، ابراز نگرانی کردند.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز روز سهشنبه در دیدار با وزیر خارجه انگلیس گفت که این رژیم از لندن انتظار دارد که به تحریمهای آمریکا علیه ایران بپیوندد.
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی همچنین در اظهاراتی با بیان اینکه تلآویو از رأی ممتنع کشورهای اروپایی به قطعنامه تمدید محدودیت تسلیحاتی ایران ناراضی است، خواستار اقدام آنها برای مقابله با تهران شد.
نماینده آمریکا در امور ایران هم روز دوشنبه سوم شهریور ماه مدعی شد که چین با عدم رای دادن به تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، در حال آسیب رساندن به امنیت رژیم صهیونیستی است.
* ترامپ منتظر رسیدن به توافق مناسب با ایران
کوشنر داماد و مشاور رئیسجمهور آمریکا در مصاحبهای عنوان کرد که در صورت پیروزی ترامپ در دور دوم، وی منتظر رسیدن به یک توافق مناسب با ایران خواهد بود.
دونالد ترامپ که پیش از این گفته بود در صورت پیروزی ظریف چهار هفته با ایران به توافق خواهد رسید این بار این مدت را کمتر کرد و در هفتهای که گذشت اعلام کرد در صورت پیروزی در انتخابات، ظرف سه هفته با ایران توافق خواهد کرد.
در همین خصوص سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه دوشنبه سوم شهریور ماه در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره اظهارات ترامپ گفت: هر چه به انتخابات آمریکا نزدیک شویم شاهد چنین اظهاراتی خواهیم بود.
ترامپ میداند راهحل کجاست راهحل همان است که حضرت آقا و مقام معظم رهبری گفتند توبه کنند و به برجام برگردند و انشاءالله در چارچوب برجام میپذیریم که در اتاق بنشینند و با آنها در چارچوب برجام خواهیم بود.
فکر نمیکنم این اظهارات جز مصرف داخلی دلیل دیگری داشته باشد.
در روزهای آینده از این اظهارات زیاد خواهید شنید.
سیاست ایران اصولی است و در چارچوب منویات مقام معظم رهبری است.(بیشتر بخوانید)
«کامالا هریس» کاندیدای معاونت ریاستجمهوری حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا هم در اظهاراتی عنوان کرد که در صورت پیروزی در انتخابات، دولت آینده آمریکا اجازه نخواهد داد ایران به سلاح اتمی دست یابد و به حمایتها از تلآویو ادامه خواهد داد.
یک سیاستمدار و نویسنده آمریکایی در یادداشتی با اشاره به شکستهای اخیر دولت کشورش مقابل ایران نوشته ضعفهای سیاست فشار حداکثری علیه ایران در معرض دید دنیا قرار گرفته است.
* اظهارات ماس و اشکنازی در برلین
در هفتهای که گذشت، هایکو ماس و گابی اشکنازی وزرای خارجه آلمان و رژیم صهیونیستی در نشست خبری مشترک در برلین درباره مسائلی از جمله محدودیت تسلیحاتی ایران و توافق عادیسازی روابط بین تلآویو و ابوظبی صحبت کردند.
هایکو ماس در این نشست بیان کرد: «به دنبال راهکار دیپلماتیک برای مطمئن شدن از اجرای محدودیت تسلیحاتی بر ایران هستیم».
اشکنازی نیز همراستا با ابراز نگرانیهای تکراری اروپاییها علیه تهران، خاطرنشان کرد: «ما از [احتمال] دستیابی ایران به سلاح اتمی نگران هستیم»
«گابی اشکنازی» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی هم در رشته توئیتهایی به تکرار ادعاهای خود علیه ایران و جنبش حزبالله پرداخت و عنوان کرد: «من از اتحادیه اروپا خواستم که در مبارزه علیه تهدید ایران، به خصوص مسئله هستهای و تمدید محدودیتهای تسلیحاتی این کشور و همچنین غیرقانونی خواندن (تروریست دانستن) حزبالله، [به ما] بپیوندد.»
* سفرهای پامپئو
در هفتهای که گذشت مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا به چند کشور منطقه، سودان و سرزمینهای اشغالی سفر کرد.
بحرین، امارات عربی متحده و عمان مقصد این سفرها بود و همچنین عنوان شد که پامپئو با امیر قطر تلفنی گفتوگو کرده است.وزیر خارجه آمریکا در آستانه سفرش به بحرین بر لزوم اتحاد کشورهای حاشیه خلیجفارس برای مقابله با ایران تأکید کرد.
میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین گفت سیاست مخرب آمریکا در خلیج فارس و از جمله در قبال توافق هستهای ایران هیچ نتیجه مثبتی را رقم نزده است.
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز در هفتهای که گذشت در واکنش به اظهارات وزیر خارجه آمریکا در کنار نتانیاهو درباره فروش تجهیزات نظامی به امارات، گفت پامپئوی یاغی کنار تهدید هستهای شماره یک جهان از تمایل خود برای سرازیر کردن سلاحهای آمریکایی بیشتر به منطقه میگوید.
وزیر خارجه کشورمان همچنین در توئیت دیگری با اشاره به فشار آمریکا به کشورها برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نوشت: بالاخره معیار ورود و خروج کشورها در لیستهای تروریستی آمریکا را فهمیدیم.
سید رسول موسوی مدیرکل آسیای غربی وزارت خارجه ایران با اشاره به پیشنهاد آمریکا به سودان برای پرداخت ۳۳۰ میلیون دلار در ازای حذف از فهرست تروریستی عنوان کرد: در ازای پرداخت پول به ترامپ، دیگر تروریست نیستید.
*دیگر تحولات سیاست خارجی
در هفتهای که گذشت محمدابراهیم طاهریانفرد نماینده ویژه وزیر امور خارجه با ابراز نگرانی از گسترش ناامنیها در افغانستان و به ویژه انفجارهای امروز در کابل، آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری در برگزاری مذاکرت بین الافغانی را اعلام کرد.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران نیز در هفته گذشته به مسکو سفر کرد و کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با اشاره به سفر وزیر دفاع به مسکو عنوان کرد: فصل جدیدی از همکاری های فنی و نظامی ایران و روسیه در راه است .
سفارت جمهوری اسلامی ایران در ونزوئلا نیز در هفتهای که گذشت از نهایی شدن توافقنامههای تجاری با این کشور واقع در آمریکای لاتین خبر داد.
نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا از ایران به دلیل کمک به این کشور آمریکای لاتین برای فائق آمدن بر تحریمهای نفتی واشنگتن قدردانی کرد.
رئیسجمهور ونزوئلا همچنین در اظهاراتی ضمن قدردانی مجدد بابت کمکهای ایران در حوزه انرژی، گفت که به دلایل امنیتی نمیتواند جزئیات ابعاد کامل همکاریهای دو کشور را افشا کند.
از سوی دیگر سعید خطیبزاده سخنگوی جدید وزارت خارجه در نخستین نشست خبری خود در پاسخ به سؤالی تصریح کرد که روابط ایران و ونزوئلا مربوط به هیچ کشور ثالثی نمیشود.
وزیر خارجه آمریکا در پیامی در توئیتر به اظهارات رئیس جمهور ونزوئلا درباره خرید موشک از ایران واکنش نشان داد.
در هفتهای که گذشت، یک رسانه آمریکایی مدعی شد چهار نفتکش بابت نقض تحریمهای آمریکا و انتقال مخفیانه نفت ایران خلع پرچم شدهاند.
ظریف و ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه در هفتهای که گذشت تلفنی درباره روابط دوجانبه، برجام و تحولات لبنان گفتوگو کردند.
سعید خطیبزاده درباره اظهارات منتسب به سفیر اوکراین مبنی بر اطلاع مقامات ایرانی از ساقط شدن هواپیما با موشک در همان ساعات اولیه گفت: سفیر اوکراین طرح چنین مطالبی را تکذیب و آن را بازی رسانهای مخرب خوانده و در یادداشت کتبی به وزارت خارجه این موضوع را اعلام کرده است.(اینجا بخوانید)
در هفتهای که سپری شد، دادستانهای فدرال در آمریکا علیه چهار شهروند این کشور به دلیل تلاش ادعایی برای خرید نفت خام ایران اعلام جرم کردهاند.
علاوه بر این، افرادی در آمریکا با این ادعا که قربانی تروریسم هستند، طی شکواییهای به دنبال دستیابی به اموال بانک مرکزی ایران در یکی از شرکتهای زیرمجموعه بورس آلمان هستند.
وزارت دادگستری آمریکا نیز اعلام کرد که سه وب سایت مورد استفاده توسط شرکتهایی را که در انتقال نفت ایران به ونزوئلا نقش داشتهاند توقیف کرده است.
وزارت دادگستری آمریکا همچنین اعلام کرد دو شهروند ایران و دو شهروند اندونزی به ۱۶ فقره اتهام در ارتباط با صادرات قطعات هواپیما به ایران متهم شدهاند.
منابع خبری هم چهارشنبه گزارش دادند آمریکا رژیم صهیونیستی را برای کاهش روابط با چین تحت فشار قرار داده است.
وزرای خارجه روسیه و آذربایجان هم در اظهاراتی در هفته گذشته عنوان کردند این کشورها قصد اجرای چند پروژه منطقهای با مشارکت ایران و ترکیه دارند.
در هفتهای که گذشت، محمد علیبک سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در نیجریه استوارنامه خود را تقدیم رئیس جمهور این کشور کرد.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه در پی استعفای آبه شینزو با تاکید بر تقویت روابط جمهوری اسلامی ایران با ژاپن و قدردانی از توجه آبه به روابط دو ملت، برای وی آرزوی سلامتی و موفقیت کرد.
فری بیکن یک رسانه آمریکایی در هفتهای که گذشت گزارش داد دولت این کشور به دنبال آن است با استفاده از اهرمهای فشار جدید کشورهای اروپایی را به همکاری برای توسعه تحریمها علیه ایران وادار کند.
مشاور معاون رئیسجمهور آمریکا نیز در اظهاراتی گفت که مشاور امنیت ملی اسبق کاخ سفید برای کشاندن آمریکا به جنگ با ایران دروغ گفته است.
ایرج مسجدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق با تأکید بر اینکه ایران به هیچ عنوان قصد مداخله در امور داخلی عراق را ندارد، تأکید کرد که تهران بهتر از هرکسی منافع ملی عراق را به رسمیت میشناسد.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه امام موسی صدر را متعلق به همه منطقه خواند و گفت: با همکاری لبنان این پرونده را با همه پیچیدگیهایش از طرق مختلف دنبال میکنیم و پیگیریها و گفتوگوهای دوجانبه و بینالمللی تا حصول نتیجه ادامه خواهد یافت.(جزییات بیشتر)
اوراسیا تایمز هم نوشت: با افزایش اختلافات میان اسلامآباد و ریاض، به دلیل عدم حمایت عربستان سعودی از کشمیر، عمران خان نخست وزیر پاکستان خواستار تقویت روابط با تهران شد.
یک سخنگوی اتحادیه اروپا هم در اظهاراتی عنوان کرد که این اتحادیه به اجرای توافق هستهای با ایران پایبند خواهد بود.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سالروز مبارزه با تروریسم اعلام کرد: منافقین با وجود ترور هزاران ایرانی و نبرد دوشادوش صدام، توسط آمریکا و اتحادیه اروپا پناه داده شدهاند.
«ایگناسیو یانوس» سفیر شیلی در تهران بعدازظهر سهشنبه چهارم شهریور ماه در پایان ماموریت خود در کشورمان با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و خداحافظی کرد.
*نشست ژنو درباره کمیته قانون اساسی سوریه و رایزنیهای نماینده ایران
در هفتهای که گذشت نشست کمیته قانون اساسی سوریه در ژنو برگزار شد و علیاصغر خاجی دستیار ارشد وزیر خارجه ایران در امور ویژه سیاسی در رأس هیأتی بدین منظور به ژنو سفر کرد.
او به همراه سدات اونال معاون وزیر خارجه ترکیه در ژنو بر استمرار حمایت از روند سیاسی و گفتوگوهای سوری- سوری در چارچوب کمیته قانون اساسی و مبارزه با تروریسم تاکید کردند.
خاجی و الکساندر لاورنتیف روسای هیاتهای ایران و روسیه در ژنو بر ضرورت مشورت بیشتر برای موفقیت کمیته قانون اساسی سوریه تاکید کردند.
ایران، روسیه و ترکیه در بیانیهای مشترک در ژنو بار دیگر بر تعهد قوی خود به حاکمیت، وحدت و تمامیت ارضی سوریه اذعان و بر لزوم احترام به این اصول توسط همه طرفها تأکید کرده و توافق نفتی بین یک شرکت آمریکایی و موجودیتی غیرمشروع در سوریه را محکوم کردند.
دستیار ارشد وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با گیر پدرسون نماینده دبیرکل سازمان ملل بر حمایت از حل و فصل سیاسی بحران سوریه و تداوم گفتوگوهای کمیته قانون اساسی تأکید کرد.
دستیار ارشد وزیر خارجه ایران در دیدار با گریفیتس نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور یمن، بر حمایت از حل و فصل سیاسی بحران یمن تأکید و ضرورت توقف خونریزی و کشتار مردم و رفع تحریمهای تحمیلی به ویژه در شرایط همه گیری کرونا را یادآور شد.
دستیار ارشد وزیر امور خارجه ایران همچنین با اشاره به ارسال کمکهای بشردوستانه ، تجهیزات پزشکی و دارویی به یمن برای مقابله با کرونا از سازمان ملل خواست که نقش فعالانه تری برای کمک به مردم یمن در سراسر این کشور ایفا کند.
وزیر اطلاعرسانی دولت مستعفی یمن ضمن ابراز نارضایتی از دیدار «مارتین گریفیتس» با دستیار ارشد وزیر امور خارجه ایران، اتهامات سعودیها علیه تهران را تکرار کرد.
دستیار ارشد وزیر خارجه ایران در نشستی با حضور کشورهای ضامن روند آستانه و نماینده گوترش در امور سوریه، خواستار رفع تحریمهای ظالمانه یکجانبه بر مردم سوریه و ارائه کمکهای بشردوستانه به مردم این کشور به ویژه در مقابله با کرونا شد.
انتهای پیام/