اعلام رتبهبندی جدید هزار نشریه علمی/تعیین تکلیف مجلات بینالمللی نامعتبر
مدیرکل دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم از ارزیابی ۱۳۴۴ نشریه علمی-پژوهشی خبر داد و گفت: از این تعداد بیش از ۱۰۰۰ نشریه کار ارزیابی آنها به پایان رسیده است که به زودی اعلام خواهد شد.

مدیرکل دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم از ارزیابی ۱۳۴۴ نشریه علمی-پژوهشی خبر داد و گفت: از این تعداد بیش از ۱۰۰۰ نشریه کار ارزیابی آنها به پایان رسیده است که به زودی اعلام خواهد شد.
دکتر محسن شریفی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه برای ارزیابی نشریات علمی داخلی شاخصهایی را تعریف کردیم که در مجموع ۱۰۰ امتیاز برای نشریات در نظر گرفته شده است، افزود: "انتشار بهروز و بهموقع"، "استاندارد بودن تدوین و محتوای مقالات"، "پراکنش جغرافیایی پذیرش مقالات و اعضای هیات تحریریه" و "نمایه شدن در نمایههای بینالمللی" از جمله شاخصهای ارزیابی نشریات است که هر کدام از این شاخصها امتیازاتی دارد.
وی با بیان اینکه بر اساس این شاخصها هر ساله نشریات مورد ارزیابی قرار میگیرند، اظهار کرد: این ارزیابیهای سالانه به طور مشترک از سوی این دفتر و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) انجام میشود که پس از ارزیابی و داورهای تخصصی، هر نشریهای رتبهای را کسب میکند و بر این اساس نشریات حائز رتبههای "الف، "ب"، "ج" و "د" خواهند شد.
شریفی با اشاره به برخی از نشریات داخلی که موفق به نمایهسازیهای بینالمللی میشوند، خاطر نشان کرد: برخی از نشریات در پایگاههای بینالمللی مانند اسکوپوس، ISI و Q۱ تا Q۴ رتبهبندی میشوند که این دسته از نشریات بهطور ویژه در گروه بینالمللی قرار خواهند گرفت، ضمن آنکه رتبه آنها نیز به رسمیت شناخته خواهد شد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم با بیان اینکه بر این اساس نشریات داخلی علاوه بر کسب رتبههای "الف" تا "د" رتبههای بینالمللی کسب میکنند، ادامه داد: از نشریات متناسب با رتبهای که کسب کردهاند، حمایت مالی خواهد شد.
وی تعداد نشریات کاندیدای ارزیابی وزارت علوم را ۱۳۴۴ نشریه دانست و یادآور شد: کار ارزیابی ۱۰۰۰ نشریه از این تعداد انجام شده و بهزودی نتایج این ارزیابی به نشریات اعلام خواهد شد.
به گفته این مقام مسوول، این نظام ارزیابی برای بررسی نشریات داخلی به زبان فارسی و غیر فارسی در سطح وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و این روش چه برای نشریات علمی چاپ داخلی و چه نشریاتی که در سطح بینالمللی فعالیت دارند، اجرایی میشود.
شریفی با تاکید بر نظامهای بینالمللی مانند WOS و اسکوپوس که نشریات بینالمللی را ارزیابی و رتبهبندی میکنند، گفت: ما این رتبهبندی را به رسمیت میشناسیم، ولی در صورتی که در میان نشریات معتبر نشریاتی را شناسایی کنیم که قوانین مورد نظر را رعایت نکرده باشند، حتی اگر در پایگاههای بینالمللی نمایهسازی شده باشند، ما آنها را جزو نشریات نامعتبر قلمداد میکنیم و در لیست سیاه (Black List) قرار خواهند گرفت.
مدیر کل دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم در این باره توضیح داد: نشریات علمی خارجی که تخلف کرده باشند و یا از سوی موسسات مالی برای کسب درآمد تاسیس شده باشند، به دلیل آنکه از مسیر علمی خارج شده و مبنای علمی ندارند، در هر جایگاه و رتبهای که باشند، از نظر ما جعلی و نامعتبرند.
انتهای پیام