خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

احیای امر به معروف و نهی از وظایف مهم نهادهای فرهنگی است

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 06 شهریور 1399 - 10:55
اردبیل- مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: وظیفه اصلی ارگان‌های فرهنگی و انقلابی کار برای اسلام و احیای امر به معروف و نهی از منکر است.
معروف،هنر،نهي،منكر،فرهنگي،استان،اجتماعي،هنرمند،هنرمندان،احيا ...

به گزارش خبرنگار مهر، صبح پنجشنبه نشستی با حضور حجت‌الاسلام قاسم جعفرزاده رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان، حجت‌الاسلام مهدی ستوده مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان، حجت‌الاسلام مهدی نوروزی مدیر حوزه‌های علمیه استان، محمد سیمزاری مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، علی حسن‌زاده مسئول قرارگاه فرهنگی حضرت زهرا (س)، صالح زارعی معاون اجتماعی سپاه حضرت عباس (ع)، حجت‌الاسلام صابر بایرامی معاون اجتماعی و مطالبه‌گری ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر اردبیل و امیر رجبی رئیس حوزه هنری استان و هنرمندان اردبیلی در راستای بررسی نقش هنر در ترویج امر به معروف و نهی از منکر برگزار شد.
حجت‌الاسلام قاسم جعفرزاده در این نشست بیان کرد: هنر ذیل قوه خیال معنی پیدا می‌کند، خیال اگر فعال باشد آن موقع با توجه به اقتضائات زمانی می‌تواند اراده را تقویت کند.
تا زمانی که هنر به جایگاه اصلی خود بر نگردد، امر به معروف و نهی از منکر به طور مناسب اتفاق نمی‌افتد و به ثمر نمی‌رسد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان افزود: باید به فکر پرورش هنرمند متعهد و ارزشی باشیم و از کارهای خوب و مناسب حمایت کنیم؛ وظیفه اصلی ارگان‌های فرهنگی و انقلابی کار برای اسلام و احیای امر به معروف و نهی از منکر است، زمان فعلی بسیار پیچیده‌تر و سخت‌تر از زمان‌های گذشته است و نیاز به تفکر و تعقل بیشتری دارد لذا باید به اقتضائات و تغییرات کنونی توجه کرد و نسبت به آن به تولید محتوا دست زد.
حجت‌الاسلام مهدی ستوده نیز در ادامه این نشست عنوان کرد: بزرگ منادی امر به معروف آقا سیدالشهدا (ع) است که عمر با برکت خود را در این زمینه فدا کرده است.
ما باید رهرو و ادامه دهنده آن بزرگمرد باشیم.
معرفی خوبی‌ها از ضروریات امر به معروف و نهی از منکر است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان افزود: در امر به معروف و نهی از منکر اساس اول معرفی خوبی‌ها و راهنمایی مردم به زیبایی‌ها و ارزش‌های اخلاقی است و سپس جلوگیری از بدی‌ها؛ بالاترین زیبایی در دنیا دانایی و بدترین زشتی‌ها نادانی است.
حجت‌الاسلام مهدی ستوده در پایان اضافه کرد: بعضی مواقع ضائقه‌ها تغییر می‌کند.
ما باید خودمان رو به روز نگه داشته و خودمان را با مسائل جدید و روزمره تطبیق دهیم.
نسل جدید امروزی نسل نصیحت پذیر نیست.
نسل امروزی نسل هنری و متفکر است.
در این بین رسانه نقشی غیر قابل انکار و مهمی در اطلاع رسانی دارد.
هنرمندان و مسئولین انقلابی باید به این عرصه ورود کرده و محتوای مناسب تولید کنند.
رسالت هنر، غیر از امر به معروف و نهی از منکر نیست
محمد سیمزاری مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل گفت: برای اینکه ارتباط بین هنر و امر به معروف و نهی از منکر را بفهمیم باید هر دو را کالبد شکافی کرده و تعریف کنیم، هنر از یک منظر به دو قسمت تقسیم شده، قسمت اول جنبه‌هایی است که به هنر بار مثبت می‌دهد و همه هنرها را خوب می‌بیند و جنبه بعدی هم نه مثبت و نه منفی است و به هنر به عنوان ابزار نگاه می‌کند و حالا این ابزار می‌تواند ما را سعادتمند کند و یا به نابودی بکشاند.
می‌تواند ما را عاشق خدا کند و یا ما را به شیطان تبدیل کند.
سیمزاری افزود: به معنی مثبت کلمه رسالت هنر، غیر از امر به معروف و نهی از منکر نیست و به قول علامه محمدتقی جعفری هنر در مسیر سعادت و عقلانیت انسان است؛ گاهاً بعضی منکرها جای معروف را می‌گیرد که در این صورت آن جامعه به قهقرا می‌رود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل در آخر گفت: ما نباید به هنر قالبی نگاه کنیم.
در بحث امر به معروف و نهی از منکر هنر هشتم یعنی روابط عمومی خیلی مهم است و هنر متعهد و ارزشی نیز باید در خدمت مکتب ارزشی باشد و استفاده درست از مقوله ادبیات هم ما را به موفقیت در این زمینه می‌رساند.
امیر رجبی در این نشست در رابطه با بررسی نقش هنر در ترویج امر به معروف و نهی از منکر گفت: از اهداف اصلی این برنامه فرهنگی این است که اولاً خدا قوتی به مسئولان ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر گفته باشیم و ثانیاً نقش هنر و هنرمندان را در احیای این فریضه واجب بررسی کنیم.
رئیس حوزه هنری استان اردبیل ادامه داد: کار اصلی هنرمندان از بین بردن بی‌تفاوتی مردم و مسئولان و فرهنگ سازی امر به معروف و نهی از منکر با زبانی نرم و هنرمندانه است.
در حالی که نمی‌توان با سایر زبان‌ها این کار را به خوبی انجام داد و باعث جبهه‌گیری می‌شود.
سرهنگ پاسدار صالح زارعی معاون اجتماعی سپاه حضرت عباس (ع) در این نشست فرهنگی گفت: هنرمند واقعی کسی است که گوشه‌ای از درد و رنج جامعه را دوا کند و در این بین آسیب‌های اجتماعی مهم‌ترین دغدغه است و هنرمندان می‌توانند با هنر ارزشی و فرهنگ سازی قسمتی از این آسیب‌ها را بکاهند.
صالح زارعی ادامه داد: ما نباید امر به معروف و نهی از منکر را فقط به عفاف و حجاب معطوف کنیم، در همه زمینه‌ها از جمله اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و … ما نیاز به امر به معروف و نهی از منکر داریم.
حجت‌الاسلام مهدی نوروزی مدیر حوزه‌های علمیه استان نیز در این برنامه فرهنگی گفت: هنرمند خالق زیبایی‌ها است، زیبایی چیزهایی است که به انسان حس خوب می‌دهد.
حسی که هدف دارد.
هنر برای رسانیدن معارف الهی به بشر است.
حجت‌الاسلام مهدی نوروزی افزود: آن چیزی که مهم است این است که هنرمند از چه چیزی زیبایی بیافریند.
هنر می‌تواند برای جامعه ذائقه تولید کند.
بعضی از منکرها در جامعه نهادینه شده است و به سختی می‌توان آن را تغییر داد.
وظیفه ما در امر به معروف و نهی از منکر نصیحت کردن نیست.
ما باید با زبانی رسا و نرم منکراتی را که سیستمی شده است را از بین ببریم.
ضرورت توجه مسئولین به هنر و استفاده از اندیشه هنرمندان
علی حسن‌زاده مسئول قرارگاه فرهنگی حضرت زهرا (س) گفت: نقش هنر و هنرمند در معرفی معروف‌ها به‌سایر بارز و مهم است.
باید مسئولین به هنر و هنرمند بها دهند و از فکر و اندیشه آنان استفاده کنند.
هنر دعوت به خوبی‌ها است و هنرمند می‌تواند امر به معروف و نهی از منکر را به یک حرکت مردمی تبدیل کند.
حسن‌زاده اضافه کرد: امر به معروف و نهی از منکر واجب فراموش شده است.
همچنانکه امام علی (ع) می‌فرمایند: «تمام واجبات حتی جهاد نسبت به امر به معروف و نهی از منکر مانند قطره‌ای است در برابر دریا».
در این مقوله باید به مباحث ایجابی وارد شد نه سلبی.
تجربه تاریخی نشان می‌دهد ما هنگامی که به مباحث ایجابی پرداخت کرده‌ایم بیشتر موفق بوده‌ایم.
حجت‌الاسلام صابر بایرامی نیز در این برنامه عنوان کرد: الان ما در عصر رسانه و ارتباطات زندگی می‌کنیم و نیاز به کار گسترده و مدون داریم.
برای پیشبرد اهداف اسلامی باید مسئله امر به معروف و نهی از منکر به یک مسئله ملی تبدیل شود و همگان خود را در قبال آن مسئول بدانند.
معاون اجتماعی و مطالبه‌گری ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر اردبیل ادامه داد: در این بین زبان هنر باید مورد توجه قرار گیرد.
انسان گاهاً با یک رفتار مشخص و خوب و پخش آن توسط رسانه می‌تواند بهترین تأثیر را بر جوانان بگذارد.
ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر اخیراً اقدام به تأسیس گروه‌های جهادی کرده است که یکی از آنها گروه هنر است و ما آمادگی داریم از هنرمندان متعهد و ارزشی جهت فرهنگ سازی استفاده کنیم.
گفتنی است در این نشست از پوستر «باید تمام زندگی ام مثل او شود» کاری از مهران رجبعلی زاده، پوستر امر به معروف با گفته ای از امام حسین (ع): «همانا من برای اصلاح اوضاع امت جدم قیام کردم و می‌خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم» کاری از محمد عباس زاده و پوستر «سوگواره منطقه‌ای شعر ترکی عاشورایی» اثر رحمان مجرد رونمایی شد.