عامل آفت جاروک در استان هرمزگان شناسایی شد
گروه استانها ـ رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان از شناسایی عامل آفت جاروک(جادوی جاروگر) خبر داد و گفت: فصل شیوع و نحوه مبارزه و گونه مقاوم در برابر این آفت را هم شناسایی کردهایم و میتوان اقدامات مقابلهای با آن را انجام داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، دکتر عبدالحمید حاجبی در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: این مرکز زیر مجموعه جهاد کشاورزی است، هدف اصلی این مرکز شناسایی مشکلات و مسائل مرتبط با کشاورزی استان هرمزگان است.
وی افزود: اگر بنا باشد در خصوص مشکلی در حوزه کشاورزی طرح تحقیقاتی انجام شود این مرکز این امر را برعهده دارد وظیفه تامین بودجه این مسئله بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است پس از تامین اعتبار طرح نوشته و اجرا میشود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان گفت: یک بخش دیگر نیز در حوزه کشاورزی بر عهده ما قرار دارد و آن هم آموزش کشاورزان و بهرهبرداران و کارکنان مرکز و مدیریت مراکز کار و دانش و هنرستانهای کشاورزی است.
حاجبی تصریح کرد: امسال ما هنرستان کشاورزی مرتبط با میوههای کشاورزی را در شهرستان حاجیآباد افتتاح میکنیم، این یک هنرستان شبانه روزی است که کار آموزش کشاورزان آینده را در آنجا پیگیری کنیم.
وی افزود: این آموزش به این علت است که در حال حاضر بهرهبرداران ما که کار کشاورزی انجام میدهند سن بالایی دارند، به همین دلیل میخواهیم با آموزش نیروهای جدید و فنی عملکرد دستگاههای مکانیزاسیون کشاورزی را افزایش دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دستاوردهای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان هرمزگان گفت: در رابطه با آفت جاروک(جاروی جادوگر) عامل این آفت را شناسایی کردهایم همچنین فصل شیوع و نحوه مبارزه و حتی گونه مقاوم در برابر این آفت را هم شناسایی کردهایم و میتوان اقدامات مقابلهای با این آفت را انجام داد.
حاجبی به عارضه به وجود آمده در نارنگی معروف سیاهو اشاره کرد و گفت: یک عارضه برای این گونه از مرکبات در سیاهو مشاهده شده و طرح تحقیقی این مسئله آغاز شده تا این عارضه را متوقف و یا مدیریت کنیم باغات سالم دچار این عارضه نشوند.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان اظهار داشت: یکی از اهداف ما حفظ منابع طبیعی و گیاهان بومی استان است به همین سبب از میان 7 هزار گونه شناسایی شده هزار گونه که بومی استان هستند شناسایی و جمع آوری شدهاند.
وی ادامه داد: ما در استان 300 گونه گیاه دارویی داریم و به همین سبب به دنبال کشت و اهلی کردن این گیاهان هستیم تا بتوانیم در حوزه کشاورزی نیز این محصولات را به عنوان کشت جایگزین داشته باشیم.
انتهای پیام/864/ش