برخی کشورهای عربی در حال قبح زدایی از جنایات رژیم صهیونیستی هستند
یک استاد علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه اصفهان گفت: کشورهای عربی منطقه به نوعی اسرائیل را به رسمیت شناختهاند و متأسفانه عربستان با رژیم صهیونیستی بیشتر سمپاتی دارد تا با ایران.

ایسنا/اصفهان یک استاد علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه اصفهان گفت: کشورهای عربی منطقه به نوعی اسرائیل را به رسمیت شناختهاند و متأسفانه عربستان با رژیم صهیونیستی بیشتر سمپاتی دارد تا با ایران.
علی امیدی در گفتوگو با ایسنا در خصوص ادعای نخستوزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه کشورهای دیگری در منطقه هم پا جایِ پای امارات خواهند گذاشت و توافقهای سازش جدیدی به زودی با اسرائیل امضا خواهد شد، اظهار کرد: این ادعای نتانیاهو چندان دور از واقعیت نیست.
یکی از رهبران احزاب جمهوری سودان شمالی بعد از کودتایی که در این کشور انجام شد مدعی شد "اگر با رژیم صهیونیستی ارتباط خوبی داشته باشیم توسعه اقتصادیمان تسریع میشود." این ادعا به این معنا است که سودان یکی از کشورهای خواهان رابطه با اسرائیل است.
وی افزود: امارات و بحرین که عملاً با رژیم صهیونیستی ارتباط دارند، اما عربستان سعودی که قطب جهان عرب است برای عادیسازی روابط خود با اسرائیل شرط تعیین کرده است و اعلام کرده به شرطی حاضر است با اسرائیل ارتباط عادی داشته باشد که دولت مستقل فلسطینی تشکیل شود و رژیم صهیونیستی باید در این خصوص تضمین دهد.
این استاد علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه اصفهان، گفت: کشورهای عربی منطقه به نوعی اسرائیل را به رسمیت شناختهاند و متأسفانه عربستان با رژیم صهیونیستی بیشتر سمپاتی دارد تا با ایران.
البته به دولت این کشورها چندان فرجی نیست چراکه اکثر آنان سرسپرده هستند و اگر حمایت آمریکا را نداشته باشند ظرف یک روز سقوط میکنند و بقای خودشان را در اتخاذ چنین سیاستهایی میدانند.
امیدی تصریح کرد: بحرین هم عروسک خیمهشببازی در دستان عربستان است و هر چه سعودیها و اماراتیها بگویند انجام میدهد.
البته قطر تا کنون مقاومت کرده و فعلاً با ترکیه هماهنگ است.
ترکیه به سیاستهای نتانیاهو انتقادهای شدیدی دارد، اما اگر به فرودگاه آتاتورک ترکیه بروید خواهید دید از استانبول به تلاویو پرواز انجام میشود.
وی افزود: عمانیها هم میزبان نخستوزیر رژیم صهیونیستی بودند که این حرکت به این معناست که وقتی شما میزبان عالیترین مقام یک رژیم باشید آن را هم به رسمیت میشناسید.
مصر هم اخیراً با رژیم صهیونیستی قرارداد بسته تا نیازهای گازی خود را از اسرائیل وارد کند.
این استاد علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه اصفهان، گفت: البته نمیتوان ادعا کرد که این روابط برخی کشورهای عربی با اسرائیل به این معنا است که این کشورها رابطه بسیار خوبی با صهیونیستها دارند بلکه به این مفهوم است که به نوعی این کشورها از اشغال و جنایت قبح زدایی میکنند و دوست و دشمن خود را نمیشناسند.
در حالی که ایران کشور برادر و مسلمان کشورهای عربی است و میتواند حامی آنان باشد، اما برخی از این کشورها با رژیم صهیونیستی بیشتر رابطه دارند تا با ایران.
امیدی اظهار کرد: اسرائیل به نوعی متحد طبیعی اکثر کشورهای عربی شده است.
در مورد کشورهای مسلمان آفریقایی برخی از این کشورها با صهیونیستها رابطه دارند و برخی آن را به رسمیت نمیشناسند.
برای مثال تونس، اسرائیل را چندان به رسمیت نمیشناسد، اما به طور غیرمستقیم رابطه اقتصادی دارد و یکی از منابع درآمدی تونس، توریستها هستند که بیشتر این گردشگران را اسرائیلیها تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: مراکش تابع کشورهایی مانند عربستان است و استقلال چندانی ندارد و برای به دست آوردن دلِ عربستان گاهی روابط خود را با ایران قطع میکند.
اخیراً شاه اردن موضع خوبی گرفت، اما با توجه به تبار پادشاه اردن که مادری انگلیسی دارد و با توجه به مواضع قبلی این کشور بعید است علیه رژیم صهیونیستی کاری انجام دهد.
این استاد علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه اصفهان، گفت: اگر ادعای نتانیاهو به واقعیت تبدیل شود فشار بر جبهه مقاومت بیشتر میشود.
یکی از شرطهای امارات برای توافق با صهیونیستها این بود که اراضی کرانه باختری ضمیمه اسرائیل نشود چراکه طبق قرارداد معامله قرن که بیشتر افتضاح قرن بود مقرر شد کرانه باختری در قسمتهایی که هممرز با اردن است ضمیمه اسرائیل شود و در ازای آن بخشی از بیابان که آن هم محاصره شده است به فلسطینیها داده شود.
امیدی افزود: اسرائیل رژیمی متجاوز و اقتدارگراست و بعید است که با تشکیل کشور مستقل فلسطینی موافقت کند.
در عراق، دولت قبلی عراق به ریاست "عادل عبد المهدی" روابط خوبی با ایران داشت و ویزا را برای زوار ایرانی برداشتند و مبادلات تجاری با ایران را بیشتر کردند، اما نخستوزیر فعلی عراق سعی میکند رابطه متوازنی با ایران، عربستان و غرب داشته باشد.
بنابراین فعلاً در عراق گرایش چندانی به اسرائیل وجود ندارد مگر در آینده بافت پارلمان عراق تغییر کند.
وی خاطرنشان کرد: در عراق چند دستگی وجود دارد و کردهای این کشور عملاً با رژیم صهیونیستی ارتباط دارند، اما فعلاً شرایط سیاسی در عراق بهگونهای است که اجازه عادیسازی روابط با اسرائیل را نمیدهد.
انتهای پیام