قوانین انتقال دانشجویان پزشکی به داخل کشور تغییر نکرده است
معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره انتقال دانشجویان به داخل کشور گفت: قوانین و مقررات وزارت بهداشت در این خصوص تغییر نکرده است و افرادی که قبل از سال ۲۰۱۹ به خارج از کشور رفته اند اگر شرایط لازم را داشته باشند طبق فرآیند به کشور بازگردانده میشوند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره انتقال دانشجویان به داخل کشور گفت: قوانین و مقررات وزارت بهداشت در این خصوص تغییر نکرده است و افرادی که قبل از سال ۲۰۱۹ به خارج از کشور رفته اند اگر شرایط لازم را داشته باشند طبق فرآیند به کشور بازگردانده میشوند.
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، علیاکبر حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست خبری آنلاین درباره ایمنسازی مراکز آموزشی وزارت بهداشت، اظهار داشت: فضای آموزشی ما به سه قسمت تقسیم میشوند در حد توان سعی شده به حد لازم از این فضاها استفاده کنیم.
وی افزود: ایمنسازی خوابگاهها با معاونت دانشجویی بوده، ایمن سازی مراکز درمانی با معاونت درمان و ایمنسازی آزمایشگاهها بر عهده ماست.
سعی شده امکانات اولیه لازم را در دانشگاه فراهم کنیم و البته قسمت قابل ملاحظهای از ایمنسازی در زمانی که دانشجویان حضور پیدا میکنند، رعایت میشود و تدابیری مانند خلوت کردن و کم کردن تعداد دانشجویان در کلاسها، سلف سرویسها و خوابگاه ها مد نظر قرار دارد که برای این موضوع هماهنگی قابل قبولی انجام شده است و باید ظرفیت فیزیکی دانشجویان را کمتر از سالهای گذشته قرار دهیم تا بتوانیم استانداردها را رعایت کنیم.
*قوانین انتقال دانشجویان تغییر نکرده است
حقدوست در پاسخ به پرسشی درباره انتقال دانشجویان به داخل کشور اظهار داشت: قوانین و مقررات وزارت بهداشت در این خصوص تغییر نکرده و افرادی که قبل از سال ۲۰۱۹ به خارج از کشور رفته اند اگر شرایط لازم را داشته باشند طبق فرآیند به کشور بازگردانده میشوند و ما تلاش کردیم بروکراسی مربوطه را تسریع کنیم تا به دلیل شیوع کرونا رفت و آمد در وزارت بهداشت کمتر شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: لذا همان قوانین و مقررات قبلی مد نظر قرار دارد و باید دانشگاههای آنها معتبر باشد، معدل دیپلم آنها و معدل درسهایی که در کشور مبدأ گذراندهاند و تعداد واحدهای درسی آنها بررسی میشود و بر این اساس به آنها مجوز ورود داده میشود.
وی ادامه داد: دانشجویانی که خارج از کشور هستند و از لحاظ اقتصادی و شرایط کرونایی شرایط سختی را پیدا کردهاند و پیچیدگی تحصیلی آنها افزایش یافته و به شدت تحت فشار هستیم و انتظارات بیشتری از وزارت بهداشت دارند؛ متقابلاً دانشجویانی که در کشور تحصیل میکنند هم نقطه نظراتی در این زمینه دارند و بحثهای جدی در این زمینه مطرح میکنند.
به این دلیل که حجم کلاسها، بیمارستانها، یونیتهای دندانپزشکی تحت فشار هست و با کمبود فضا و امکانات مواجهیم.
حقدوست گفت: برآورد نیروی انسانی مبنای دیگر تصمیمگیری است اما در دو سمت همکاران و دانشجویانی هستند که نظرات موافق و مخالف جدی دارند ما همه را شنیده ایم و سعی میکنیم توضیحات مربوطه را داشته باشیم اما قوانین و مقررات همانهایی هست که قبلاً بوده و تغییری نکرده است.
*آغاز سال تحصیلی از 15 شهریور
معاون آموزشی وزارت بهداشت در خصوص آغاز سال تحصیلی اظهار داشت: بر اساس تصمیم ستاد کرونا، 15 شهریور آغاز فعالیت دانشگاههای علوم پزشکی کشور خواهد بود و با همان شیوه قبلی کلاسها به صورت تلفیقی مجازی و حضوری خواهد بود و با حداقل حضور فیزیکی و با تمهیدات و رعایت پروتکل ها برگزار می شود.
وی گفت: با توجه به شرایط کنکور و اعلام نتایج ورودیهای جدید عمده ورودی کنکوریها به بهمن ماه منتقل میشوند و تلاش میکنیم دانشجویانی که در شروع فارغالتحصیلی هستند زودتر فارغالتحصیل شوند و به نوعی به خلوت تر بودن فضای فیزیکی بیمارستانها و دانشکدهها کمک کنیم.
*تعداد دانشجویان ایرانی خارج از کشور
معاون آموزشی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درخصوص تعداد دانشجویان ایرانی که در خارج از کشور تحصیل میکنند گفت: احصا کردن دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل میکنند آسان نیست و این افراد وظیفه ندارند که برای ادامه تحصیل در خارج از کشور اجازه بگیرند، در برخی دانشگاهها عدد و ارقامی شنیده میشود به خصوص دانشگاههایی که در بورس هستند و برخی آمار هم از شرکتهایی که دانشجو به خارج از کشور اعزام میکنند اعلام میشود، بر آورد من این است که تعداد دانشجویان در سه رشته اصلی حدود نصف دانشجویانی باشند که به دانشگاههای کشور وارد میشوند که ممکن است این رقم به دلیل شیوع کرونا کاهش یافته است و روی سیاست کشور اثرگذار است.
*افزایش 60 درصدی رشتههای پزشکی
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس در خصوص افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی گفت: منطقی کردن و مستند کردن پذیرش و ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی، بر اساس معیارها و تامین منابع و نیروی انسانی است.
ممکن است متقاضی برخی رشتهها زیاد باشد، به دلیل اینکه جذابیت برخی رشتههای دیگر کم شده و اگر وضعیت شغلی سایر رشتهها رونق بگیرد متقاضیان این رشتهها حتما کاهش پیدا میکنند، افزایش ظرفیت رشتهةای پزشکی حدود 60 درصد افزایش پیدا کرده است و اثرات آن طی سالهای آتی ملاحظه خواهد شد و اثرات آن از دوسال دیگر مشاهده میشود.
حق دوست تاکید کرد: در شهرای بزرگ و شهرهای متوسط انباشت پزشک عمومی داریم و در مناطقی هم کمبود پزشک داریم، به کار گیری و تامین منابع، برای جذب پزشکان باید مد نظر قرار گیرد، از سویی میبینیم که کمبود پرستار داریم و پرستار بیکار هم داریم، آموزش باید جزوی از بسته اصلاحی در زمینه تربیت پزشکان باشد.
وی تصریح کرد: بر اساس مستندات علمی برای 300 رشته محل وزارت بهداشت برآورد انجام شده و بر اساس نقشه راه و مفهوم آمایش سرزمینی درحال تربیت دانشجویان هستیم اصحاب رسانه میتوانند منصفانه این نقشه راه را ملاحظه کنند و به نقد بکشند.
*شرایط تحصیل در دانشگاههای خارجی متفاوت است
وی با بیان اینکه شرایط ورود دانشجویان علوم پزشکی، دانشگاه به دانشگاه و کشور به کشور متفاوت است افزود: قوانین ما در خصوص انتقال دانشجویان کما فی سابق ادامه می یابد، اما محاسبه نمرات و شرایط دانشجویان خارج از کشور فرمول پیچیدهای است و بحث سادهای ندارد و با تجربهای که پس از یک دهه که در وزارت بهداشت انباشت شده بر اساس خرد جمعی تصمیم گیری انجام شده و باز هم تاکید می کنم در این مدت تلاش شده نظام موجود حفظ شود و تغییر آیین نامه و مقررات به حداقل برسد و زمینه نگرانی و آشفتگی ذهنی را برای دانشجویان ایجاد نکنیم.
ادامه دارد/