ادبیات ورود به بازار سرمایه در گردشگری بوجود آید
عضو موظف هیات مدیره یکی از هلدینگ های بنیاد مستضعفان گفت: باید ادبیات ورود به بازار بورس و سرمایه در میان فعالان صنعت گردشگری بیشتر شود.

سید حامد زعفرانچی معاون اداری و مالی یکی از هلدینگ های گردشگری بنیاد مستضعفان درباره اینکه چرا بخشهای مختلف گردشگری وارد بازار سرمایه نمیشوند به خبرنگار مهر گفت: معمولاً باید شرکتها شروط فرایند پذیرش را داشته باشند مانند اینکه در سه تا ۵ سال گذشته سودده باشند و یا عرصه و اعیان به نام مالک باشد و موارد دیگر.
اینها مواردی است که اگر با مجموعههای هتلداری هم صحبت کنید میگویند که چه مشکلاتی دارند مثل اینکه زمین آنها معارض دارد و یا به اسم شرکت نیست.
وی افزود: در این میان برخی از شرکتها به مشکل برخورد کرده و یا عرصه را ترهین بانک برای گرفتن تسهیلات کرده اند و هنوز سند آن عرصه آزاد نشده یا زمینها اوقافی است.
این طور نیست که چون هتلی برای بنیاد و یا صندوق بازنشستگی است هیچ مشکلی نداشته باشد و اسناد به نام همان شرکتها باشد.
چنین مشکلاتی باعث میشود که شرکتها در مسیر معرفی نماد دچار مشکل شوند.
همچنین باید پیش نیازها مانند روند سوددهی روبه رشد باشند.
اگر هتلی سال گذشته ۶ میلیارد سود داشته امسال باید ۶و نیم میلیارد سود اعلام کند و اگر ۵ میلیارد سود داشته باشد دوستان پذیرش بورس اعلام میکنند که چرا روند شما منفی بوده است بنابراین در اولویت پذیرش قرار ندارید آن هم در شرایطی که خیلی از شرکتها در صف پذیرش هستند.
وی در ادامه بیان کرد: ذیل بنیاد هلدینگ وجود دارد که ۲۲ هتل، چهار مجموعه تفریحی و گردشگری و شرکتهای حمل و نقل و آژانس مسافرتی را شامل میشود.
ما با یک شرکت دیگر زیرمجموعه وزارت دفاع شرکتی را ثبت کردیم که نماد آن در فرابورس درج شده است و در نظر داریم تا کل هلدینگ را به بورس وارد کنیم.
چون این هلدینگ دو بال گردشگری و حمل و نقل را دارد و با داشتن ۳۲ شرکت فعالیت میکند.
طولانی شدن این روند به دلیل کم کاری افراد نیست.
ورود شکت ها به بورس سخت بود الان هم که به لحاظ ساختاری این روند آسان شده به لحاظ عملیاتی زمان میبرد.
هنوز خیلی از شرکتها در صف پذیرش هستند.
ورود به بازار بورس مقولهای نیست که افراد به صورت سنتی و روال عادی بتوانند کاری کنند باید خون تازه ای وارد شریانهای سیستم شود.
خیلی از افراد نمیدانند که باید از کجا شروع کنند.
بنیاد مستضعفان از قبل هم برای ورود به بازار سرمایه تلاش کرده بود و در واقع اولین هتل خود را وارد این بازار کرد.
زعفران چی درباره اینکه رئیس سابق بنیاد مستضعفان از واگذاری هتلهای بنیاد به بخش خصوصی خبر داده بود گفت: ورود به بازار بورس منافاتی با این واگذاری ندارد.
بهترین روش واگذاری، کشف قیمت و شفافیت فروش؛ بازار سرمایه است.
وقتی سهام یک مجموعه ارزش گذاری میشود وقتی به بالانس رسید دیگر کسی نمیتواند بگوید که چرا با این قیمت به بخش خصوصی واگذار شد بلکه از طریق بازار سرمایه به بخش خصوصی واقعی واگذار میشود نه شبه خصوصی و این مدل شرکتها.
زیرمجموعههای هلدینگها هم میتوانند به صورت مستقل وارد بورس شوند.
ما هم میتوانیم هم یک بار هتلها را وارد کنیم و هم کل مجموعه را.
وی درباره فراز و فرودهای بازار بورس نیز گفت: بازار بورس در سنوات مختلف بالا و پایین شده است و شاخص افتهای بیشتری از این روزها را تجربه کرده است اما مردمی که به تازگی وارد شده اند الان فشار زیادی را حس میکنند درحالی که این روند را ما بارها دیده ایم.
امیدواریم اتفاق جدیدی سال ۱۴۰۰ در اقتصاد کشور بوجود بیاید و باز هم به صعود برسیم.