خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

درختانی که سبز نشده خشک می‌شوند

ایسنا | استان‌ها | سه شنبه، 04 شهریور 1399 - 07:53
هرساله شاهد غرس درخت در مناسبت‌های مختلف از جمله روز درختکاری در سطح شهرها و مناطق جنگلی چهارمحال و بختیاری هستیم و آماری که از غرس درخت از زبان مسئولان ارائه می‌شود، معمولا چشمگیر است، اما بعد از گذشت چند سال هیچ نمود عینی از غرس این درختان در افزایش سرانه فضای سبز مشاهده نمی‌شود.
سبز،فضاي،غرس،سرانه،درخت،درختان،بختياري،مسئولان،شهركرد،چهارمح ...

ایسنا/چهارمحال و بختیاری هرساله شاهد غرس درخت در مناسبت‌های مختلف از جمله روز درختکاری در سطح شهرها و مناطق جنگلی چهارمحال و بختیاری هستیم و آماری که از غرس درخت از زبان مسئولان ارائه می‌شود، معمولا چشمگیر است، اما بعد از گذشت چند سال هیچ نمود عینی از غرس این درختان در افزایش سرانه فضای سبز مشاهده نمی‌شود.
به گزارش ایسنا، تمام افراد با حضور در طبیعت و مکان‌های سرسبز به یک حس درونی سرشار از آرامش دست پیدا می‌کنند، متاسفانه امروزه زندگی ماشینی، آپارتمان‌نشینی، دغدغه‌های کاری و ...
موجب شده افراد فرصت کافی برای حضور در طبیعت، جنگل و مراتع سرسبز را نداشته باشند، به همین دلیل برای ارضای حس درونی طبیعت‌دوستی، تمایل دارند در هنگام تردد در سطح شهر و بین شهرها شاهد درختان سر به فلک‌کشیده و سرسبزی باشند.
فضای سبز شهری علاوه بر ایجاد حس آرامش و زیباسازی محیط مزایایی بسیاری از جمله پاکیزگی هوا، تولید اکسیژن، کاهش امراض و بهبود سلامت مردم را به همراه دارد، اما متاسفانه در بحث مدیریت شهری به افزایش سرانه سبز شهری که شامل پارک‌ها، فضای سبز، مراکز تفریحی و ...
است بی‌توجهی می‌شود، شاید بتوان گفت گسترش فضای سبز باتوجه به خشکسالی، کاهش بارندگی، کمبود اعتبارات و کمبود منابع مالی برای مسئولان شهری به یک چالش تبدیل شده است.
هرساله شاهد غرس درختان در مناسبت‌های مختلف از جمله روز درختکاری، هفته منابع‌طبیعی، هوای پاک و ...
در سطح شهرها و مناطق جنگلی چهارمحال و بختیاری هستیم و آماری که از غرس درخت از زبان مسئولان ارائه می‌شود، معمولا چشمگیر است، اما پس از گذشت چند سال هیچ نمود عینی از غرس این درختان در افزایش سرانه فضای سبز در استان و بالاخص شهرستان شهرکرد مشاهده نمی‌شود، به طور مثال در سال‌های اخیر اطراف تپه نورالشهدای شهرکرد تعدادی درخت غرس شد اما به مرور زمان این درخت‌ها یا خشک شدند یا رشد آن‌ها به گونه‌ای نبود که شاهد سرسبزی باشیم.
خبرنگار ایسنا این مسئله را از مسئولان مربوطه جویا شده است، پاسخ مسئولان مربوطه به شرح زیر است.
نهال غرس شده تا ۲ سال اول نیازمند نگهداشت است
علی محمدی‌مقدم مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سرانه فضای سبز یکی از شاخص‌های توسعه در هر کشوری است، اظهار کرد: در حال حاضر سرانه فضای سبز در دنیا به ازای هر نفر ۰.۸ هکتار، اما در کشور ما این سرانه حدود ۰.۲ هکتار است.
وی ادامه داد: حدود ۳۱۰ هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را جنگل‌ها تشکیل داده‌اند و سرانه فضای سبز در استان دو برابر میانگین کشوری یعنی حدود ۰.۴ هکتار است، اگر سرانه فضای سبز در کشورها کمتر از ۲۵ درصد مساحت کشور باشد، این کشورها توسعه‌نیافته تلقی و به عنوان کشورهای بحرانی در زمینه زیست‌محیطی معرفی می‌شوند.
محمدی‌مقدم ادامه داد: هرساله در روز درختکاری و هفته منابع‌طبیعی نهال‌کاری در سطح شهرها، معابر، پارک‌ها، حریم راه‌ها و مناطق جنگلی انجام می‌شود، که نگهداشت این نهال‌ها در حوزه‌های مختلف بر عهده دستگاه‌های متولی از جمله شهرداری، راه و شهرسازی و منابع‌طبیعی است.
مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه باتوجه به کمبود منابع آبی و افزایش دما باید گونه‌های درختی کشت شده مقاوم به کم‌آبی و گرما باشند، خاطرنشان کرد: می‌توان هنگام کشت نهال یک تشتک برای ذخیره آب در اطراف آن در نظر گرفت تا در مواقع بارش آب ذخیره شود و مواقعی که هوا در حال گرم شدن است درخت رطوبت خود را حفظ کند.
وی تاکید کرد: زمانی که هر نوع نهالی غرس می‌شود تا ۲ سال اول نیازمند مراقبت، نگهداری و آبیاری است، اما متأسفانه در برخی از مواقع دستگاه‌های متولی نسبت به این مسئله بی‌توجهی می‌کنند، به طور مثال در پارک جنگلی تهلیجان شهرکرد تعداد زیادی درخت غرس شد، اما چند سال این پارک به حال خود رها شد و درختان در حال خشک شدن بود، اما با تذکرات صورت گرفته اکنون شاهدیم که درختان کشت شده در وضعیت مطلوبی قرار دارند.
محمدی‌مقدم در پایان گفت: در حال حاضر شهرستان لردگان بیش‌ترین سرانه فضای سبز را با ۰.۹ هکتار به ازای هر نفر باتوجه به مساحت جنگل‌های موجود به خود اختصاص داده است.
تامین آب برای آبیاری فضای سبز یکی از مهم‌ترین مشکلات در بحث مدیریت فضای سبز است
در ادامه سیدرضا هاشمی سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: غرس درخت بدون انجام اقدامات موثر در نگهداشت امری بیهود است، قطعا بی‌توجهی به نگهداری نهال تا به ثمر رسیدن موجب از بین رفتن و خشک شدن آن می‌شود.
وی ادامه داد: معمولا تعدادی از نهال‌های غرس شده به علت‌هایی نظیر آفات، برف سنگین، خطای کاشت، باد، طوفان و نگهداری نکردن مناسب از بین می‌روند، اما در صورت خشکیدگی درخت در قسمت‌های مختلف واکاری درخت صورت می‌گیرد.
هاشمی با تاکید بر اینکه تامین آب برای آبیاری فضای سبز امروز یکی از مهم‌ترین مشکلات در بحث مدیریت فضای سبز است، عنوان کرد: دستگاه‌های متولی از جمله آب منطقه‌ای، مردم و منابع‌طبیعی باید در نگهداری فضای سبز شهرداری را یاری کنند.
سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شهرکرد در خصوص کشت درختان مقاوم به خشکی، بیان کرد: رشد این گونه‌ها به کندی انجام می‌شود.
با توجه به اینکه شهرداری یکی از متولیان حفظ و توسعه فضای سبز شهری است و نیاز است راهکارهای عملیاتی برای این مهم داشته باشد، اما متاسفانه شاهدیم که تنها راهکار ارائه شده از سوی مسئولان این نهاد واکاری درختان خشک شده است.
انتهای پیام