خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 22 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ملاک برتری جامعه اسلامی بر سایر جوامع در رعایت امر به معروف است

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 03 شهریور 1399 - 15:21
سنندج - رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان کردستان گفت: ملاک برتری جامعه اسلامی بر سایر جوامع اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است.
فريضه،معروف،منكر،نهي،اسلامي،جامعه،ناهيان،آمران،سادات،سويي،كر ...

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کردستان، حجت الاسلام سید محمد سادات، اظهار کرد: فریضه امر به معروف و نهی از منکر از چنان جایگاه والایی برخوردار است که ملاک برتری جامعه اسلامی بر سایر جوامع است.
وی افزود: متاسفانه برداشت عمومی از مقوله امر به معروف و نهی از منکر چندان مثبت نیست و دلیل آن هم تقلیل دادن این فریضه مهم به امور محدود است و همین امور محدود نیز با روش‌هایی ارایه می‌شود که جامعه از آن استقبال نمی‌کند از این رو در قدم اول در ترویج این واجب الهی فراموش شده بازتعریف آن است، تعریف معروف به خوبی‌ها و منکر به بدی‌ها می‌تواند وسعت این فریضه را گسترده و استدلال عقلایی آن را تقویت کند.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کردستان در ادامه گفت: از سویی باید خط فاصل امر به معروف و نهی از منکر با حریم خصوصی به خوبی تبیین شود، حریمی نظیر حوزه‌های مکانی، آبرویی، مالی، جانی و … کاملاً جنبه شخصی دارد و نباید مورد تعدی دیگران قرار بگیرد و تاکید اسلام بر ممنوعیت تجسس، سوء ظن و بی آبرو کردن دیگران نشانگر اهمیت همین موضوع است.
وی ادامه داد: از سویی دیگر یکی از مسائل مهم در امر به معروف خیرخواهی از سوی آمر و ناهی است نه اینکه تبدیل به ابزاری شود برای فشار و تسویه حساب در راستای منافع فردی و گروهی.
حجت الاسلام سادات افزود: دولت و مردم مکمل یکدیگر در انجام این فریضه هستند و از مصادیق بزرگ امر به معروف، امر و نهی حاکمان و مدیرانی است که از آرمان‌های اسلامی و قانون اساسی تخطی می‌کنند.
وی در خصوص عدم اجرای این فریضه در جامعه، عواملی همچون عدم وقوف به اهمیت این فریضه و وجوب آن از سوی شرع مقدس دانست و گفت: عدم توجه به آثار زیانبار ترک این فریضه و عوامل روانی همچون ترس، ناامیدی و خجالت از سوی آمران به معروف و ناهیان از منکر و نیز نشانه خالی کردن از زیر بار این مسئولیت و انداختن آن به گردن دیگران و عدم آشنایی با شیوه‌های صحیح آن در کنار عدم حمایت جدی قانون و سیستم قضایی از آمران و ناهیان از جمله عوامل ترک این فریضه است.