15 درصد گندم تولیدی کشور تبدیل به ضایعات میشود
مجری طرح گندم گفت: 14 تا 15 درصد گندم تولیدی کشور در فرآیند تولید تا مصرف تبدیل به ضایعات میشود که این رقم با در نظر گرفتن مصرف 13.5 میلیون تن گندم مصرفی کشور رقم بالایی به حساب میآید.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اسماعیل اسفندیاری پور مجری طرح گندم امروز در جشنواره عکس خوشه از مرزعه تا سفره اظهار کرد: مصرف گندم در کشور 13 تا 13.5 میلیون تن است و 4 اقلیم گندم در کشور تولید میشود به طوریکه تمام گونههای گندم دنیا در ایران قابل برداشت است.
وی افزود: گندم نقش مهمی در تامین پروتئین و انرژی 82 میلیون نفر ایرانی دارد و در موضوع تامین امنیت غذایی به شدت اثرگذار است.
اسفندیاری با بیان اینکه برای سال زراعی جاری نیز پیشبینی تولید و برداشت مناسب گندم شده است گفت: در حالیکه در چند سال اخیر میزان واردات ما به صفر رسیده است در سال 92، ما در جمله کشورهای بزرگ واردکننده این محصول بودهایم.
مجری طرح گندم ادامه داد: از فرآیند تولید تا مصرف گندم 14 تا 15 درصد ضایعات ایجاد میشود که رقم قابل توجهی به حساب میآید.
وی تصریح کرد: بویژه در بخش نان، شاهد ضایعات بیشتر این محصول هستیم که باید توجه بیشتری در این ارتباط صورت گیرد که امیدواریم با کمک هنرمندان و سایر اقشار جامعه فرهنگسازی بیشتری در این ارتباط صورت گیرد.
بنابراین گزارش، یزدان سیف مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز در این مراسم گفت: با وجود اینکه به خودکفایی در تولید گندم رسیدهایم توسط برخی از افراد میشنویم که چرا باید وقتی میتوانیم این محصول را وارد کنیم آن را در کشور بکاریم؟
وی افزود: آنها با این توجیه که گندم آببر است قصد واردات این محصول استراتژیک به کشور را دارند.
باید توجه داشت که برخلاف آنچه که مطرح میشود گندم گیاهی است که مصرف آب زیادی ندارد و جزو قانعترینها به حساب میآید.
انتهای پیام/