خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مصرف سالانه قند ایرانی‌ها/ مردم ۳ برابر استاندارد‌ها نمک می‌خورند

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | شنبه، 18 اسفند 1397 - 14:05
مفید گفت: ایرانی‌ها سالانه حدود ۳۰ کیلوگرم قند مصرف می‌کنند درحالی که در بسیاری از کشور‌ها این رقم به ۱۵ کیلوگرم می‌رسد.
درصد،نمك،مصرف،قند،غذايي،ميزان،كشور،آشاميدني

مدیرکل مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو مطرح کرد؛
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، وحید مفید مدیرکل مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: حدود ۲ دهه قبل بحث بیماری‌های واگیر یکی از معضلات کشور بود اما در حال حاضر با برنامه واکسیناسیون و تدابیر اندیشیده شده مشکلی در این زمینه وجود ندارد، اما امروز بیماری‌های غیر واگیر مانند قلب و عروق، پرفشاری خون از جمله معضلات کشور هستند.
وی افزود: برخی از آمار نشان می‌دهد حدود ۸۰ درصد از مرگ و میر‌ها به دلیل این بیماری‌هاست که تغذیه نقش اساسی در بروز آن‌ها دارد.
در بخش تغذیه به میزان قند و نمک و چربی می‌توان اشاره کرد، در کشور ما مردم دچار بیش‌خوری قند هستند و سالانه حدود ۳۰ کیلوگرم قند مصرف می‌کنند، درحالی که در بسیاری از کشور‌ها این رقم به ۱۵ کیلوگرم می‌رسد.
مفید افزود: در خصوص مصرف نمک نیز ایرانی‌ها ۲.۵ تا ۳ برابر مقادیر توصیه شده نمک مصرف می‌کنند، میزان متوسط نمک مصرفی ۵ گرم است درحالی که برخی افراد روزانه ۱۵ گرم نمک مصرف می‌کنند.
مدیرکل مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: آمار مصرف چربی در کشور بالا بوده و نزدیک ۲۵ الی ۳۰ کیلوگرم روغن مصرف می‌کنند، اگر چربی‌ها درصد اسید چرب بالایی داشته باشند یا ترانس دار باشند مخاطرات زیادی را برای سلامت خواهد داشت و پیش زمینه بیماری‌های قلبی و عروقی خواهد بود.
وی افزود: از سال ۹۴ اقداماتی برای کنترل میزان قند و چربی در محصولات غذایی انجام شده و طی برنامه‌ای در دو بخش استاندارد‌هایی برای محصولات غذایی صنعتی تدوین شد، به عنوان مثال در پنیر تازه درصد نمک ۴ درصد بوده که به دو و نیم درصد رسیده و درصد نمک نان به یک درصد رسیده است.
در محصولات صنعتی در انواع کیک‌ها میزان قند ۱۰ درصد نسبت به عدد قبلی کاهش یافته است.
انتهای پیام/
اظهارات مفید درباره مصرف سالانه قند ایرانی‌ها