انزوای جدید آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل
آمریکا تا پایان روز جمعه با مخالفتهای بیشتری در رابطه با بازگشت تحریمهای بین المللی علیه ایران معروف به «مانیزم ماشه» مواجه شده است تا شکست جدیدی را پس از شکست سنگین هفته گذشته قطعنامه ضد ایرانی در شورای امنیت تجربه کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه با حضور در سازمان ملل متحد به طور رسمی درخواست داد تا قطعنامههای لغو شده شورای امنیت، بر اساس مکانیزم ماشه علیه ایران بازگردانده شود، اما تاکنون 13 تا 15 عضو شورای امنیت مخالفت خود را با این درخواست اعلام کردهاند.
خبرگزاری رویترز در این باره گزارش داده که در فاصله 24 ساعتی که از اقدام آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه گذشته است، 13 تا 15 عضو شورای امنیت با این درخواست دولت آمریکا مخالف کردهاند.
در ادامه این گزارش آمده که کشورهای انگلیس، فرانسه، آلمان، بلژیک، چین، روسیه، ویتنام، نیجر، سنت وینسنت و گرنادین، آفریقای جنوبی، اندونزی، استونی و تونس با ارسال نامه اعتراضی به شورای امنیت، با اقدام ضد ایرانی آمریکا مخالفت کردند و تنها عضوی که با اقدام ایالات متحده برای ازسرگیری تحریمهای سازمان ملل علیه ایران مخالفت نکرده، جمهوری دومینکن است.
مخالفان طرح آمریکا برای استفاده از مکانیزم ماشه علیه ایران اعلام کردند که با توجه به توافق برجام و خروج آمریکا از آن، آنچه واشنگتن علیه تهران مطرح کرده، باطل است.
مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه با حضور در سازمان ملل متحد به طور رسمی درخواست داد تا قطعنامههای لغو شده شورای امنیت، بر اساس مکانیزم ماشه علیه ایران بازگردانده شود.
آمریکا با تقدیم نامهای به نمایندگان 15 کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، به آنها اعلام کرده است که بهدلیل آنچه «نقض توافق هستهای از سوی ایران» خوانده شده است، سازوکار بازگشت خودکار تحریمهای بینالمللی علیه ایران را که به مکانیسم ماشه شهرت یافته کلید زده است.
به دنبال این درخواست، روسیه، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان و بلژیک در نامههایی به شورای امنیت تصریح کردند اقدام آمریکا پایه قانونی ندارد و نباید معتبر دانسته شود و بدین ترتیب شکست دیگری برای آمریکا در شورای امنیت رقم خورده است.
این شکست دومین شکست سنگین قطعنامه آمریکا در شورای امنیت برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران است که فقط دو رای آورد که یکی خود آمریکا و دومی جمهوری دومینیکن بود.
انتهای پیام