نقش مشکلات کودکی و مرگ زودهنگام در بزرگسالی
محققان با بررسی بر روی یکمیلیون کودک دریافتند که مصائب دوران کودکی، خطر مرگ زودهنگام در بزرگسالی را افزایش میدهد.

ایسنا/خراسان رضوی محققان با بررسی بر روی یکمیلیون کودک دریافتند که مصائب دوران کودکی، خطر مرگ زودهنگام در بزرگسالی را افزایش میدهد.
به نقل از مدیکالاکسپرس، محققان دانشگاه کپنهاگ دانمارک و لیورپول در بریتانیا اظهار کردند: مشکلات دوران کودکی، خطر مرگ زودهنگام در بزرگسالی را افزایش میدهند.
آنان گفتند: کودکانی که با مصائب بزرگی مانند از دستدادن والدین، ابتلا به بیماری روانی در خانواده و فقر مواجه شدند، نسبت به کودکانی که این مشکلات را تجربه نکردند، ۴.۵ برابر بیشتر در معرض خطر مرگ زودهنگام در بزرگسالی هستند.
دوران کودکی، دورهای حساس با رشد سریع مغز و رشد فیزیولوژیکی است و ممکن است، حوادث نامطلوب در این دوران، با این فرآیندها تداخل داشته باشند و اثرات طولانیمدت بر سلامتی داشته باشند.
سختیهای دوران کودکی
بهمنظور درک بهتر ارتباط بین این حوادث جانبی در دوران کودکی و افزایش مرگ در سالهای اولیه بزرگسالی، تحقیقاتی انجام شد که مشکلات مکرر دوران کودکی را بین یکمیلیون کودک دانمارکی ثبت کرد و سپس آمار مرگومیر آنان بین ۱۶ تا ۳۴ سالگی را مورد بررسی قرار داد.
محققان، سه جنبه از مشکلات دوران کودکی را مشخص کردند که شامل فقر و محرومیت مادی، فقدان یا تهدید از دست دادن خانواده و مشکلاتی مانند جدایی از مادر بود.
محققان با توجه به میزان سختی که در کودکی تجربه میشود، کودکان را به پنج گروه تقسیم کردند.
نتایج بررسی نشان داد که هر چه تجربههای استرسزا در دوران کودکی بیشتر باشد، آمار مرگومیر در سنین بزرگسالی هم بیشتر خواهد بود.
در گروه اول، ۵۴ درصد از کودکان، مشکلات و سختیهای دوران کودکی را تجربه نکردند و یا مشکلات آنان بسیار اندک بود.
در گروه دوم تا چهارم، ۴۳ درصد از آنان مشکلات مرتبط با فقر یا بیماری در خانواده را تجربه کردند.
محققان دریافتند که آمار مرگومیر در این گروه نسبت به گروه اول، ۱.۳ تا ۱.۸ برابر بیشتر است.
در گروه پنجم، سه درصد، مشکلات مختلفی در همه ابعاد و در تمام دوران کودکی تجربه کردند و در این گروه میزان مرگومیر، ۴.۵ برابر بیشتر از گروه اول بود.
آمار مرگومیر، بیشتر مرتبط با تصادفات و خودکشی بود، اما این مطالعه خطر بالای مرگ در اثر سرطان را هم نشان داد.
محافظت از فقر و محرومیت مادی در دوران کودکی
پروفسور دیوید تیلوررابینسون از دانشگاه لیورپول افزود: فقر و آسیبهای دوران کودکی بهسلامتی کودکان دانمارکی(سطح فقر بسیار پایینتر از انگلیس) آسیب میرساند.
این یافتهها در شرایط کنونی انگلیس که یک کودک از هر سه کودک، در فقر زندگی میکند، انجامشده است و پیشبینی میشود که این آمار افزایش یابد.
زمان آن رسیده که سیستمی رفاهی برای محافظت از کودکان در برابر فقر و محرومیت مادی در نظر گرفته شود.
همه میدانند که سختیهای دوران کودکی، اثرات منفی زیادی بر جوانب مختلف سلامتی کودک و رشد او دارد و در دهههای بعدی زندگی، این عوارض نمایان خواهند شد.
نتایج بررسی اهمیت ابتکارات گسترده ساختاری در بهداشت عمومی برای کاهش فقر و جلوگیری از آسیب دوران کودکی و همچنین حمایت مناسب از کودکان آسیبپذیری که دچار مشکلات شدید شدند را نشان داد.
اقدامات لازم برای به حداقل رساندن مشکلات اجتماعی
ناجا هولویج رد از دانشگاه کپنهاگ اظهار کرد: ارتباط بین مشکلات دوران کودکی و افزایش مرگومیر در بزرگسالی در کشورهای مرفه مانند دانمارک جالب است و هدف، ارتقاء ثبات مالی در بین خانوادههایی است که فرزندان خردسال دارند و یا به حداقل رساندن مشکلات اجتماعی آنهاست.
این تحقیق، در نوع خود، اولین تحقیق در جهان است.
یافتههای این بررسی در مجله Lancet منتشرشده است.
انتهای پیام