زباله گردی سازمان یافته کودکان را به ۱۳۷ گزارش دهید
رئیس اداره امور اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی و حساس شدن شهروندان نسبت به کار کودکان، گفت: شهروندان می توانند شماره پلاک خودروهایی را که اقدام به جا به جایی کودکانی که به صورت سازمان یافته پسماند جمع آوری می کنند به سامانه ۱۳۷ اطلاع دهند.

ایسنا/اصفهان رئیس اداره امور اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی و حساس شدن شهروندان نسبت به کار کودکان، گفت: شهروندان می توانند شماره پلاک خودروهایی را که اقدام به جا به جایی کودکانی که به صورت سازمان یافته پسماند جمع آوری می کنند به سامانه ۱۳۷ اطلاع دهند.
مسعود مهدویان فر در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: کارگروه مقابله با کار کودک نزدیک به ۲ سال است که شکل گرفته و برنامه های متعددی دارد، به طوری که بیش از ۳۰ عنوان برنامه طی دو سال در راستای فرهنگ سازی مقابله با کار کودکان اجرا شده است.
وی با بیان اینکه مهمترین هدف کارگروه مقابله با کار کودک این است که اساسا کودکان نباید کار کنند، افزود: نیاز اصلی کودکان مسائلی همچون آموزش، بهداشت و سلامت، تفریح و نشاط است، درحالی که هر کار دیگری که کودکی انجام دهد و او را از رشد جسمی و عقلی باز دارد مضر است و باید با آن مقابله کرد.
رئیس اداره امور اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، از اجرای برنامه ای با عنوان "به باد نرود رویای کودکی اش" از اواسط مرداد ماه امسال در اصفهان خبر داد و گفت: این برنامه در کارگروه مقابله با کار کودک با این هدف برنامه ریزی شد که اگر شهروندان کودکی را مشغول زباله گردی و جمع آوری پسماند و مواد بازیافتی می بینند حساس باشند و به سادگی از کنار آن عبور نکنند.
وی با اشاره به اینکه در برخی موارد، افرادی با خودرو کودکان کار و زباله گرد را جا به جا می کنند، افزود: شهروندان می توانند شماره پلاک این خودروها را به سامانه ۱۳۷ شهرداری اصفهان اطلاع دهند تا در مواردی که امکان مداخله و پیگرد قانونی وجود دارد به نحو شایسته و در جهت حمایت از کودک وارد عمل شویم.
مهدویان فر از جمع آوری گزارش های مردمی به صورت ماهانه خبر داد و گفت: درصورتی که جمع آوری پسماند از سوی کودکان به صورت سازمان یافته باشد با آن برخورد می شود و اگر به صورت موردی و به دستور خانواده صورت گرفته باشد از طریق مراجع ذی صلاح پیگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه پس از شناسایی کودکان کار، از طریق سازمان های مردم نهاد وضعیت آنها ارزیابی شده و با خانواده آنها ارتباط برقرار می شود، خاطرنشان کرد: درصورتی که به مداخلات اقتصادی و یا روانی و اجتماعی نیاز باشد این کار انجام خواهد شد.
رئیس اداره امور اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با یادآوری اینکه اصولا در بحث ساماندهی کودکان کار ۱۳ دستگاه وظیفه دارند، گفت: اینکه همه این دستگاه ها در زمینه سازماندهی کودکان کار فعال باشند بحث مجزایی است، اما اداره کل بهزیستی اصفهان تاکنون همراهی و مشارکت خوبی برای ساماندهی کودکان کار با شهرداری اصفهان داشته است.
وی خاطرنشان کرد: در گام اول، هدف از اجرای این طرح ساماندهی کودکانی است که به صورت سازمان یافته توسط افردی به کار گرفته شده و قابل ردیابی و شناسایی هستند.
مهدویان فر بر لزوم فرهنگ سازی و حساس شدن شهروندان نسبت به کار کودکان تاکید کرد و گفت: افزایش قیمت مواد بازیافتی و مشکلات اقتصادی باعث شده تعداد کودکان کار و کودکانی که مشغول جمع آوری پسماند در شهر هستند بیشتر از قبل به نظر برسد، البته آمار دقیقی وجود ندارد و ما هم متولی این موضوع نیستیم، ولی امیدواریم با افزایش حساسیت شهروندان، مداخلات مردمی و حمایت سازمان های مردم نهاد این کودکان ساماندهی شوند.
وی خاطرنشان کرد: برنامه "به باد نرود رویای کودکی اش" تازه شروه شده، ولی باتوجه به تعامل و همراهی خوب کارگروه مقابله با کار کودک و سازمان های مردم نهاد امیدواریم در آینده بتوانیم گام های بیشتر و موثرتری برداریم.
انتهای پیام