خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دلایل ریزش شاخص بورس/ مهمترین نیاز بازار سرمایه، سواد مالی است

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | یکشنبه، 26 مرداد 1399 - 23:29
معاون بازار بورس گفت: مهمترین نیاز بازار سرمایه، سواد مالی است و به جهت تخصصی بودن بورس، افراد باید حداقل ادبیات این بازار را بیاموزند.
بازار،سرمايه،بورس،اوليه،شاخص،عرضه،سهام،ادامه،گودرزي،صندوق،ان ...

در تیتر امشب مطرح شد؛
به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گودرزی معاون بازار بورس تهران در برنامه تیتر امشب شبکه خبر در خصوص علل ریزش شاخص بورس تصریح کرد: از خرداد سال ۹۷ شاهد رشد بازار سرمایه بودیم، ارزش روزانه معاملات در این مدت از ۱۲۰۰ میلیارد تومان به ۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.
او ادامه داد: همچنین شاخص کل بورس ا ز۲۵۰ هزار واحد امروز به ۱میلیون و ۸۰۰هزار واحد رسیده است.
گودرزی گفت: سهام با توجه به اینکه فرد آن را می‌خرد موجود زنده و دارای نوسان است، بازار سرمایه در ۲ سال گذشته رشد خوبی داشته و بدیهی است که استراحت هم داشته باشد.
رشد و افول بازار سرمایه نباید نگران کننده باشد.
او در خصوص عوامل افت بازار سرمایه تصریح کرد: رفتار امروز بازار سرمایه و افت چند روزه به عواملی غیر از عوامل بنیادی بر می‌گردد و انتظارات از بازار سبب این ریزش شده است.
این مقام مسئول بیان کرد: انتظارات دلایل متنوعی دارد و مسائل مربوط به سهام دارادوم یکی از عوامل تاثیرگذار در نوسانات این روزهای بازار سرمایه به شمار می رود.
او ادامه داد: ارکان بازار سرمایه آمادگی خوبی برای راه اندازی دارادوم دارد و با هماهنگی سایر نهادها این مشکل برطرف می شود.
گودرزی بیان کرد: در حال حاضر ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار سهام دار حقیقی در بازار سرمایه داریم که تعداد زیادی از آنها سواد مالی بازار سرمایه ندارند.
معاون بازار بورس تهران با اشاره به افت ۶۵ هزار واحدی بورس و ارتباط آن با وزارت نفت گفت: در کل راه اندازی صندوق دارادوم ارتباطی با ارزش سهام هر شرکت ندارد اما وقتی عده ای با سواد مالی کم وارد این بازار شدند راه اندازی صندوق را مرتبط با سهام شرکت های پالایشی دانستند و رفتار آن‌ها بر بازار تاثیر گذاشت.
او افزود: تصمیم گیری در بازار سرمایه باید حساب شده باشد و ما در بورس اوراق بهادار اعلام کردیم که این صندوق را به زودی راه اندازی می کنیم.
معاون بازار بورس تهران با تاکید بر آموزش افراد برای ورود به بازار سرمایه گفت: تاکنون در کل کشور ۱۵۰ هزار ساعت در تالارهای منطقه ای آموزش بورس داده ایم و به خاطر کرونا به صورت مجازی کلاس برگزار می کنیم.
او در خصوص تاثیر عرضه های اولیه بر بازار بورس تصرح کرد: در سال ۹۸ به میزان ۳ هزار میلیارد تومان عرضه اولیه انجام گرفت که امسال ۱۰ هزار میلیارد تومان امسال عرضه اولیه صورت گرفته است و همچنان ادامه خواهد داشت.
گودرزی بیان کرد: هر هفته یک عرضه اولیه در دستور کار است و برنامه داریم تا در نیمه دوم سال هم عرضه اولیه ها با سرعت نیمه اول سال انجام شود.
این مقام مسئول تاکید کرد: ما باید زمین بازی را شفاف کنیم و سرمایه گذاران هم باید نگاه بلند مدت در این بازار داشته باشند.
او ادامه داد: مهمترین نیاز بازار سرمایه ، سواد مالی است و به جهت تخصصی و پیچیده بودن بورس ، افراد باید حداقل ادبیات این بازار را بیاموزند و افق دید بلندمدت و میان مدت داشته باشند.
بیشتر بخوانید
علت اُفت شاخص بازار بورس مشخص شد
در ادامه محسنی کارشناس سرمایه درخصوص دلایل ریزش شاخص بورس گفت: نوسان قیمت در بازار سرمایه ذات این بازار است.
افزایش قیمت ارز دلیل اصلی رشد دو ساله شاخص بورس محسوب می شود.
محسنی در خصوص آینده بازار بورس گفت: اگر بتوانیم بازاری را پیش بینی کنیم به معنی این است که آن بازار کارا نیست.
هر صحبتی که در مورد بورس می شود به صورت احتمال است و ممکن است خلاف آن اتفاق بیفتد.
هر سهمی تحلیل خاص خود را می خواهد.
او تاکید کرد: سرمایه گذارانی که تخصص کافی در بازار سرمایه ندارند باید از طریق صندوق های سرمایه گذاری اقدام کنند.
در حال تکمیل...