حقوق کارگران پرداخت نشود، خبری از پرداخت حقوق اعضای شورا نیست
جلسهی امروز شورای اسلامیشهر تبریز با حضور اعضا با بررسی و انتخاب اعضای کمیسیونها برگزار شد.

ایسنا/آذربایجان شرقی جلسهی امروز شورای اسلامیشهر تبریز با حضور اعضا با بررسی و انتخاب اعضای کمیسیونها برگزار شد.
شهرام دبیری_ رییس شورای اسلامی شهر تبریز در ابتدای جلسه با اشاره به ۲۵ مرداد روز بازنشستگان و تحکیم خانواده اظهار کرد: بازنشستگان نیازمند تکریم بیشتر و افزایش سطح رفاه و آسایش هستند، از شهرداری و کمیسیون فرهنگی خواستار برنامهریزی برای ارائه امکانات شهرداری به بازنشستگان هستیم.
وی با اشاره به ۲۶ مرداد سالروز بازگشت آزادگان به کشور، گفت: امیدواریم همواره ایثار و از خود گذشتگی این عزیزان را به یاد داشته باشیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه ظاهرا حقوق کارکنان شرکت بهره برداری مترو طی سه ماه گذشته پرداخت نشده است، تاکید کرد: شهرداری این موضوع را رسیدگی و پیگیری کند، جزئیات آن را به اطلاع شورای اسلامی شهر تبریز برساند.
دبیری با اشاره به ضرورت برنامه ریزی و تقسیم کار برای اعضای شورای شهر، گفت: باید با برنامه ریزی نسبت به حل برخی موضوعات شهری که نیازمند تقسیم وظایف است، اقدامکنیم.
دستور جلسه اول: تقدیر از فعالان در راستای الکترونیکی کردن و هوشمندسازی مفاد کمیسیونهای ماده ۱۰۰ شهرداری تبریز
در ادامهی جلسه از اقدامات فرج محمد قلیزاده عضو شورای شهر تبریز، محمد عزتی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تبریز و مجید اکبری مدیر کمیسیونهای متمرکز ماده ۱۰۰ شهرداری در راستای الکترونیکی کردن و هوشمندسازی مفاد کمیسیون های ماده ۱۰۰ شهرداری تبریز تقدیر شد.
شهرام دبیری_رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در این رابطه اظهار کرد: الکترونیکی شدن مفاد کمیسیونهای ماده ۱۰۰، باعث افزایش شفافیت عملکرد و قانونمندی در کمیسیونهای ماده ۱۰۰ است.
دستور دوم جلسه: بررسی لایحه شهرداری تبریز مبنی بر تجویز و پرداخت اجاره بهاء یک واحد مسکونی جهت استقرار و نگهداری مبتلایان اوتیسم
عبداله تقی پور_عضو شورای اسلامی شهر تبریز در این رابطه اظهار کرد: بیش از ۱۰۰۰کودک مبتلا به بیماری اوتیسم در استان وجود دارد که نیاز است از سوی شهرداری کمکی برای کودکان شود.
با تصویب اعضای شورای شهر تبریز هزینه اجاره بهای یکسال مکان نگهداری مبتلایان به اوتیسم از سوی شهرداری تبریز پرداخت میشود.
دستور سوم:بررسی تبصره ۲۷ بودجه مصوب سال ۹۹ شهرداری تبریز
سونیا اندیش_عضو شورای اسلامی شهر تبریز در این ارتباط اظهار کرد: به نظر میرسد در ماده یک، بحث استفاده از خدمات مشاورهای به طور شفاف بیان شده است گویا کسی که بازنشسته شده باید در شهرداری مناطق استخدام شود.
وی افزود: میزان ساعت کار تعیین شده برای مشاوره شهرداران زیاد است، معتقدم آیین نامه باید واضح و روشن شود؛ چرا که مبهم است.
وی ادامه داد: مرکز پژوهشهای شورا و شهرداری کار مشاورهای را انجاممیدهد، بنده با این شرایط مخالف هستم، همچنین شرایط به کارگیری افراد در پست های سازمانی مشخص است .
محرم محمد زاده_ عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این ارتباط افزود: برای تمامی اعضای هیئت علمی احترام زیادی قائل هستم، اکنون در جامعه افراد جوان متخصصی وجود دارد که همگی دارای مدرک تحصیلی بالایی هستند ولی چون شرایط عضویت در هیئت علمی را ندارند امرور بیکار هستند و حتی نتوانستهاند ازدواج کنند.
وی ادامه داد: در هر جای جهان مدرک کارایی ندارد، مدرک گرایی را تاکنون به حد کافی در جهان سوم رایج کردیم،به جای مدرک گرایی به سمت تخصص گرایی حرکت کنیم.
وی بیان کرد: اعضای هیئت علمی درآمد خوب و شرایط مناسب زندگی دارند، به فکر جوانان بیکار و متخصص باشید نه کسانی که باتوجه به شرایط گذشته، عضوی از هیئت علمی دانشگاه شدند.
سونیا اندیش_ عضو شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: به فلسفهی ایجاد مرکز پژوهش توجهکنیم و از کسانی که صاحب ایده و اندیشه هستند، استفاده کنیم، سالانه دو میلیارد تومان برای مرکز پژوهش های شورا هزینه میشود که وظایف آن نیز مشخص است، امروز با وجود آن نیازی به استخدام هیئتهای علمی در شهردای های مناطق جهت انجام کار مشاوره نیست، با سخنان آقای محمدزاده موافق هستم باید برای جوانان فرصت سازی کرد.
مسعودی ریحان- عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز با بیان اینکه دانشگاه مغز یک کشور است، اظهار کرد: اگر به دانشگاه ارزشی قائل نشویم، وضع موجود درست نشدنی نیست پیشنهاد میکنم از بازنشستگان شهرداری نیز در این ارتباط استفاده شود.
سعید نیکو خصلت- عضو شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه این طرح قابل دفاع بوده و بنده موافق این طرح هستم، گفت: زمانی که هیئت علمی برای کاری انتخاب میشود، همراه خود تیم دانشجویی و همکاران خود را نیز پای کار میآورد، در اغلب کشورها در صورت همکاری با دانشگاه تخفیف های مالیاتی به واحد ها ارائه میشود.
وی ادامه داد: متاسفانه در جامعه امروزی ما، دانشگاه، صنعت، شهرداری کشاورزی مجزا از هم در کشور کار میکنند.
فرج قلیزاده- عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این رابطه افزود: بنده موافق این لایحه هستم، استفاده از اعضای هیئت علمی در هیچ جای این لایحه اجباری نیست.
فریدون بابایی اقدم- عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این رابطه گفت: دغدغهی همکارانم در این ارتباط کاملا بجا است، بنده بیشترین ارتباط را با دانشجویان دارم، بسیاری از آنها نخبه بوده و اقدامات خوبی انجام میدهند ولی امکان جذب در هیئت علمی دانشگاه را ندارند.
وی خاطر نشان کرد: البته نگرانی بنده از این است، نکند انتخاب مشاوران اقدامی برای ادای دین شود، معتقدم انتخاب مشاوران نباید براساس ادای دین باشد.
محمدحسن اسوتچی- عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این ارتباط گفت: جایگاه اعضای هیئت علمی در دانشگاه و سایر حوزه ها برای همگان مشخص است ولی آیا ما امروز در شهرداری با کمبود نیروی متخصص مواجه هستیم؟مشکل ما مغز افزاری است یا عدم نظارت؟
وی با بیان اینکه برخی از مصوبات که در شورا تصویب شده قبل از ارسال آن به فرمانداری توسط افرادی در شهرداری دچار تغییر می شود این اقدام مشکل مغز افزاری ندارد بلکه نظارت کافی در آن وجود ندارد .
وی ادامه داد: نامههایی که با امضای رئیس شورا به شهرداری ارسال میشود، چندین ماه در شهرداری خاک میخورد آیا این مشکل مغز افزاری دارد.
وی ادامه داد: شهرداری به جای به کارگیری اساتید به عنوان مشاور، حق و حقوق کارگران را پرداخت کند، در حال حاضر نیروهای مجربی در شهرداری وجود دارد ولی چرا بلااستفاده باقی مانده اند؟.
اسوتچی تاکید کرد: شهرداری بارها به پرداخت حقوق کارگران تاکید کرده ولی امروز شاهد عدم پرداخت حقوق کارگران هستیم.طبق تاکیدات دین اسلام حق و حقوق کارگران باید قبل از خشک شدن عرق پرداخت شود ولی ما با عدم پرداخت حقوق، خود کارگران را خشک میکنیم.
وی یادآور شد: کارگری گریه میکرد نتوانسته برای کودکش بستنی بخرد و در مقابل اصرار کودک دست به روی فرزندش بلند کرده است، با شنیدن این جریانات معتقدم مسلمان بودن خود را زیر سوال میبریم.
محرم محمد زاده- عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این رابطه با بیان اینکه به طور کلی مخالف این طرح هستیم، گفت: همگی استاد دانشگاه و هیئت علمی هستید، فارغ التحصیلان جوان از بهترین دانشگاهها بیکار ماندهاند، باید برای این جوانان فرصت شغلی ایجاد کرد، لطفا این لایحه را صرفا برای اعضای هئت علمی تصویب نکنید.
لحظاتی تنش در صحن علنی شورا بین اعضای شورا در خصوص تبصره انتخاب اعضای هیئت علمی دانشگاهها به عنوان مشاور رخ داد.
دبیری- رئیس شورای اسلامی با دعوت همگان به آرامش اظهار کرد: هیچ کدام از اعضا بدون هماهنگی میکروفون را روشن نکنند، آرامش خود را حفظ کنید تا به جلسه ادامه دهیم.
وی افزود: پیشنهاد میکنم با اکثریت آرا سه نفر از اعضای شورا؛ آقای اسوتچی، آقای قلیزاده و خانم اندیش و آقای فرهودی نیا، مشاور حقوقی شورا، این لایحه را با نقطه نظرات تمامی اعضای شورا بررسی کنند.
دستور چهارم: بررسی و تصویب اهداف کلی شاخص های کمی احکام برنامه راهبردی - عملیاتی ۱۴۰۲ – ۱۳۹۸
غلامحسین مسعودی ریحان- عضو شورای اسلامی شهر تبریز در این رابطه، گفت: معیارهای در نظر گرفته شده در اهداف کلی شاخصهای کمی احکام برنامه راهبردی - عملیاتی ۱۴۰۲ - ۱۳۹۸ نیز مشخص شود.
ایرج شهین باهر-شهردار تبریز در رابطه با تبصره اظهار کرد: موضوعی که امروز در اینجا مطرح می شود، اگرتصویب و اجرایی شود از امروز تحولی در مدیریت شهری تبریز رخ می دهد.
وی افزود: این موضوع به اندازه ای مهم است که آن را نقطه ی عطفی در شورای پنجم می دانیم، امروزه مدیریت ها در مسیری است که از قبل تعیین شده و هر سال نیز بودجه و ردیفها تکرار می شود و چیزی قابل کنترل و مورد توجه نیست، پایان سال نیز متوجه نیستیم کجا بودیم و به کجا رسیدیم.
وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه اتوبان شهید کسایی در اختیار شهرداری نیست، گفت: نگهداری و محافظت از اتوبان شهید کسایی برعهده ی شهرداری نیست، اتوبان تبریز- سهند نیزبعد از افتتاح در این منطقه باعث ایجاد ترافیک خواهد شد، ترافیک ناشی از این اتوبان چگونه در اتوبان شهید کسایی توزیع خواهد شد؟اصلا در این مورد تدبیری اندیشیده نشده است.
وی ادامه داد: متاسفانه آمار تصادفات در اتوبان شهید کسایی افزایش یافته و این امر باعث افزایش آمار و بالا رفتن رتبهی تبریز در تصادفات درون شهری تبریز شده است، متولیان این امر را به شورا دعوت کرده تا این موضوع تعیین تکلیف شود.
عبداله تقی پور- عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این رابطه، اظهار کرد: سهم حمل و نقل عمومی در شهر تبریز ۵۳ و نیم درصد است در حالی که در اینجا ۵۸ درصد نوشته شده است، افزایش سهم حمل و نقل عمومی به ۷۳ درصد مشخصه ی یک شهر ایده ال است اما روند رسیدن به این ۷۳ درصد سهم را باید در توسعه شبکه ناوگان و حمل نقل عمومی شاهد شویم.
وی افزود: گزارش معاونت حمل و نقل عمومی و اهداف شاخص های احکام برنامه و بودجه مغایر است و در آمار اولیه پارادوکس وجود دارد.
فریدون بابایی اقدم_عضو شورای اسلامی شهر نیز در این رابطه اظهار کرد: برای اولین بار است که معاونت شهرداری کار علنی انجام می دهد و معتقدم این کار با ارزشی است.
وی خاطرنشان کرد: برخی شاخص ها نیازمند تغییر است، در تمامی پارکهای شهر تبریز شاهد سیمهای بدون حفاظ هستیم در حالی که ادعا میکنیم شهر دوستدار کودک هستیم ولی امکان برق گرفتگی کودکان در این پارکها زیاد است.
وی با بیان اینکه 260 پارک شهر با مشکلات زیادی مواجه هستند، گفت: در پارکهای جدید الاحداث با مشکلات مناسب سازی روبرو هستیم.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه گردشگری که تبریز ۶۰۰ خانه تاریخی دارد باید اقداماتی اساسی انجام شود که یکی از این خانهها نیزخانه منتسب به خانه باقرخان است که چند سالی است بدون تعیین تکلیف باقی مانده است.
وی افزود: احیا و مرمت حمام و یخچالهای تاریخی در تبریز نیز باید در اولویت احیای بافت باشند.
کلیات احکام برنامه و بودجه به تصویب اعضای شورای شهر رسید و مقرر شد جزئیات آن در کمیسیونها بررسی و با اعمال نظرات و اصلاحات به صحن شورای شهر آورده شود.
تا زمانی که حقوق کارگران پرداخت نشود خبری از پرداخت حقوق اعضای شورا نیست
غلامحسین مسعودی ریحان- خزانه دار شورای اسلامی شهر تبریز طی تذکری به اعضای شورا، اظهار کرد: کارگران شهرداری بارها به بنده نیز اعلام کردند که حقوق آنها پرداخت نشده است، اگر از این به بعد این امر تحقق نیابد، به عنوان خزانه دار شورا تا زمان پرداخت حقوق همه کارگران حق الجلسه اعضای شورا پرداخت نمیشود.
غلامحسین مسعودی ریحان در ادامه گفت: بیمه رانندگان استیجاری مورد توجه باشد چراکه هزینه های نگهداری و تعمیر افزایش یافته و پرداخت بیمه از طرف شهرداری حداقل کاری است که میتوان انجامداد.
وی در رابطه با موضوع موزهی عکاسی جدیدالاسلام و مشاغل اظهار کرد: اگر در مقابل حواشی پیش آمده در این موضوعات، جوابگوی افکار عمومی خواهید بود این افراد از تبریز به سایر شهرها بروند ولی اگرجوابگو نخواهید شد باید برای نگه داشتن آنها در تبریز فکری کنید.
مسعودی ریحان در رابطه با بازسازی و مرمت خانه منتسب به باقرخان، گفت: باقر خان پس از ستارخان به عنوان نفر دوم مشروطیت مطرح است که هزینه کرد اندک به تملک این خانه علاوه بر جذب گردشگر اقدامی مثبت در راستای قدردانی از جایگاه باقرخان سالار ملی است.
وی ادامه داد: مدیرکل میراث فرهنگی اعلام کرده در صورت تملک زمین خانه باقرخان کمک 40 میلیاردی برای بازسازی خانه منتسب به باقرخان میشود، اگر بتوانیم ملکها را تملک کنیم میراث فرهنگی آمادگی لازم را برای انجام این اقدام دارد.
عبداله تقیپور- عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز طی تذکری گفت:.
فاجعهی بیروت برای ما تذکر بود، انبارهای اشتعال زا در مرکز شهر و بازار وجود دارد که میتواند خطر جدی برای شهروندان شود.
تقی پور تاکید کرد: ساختمان مخروبه در ورودی ائل گولی متعلق به تعاونی ناجا تعیین و تکلیف شود.
محمد حسن اسوتچی نیز طی تذکری، اظهار کرد: نامه های ارسالی با امضای رئیس شورای شهر هنوز به طور کامل جواب داده نشده است که لازم است هرچه سریعتر پاسخ داده شود
.
وی ادامه داد: تدبیر شهردار در خصوص پرداخت حقوق ها و پرداخت کارگران زود تر از مدیران بالعکس عمل کرده است، هنوز حقوق کارگران شرکتهای فعال فضای سبز منطقه ۷ و شرکت بهره بردار مترو و شرکتهای فعال در عینالی پرداخت نشده است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز تاکید کرد: امیدوارم ضعیف آزاری شورای سوم و چهارم در شورای پنجم رخت بربندد.
در پایان این جلسه به مناسبت ۱۷ مرداد روز خبرنگار، از خبرنگاران در صحن علنی شورای اسلامی شهر تبریز تجلیل شد.
انتهای پیام