از نخستین جراحی بازسازی کاسه چشم به کمک فناوری بومی تا سه علت اول مرگ ایرانیها
در این بسته خبری به مرور مهمترین اخبار حوزه سلامت در هفته گذشته میپردازیم.

داغترین اخبار سلامت در هفته گذشته؛
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه بهداشت و درمان در هفته گذشته با رویدادهایی متعدد مواجه بود که در این بسته خبری به بخشی از آنها میپردازیم.
صادرات سالیانه ۲۵ میلیون دلار دارو به عراق/ راهاندازی آزمایشگاههای مشترک مرزی ضرورت دارد
پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو در دیدار با وزیر تجارت عراق اظهار کرد: امروزه بیش از ۱۲۰ داروی ایرانی در فرآیند کشور عراق وجود دارد، اما تنها ۲۰ قلم دارو فرآیند ثبتشان تکمیل شده است.
وی ادامه داد: ایران در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی سالیانه ۲۵ میلیون دلار صادرات به کشور عراق دارد و ظرفیت افزایش صادرات را تا مرز ۲۰۰ میلیون دلار دارد.
پیرصالحی با اشاره به اینکه ما فکر میکنیم با حضور داروهای ایرانی در کشور باعث صرفهجویی ارزی به میزان ۵۰ درصد در واردات کشور دوست عراق میشود، ادامه داد: ایران در زمینه محصولات آرایشی و بهداشتی پیشرفتهای قابل توجهی داشته است و ما فکر میکنیم که امکانات خوبی میتوانیم در اختیار کشور عراق در زمینه آرایشی و بهداشتی بگذاریم به طوری که تا به امروز در حدود ۸۰ میلیون دلار محصولات آرایشی و بهداشتی به کشور عراق صادر میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: شرکتهای ما میتوانند تکنولوژی خود را به کشور عراق منتقل کنند و ما انتظار داریم که در چنین شرایطی که ایران دچار تحریم شده است، کشور عراق در زمینه انتقال پول به کشورهای اروپایی جهت خرید دارو و تجهیزات پزشکی به ما کمک کند.
رئیس جدید شورای عالی نظام پزشکی انتخاب شد
بیست و یکمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی مورخ ۱۶ اسفند ماه جاری در سالن مرحوم دکتر نوربخش تشکیل و با رای گیری اعضای آن رئیس جدید شورای عالی نظام پزشکی انتخاب شد.
در بیست و یکمین جلسه شورای عالی نظام پزشکی که با حضور ظفرقندی ریاست کل سازمان نظام پزشکی تشکیل شد؛ مصطفی معین با ۲۴ رای به عنوان رئیس شورای عالی نظام پزشکی انتخاب شد.
تحریمهای ظالمانه آمریکا سد ورود دستگاههای دیالیز به کشور/ هزار دستگاه وعده داده شده تا پایان سال راه اندازی میشود؟
مهدی شادنوش سرپرست مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت درباره اضافه شدن هزار دستگاه دیالیز جهت درمان بیماران مبتلا به نارسایی کلیه به منظور رفع کمبودها و نوسازی دستگاهای قدیمی دیالیز اظهار کرد: تامین دستگاههای دیالیز به تعداد مورد نیاز و کافی برای استفاده بیماران دیده شده و برنامه ریزیهای لازم را در وزارت بهداشت انجام داده ایم تا بتوانیم نیاز بیماران در سراسر کشور را تامین کنیم.
سرپرست مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که بالاخره چه زمانی این هزار دستگاه دیالیز وارد کشور میشوند تا نیاز بیماران مرتفع شود؟
بیان کرد: تولیدکنندگان خارجی دستگاههای دیالیز قول داده اند تا طبق برنامه و تا پایان سال دستگاههای دیالیز را به ایران صادر کنند و ما بتوانیم نیاز بیماران نارسایی کلیوی را در بخشهای دیالیز تامین کنیم و خدمات با کیفیتی به آنها ارائه دهیم.
شادنوش با اشاره به فعالیت یک شرکت دانش بنیان ایرانی در زمینه تولید دستگاههای دیالیز اظهار کرد: شرکت تولیدکننده ایرانی به تدریج تعدادی دستگاه دیالیز تولید و روانه بازار میکند و این دستگاههای دیالیز ایرانی به ناوگان خدمت رسانی به بیماران نارسایی کلیوی ملحق میشوند تا بیماران دیالیزی خدمات موردنیاز خود را در سراسر کشور دریافت کنند.