کردستان در جذب مشارکتهای مردمی برای مقابله با کرونا جزو استانهای برتر کشور است
گروه استانها-معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان گفت: استان کردستان جزو استانهایی بوده که از نظر جذب مشارکت و همراهی سازمانهای مردم نهاد در مقابله با ویروس کرونا جزو استانهای برتر بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حسین خوشاقبال ظهر امروز در نشست خبری که در محل خانه تشکلهای استان کردستان برگزار شد، با اشاره به اینکه فعالان تشکلها با تلاش و کوشش از حداقل امکانات به بهترین شکل جهت توسعه بهره میبرند، اظهار داشت: این تشکلها در راستای خدمترسانی به مردم به صورت شبانهروز در تلاش هستند.
وی افزود: مشارکت مردم از ابتدای انقلاب نمود یافته و این انقلاب با مشارکت و حمایت مردم پیروز شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با بیان اینکه نقش مشارکت و حضور مردم برای رفع محرومیت و مشکلات جامعه بیبدیل است، گفت: با توجه به اینکه این نقش یک نقش ویژه و کلیدی است باید قدردان این حضور بود.
وی با ذکر اینکه حضور مردم در این روزهای سخت، مقاومت و پایداری را به دنبال داشته است، تصریح کرد: انتظار میرود تشکلها بیش از هر زمان دیگری در تلاش باشند به نحو شایستهای خدمات را به مردم ارائه دهند.
خوشاقبال با گریز به شیوع کرونا ادامه داد: استان کردستان جزو استانهایی بوده که از نظر مشارکت و همراهی سازمانهای مردم نهاد جزو استانهای برتر بود.
وی از همراهی و همکاری سازمانهای مردم نهاد قدردانی کرد و افزود: کار ارزشمند تشکلها زمانی مشخص میشود که در شرایط تحریمی توانستیم با کمک مردم و خیرین خدمات شایستهای را به مردم ارائه داد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با تأکید بر ضرورت تمکین به دستورات ستاد کرونا، گفت: انتظار میرود در ایام محرم تشکلها نیز ورود تأثیرگذار داشته و مراسمهای عزاداری را با رعایت فاصله مناسب، الزامات ستاد کرونا و پروتکلهای بهداشتی برگزار کنند.
وی استفاده از ظرفیت فضای مجازی را مغتنم شمرد و خاطرنشان کرد: دولت کارهای خوبی را انجام داده و علیرغم محدودیتها نه تنها اعتباراتمان افزایش یافته بلکه پروژههای کلیدی نیز انجام گرفت.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با اذعان به اینکه بایستی خدمات دولت و مسئولان را منعکس کرد، یادآور شد: سازمانهای مردم نهاد به دلیل ارتباطی که با مردم دارند، میتوانند در انعکاس و آگاهیرسانی درست خدمات دولت و نظام تأثیرگذار باشند.
خوشاقبال با اعلام اینکه تشکل ها و سازمانهای مردم نهاد در راستای خدمترسانی به مردم تشکیل شدهاند، یادآور شد: در جنگ تحمیلی کشور ما به تنهایی در مقابل دنیای کفر ایستادگی کرده و امروز بعد از گذشت 40 سال باید این عزت و افتخار را حفظ و ادامهدهنده راه شهدا باشیم.
603 سازمان مردم نهاد در کردستان مجوز فعالیت دارند
فرانک قدسی، مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان نیز در این نشست با اشاره به اینکه روز 22 مرداد ماه روز تشکلها و نهادهای اجتماعی است، اظهار داشت: این روز بهانهای برای قدردانی از سازمانهای مردم نهادی است که در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی و توسعه مشارکت اجتماعی تلاش میکنند.
وی افزود: اخیراً رشد قابل توجهی را در تعداد تشکیل سازمانهای مردم نهاد در استان داشته به نحویکه هماکنون 603 تشکل مدنی در تمام حوزههایی که امکان صدور مجوز داشته، فعال هستند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان با بیان اینکه این تشکلها در 14 حوزه مختلف مجوز فعالیت دارند، گفت: 137 مجوز از طریق استانداری، 118 مجوز از سوی فرمانداریهای تابعه، پنج مورد توسط نیروی انتظامی، 2 مورد از سوی دانشگاه علوم پزشکی، 87 مورد سازمان تبلیغات اسلامی، 71 مجوز از طریق ارشاد و 46 مورد توسط ادارهکل ورزش و جوانان مجوز فعالیت دارند.
وی با ذکر اینکه این نهادهای مدنی دارای سه ویژگی غیردولتی، غیرانتفاعی و غیرسیاسی بودن هستند، تصریح کرد: فعالیت در این سازمانهای مردم نهاد کاملاً خودجوش، داوطلبانه و بدور از دریافت وجه نقد از مردم برای نیل به اهداف و ارائه خدمات است.
قدسی با ذکر اینکه سازمانهای مردم نهاد مجموعهای از افراد هستند که اهداف مشترکی را دنبال میکنند، ادامه داد: این نهادهای مدنی در بسیاری از موارد کمک حال دولت بوده و در راستای مرتفع کردن مشکلات و چالشهای حاکم بر جامعه تلاش می کنند.
وی با اذعان به اینکه سازمانهای مردم نهاد به صورت خودجوش کمک حال دستگاههای دولتی هستند، خاطرنشان کرد: این نهادها بر اساس اساسنامهای که اهدافشان را پوشش میدهد، فعالیت میکنند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان با یادآوری اینکه سازمان های مردم نهاد مجموعهای از افراد با سلایق، اهداف و ظرفیتهای مشترک هستند، بیان کرد: گاهاً شاهد هستیم که این سازمانها از خودشان نیز هزینه کرده و چشمداشتی به اعتبارات دولتی ندارند چراکه معتقدند برنامهریزیهایشان با مردم، برای مردم و بهخاطر مردم است.
وی در خصوص نحوه تأمین اعتبار این سازمانها توضیح داد: کمکهای دولت در قالب تخصیص اعتبار نیست بلکه با برونسپاری برنامههای اداری، طرحها به سازمانهای مردم نهاد در قالب تفاهمنامه واگذار میشود.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان در بخش دوم سخنان خود با اشاره به اینکه در حال حاضر 9 دفتر تسهیلگری در استان مشغول به ارائه خدمات در مناطق کم برخوردار هستند، اظهار داشت: دفاتر تسهیلگری در راستای برنامه ششم توسعه برای توانمندسازی و توسعه محلات حاشیه در 22 استان کمبرخوردار و نیمهبرخوردار کشور راهاندازی شدند.
وی با ذکر اینکه این دفاتر در 5 حوزه شهرسازی، علوم اجتماعی، اقتصادی، روانشناسی، مددکاری اجتماعی فعالیت میکنند، افزود: دفاتر تسهیلگری طبق برنامه و دستورالعمل مدون و مشخصی که از طریق وزارت کشور به امور اجتماعی و از امور اجتماعی به دفاتر ابلاغ شده، توسعه محلی را از طریق توانمندسازی افراد ساکن محله و پیشبرد اهداف محلات هدف دنبال میکنند.
قدسی با تأکید بر اینکه در پروسه علمی رسالت دفاتر تسهیلگری، ایجاد بستری برای مطالبهگری، مسئولیتپذیری، توانمندسازی و توسعه محلی توسط خود افراد ساکن همان محلات دنبال میشود، ادامه داد: دفاتر تسهیلگیری مطالبهگری را از طریق اطلاعات مردم محل ایجاد کرده و مردم با مشارکت در فعالیتهای این دفاتر، مسائل محله خود را حل میکنند.
وی با اشاره به اینکه فعالیت این محلات در زمینه مشکلیابی از شناسایی، داراییسنجی، نهادسازی محله، محلات در معرض آسیب آغاز شده و تا برنامهریزهایی که برای توانمندسازی لحاظ میشود، ادامه مییابد، در خصوص نحوه تأمین مالی این دفاتر گفت: این دفاتر یک قراردادهای تیپ کشوری دارند که فرایندهایی که در محلات حاشیهای مشخص شده را به نسبت جمعیت محله برای پرداخت مشخص میسازند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان انتخاب دفاتر را سلیقهای ندانسته و توضیح داد: انتخاب متولیان این دفاتر از طریق فراخوان اعلام میشود، افراد متقاضی در آزمون شرکت کرده و اگر توانمندیهایشان محرز شود دفاتر در اختیار آنها قرار گرفته و با نظارت بر این دفاتر، متولیان این دفاتر طب قراردادهای مشخص فعالیتهایشان را دنبال میکنند.
انتهای پیام/489/ی