خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 09 تیر 1405
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رتبه استان مرکزی در حوزه انتشارات و کتابفروشی خوب نیست

ایسنا | فرهنگی و هنری، استان‌ها | چهارشنبه، 22 مرداد 1399 - 22:17
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: رتبه استان مرکزی در حوزه انتشارات و کتابفروشی خوب نیست.
استان،مركزي،كتاب،فرهنگي،آثار،ارشاد،جشنواره،علمي،فرهنگ،برگزار ...

ایسنا/مرکزی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: رتبه استان مرکزی در حوزه انتشارات و کتابفروشی خوب نیست.
حجت‌الاسلام عباس دانشی امروز چهارشنبه ۲۲ مردادماه در آئین اختتامیه نخستین جشنواره کتاب سال استان مرکزی اظهار کرد: انتخاب کتاب سال یکی از حقوق جامعه فرهیخته و ارزشمند نویسندگان، پژوهشگران و فعالان حوزه تالیف، تصنیف و ترجمه و اساتید علم، فرهنگ و ادب استان مرکزی است که تا آثار جامعه علمی و فرهنگی به خوبی دیده شود و نقش موثری در معرفی فعالان فرهنگ و علم دارد.
وی هدفگذاری برای برگزاری رویدادهایی که در استان مرکزی برگزار نشده است را از اولویت‌های استان برشمرد و افزود: برگزاری نخستین جشنواره کتاب سال استان مرکزی از سال گذشته در این استان پایه‌گذاری شد و مبنای آن کتاب‌های منتشر شده از سال ۹۳ تا ۹۷ در نظر گرفته شد که در ۹ رشته دین، ادبیات، علوم اجتماعی، تاریخ و جغرافیا، هنر و معماری، فلسفه، روانشناسی، کودک و نوجوان، دفاع مقدس و استان شناسی هدفگذاری و فراخوان آن اعلام شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی از ارسال ۱۳۱ اثر به دبیرخانه جشنواره نخستین دوره انتخاب کتاب سال استان مرکزی خبر داد و افزود: آثار رسیده توسط ۳۹ داور از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه و شخصیت‌های فرهنگی و علمی مورد بررسی دقیق و داوری قرار گرفت و نهایتا ۱۸ عنوان کتاب که از ۱۰۰ امتیاز حداقل ۷۰ امتیاز کسب کردند به مرحله نیمه نهایی راه یافتند و در پایان ۹ اثر در نشست تخصصی داوران به عنوان آثار برگزیده و ۶ اثر تشویقی برگزیده شد.
وی بیان کرد: براساس آئین‌نامه کتاب سال استانی، بدیع بودن موضوع کتاب، رعایت استانداردها در ساختار، فصل بندی، نگارش، دستور زبان، گزینش واژگان، رعایت استاندارها در ذکر منابع و ماخذ، بالابودن عیار علمی، بهره مندی از قدرت تحلیل، پاکیزگی و آراستگی کتاب از نظر حروف چینی و صفحه آرایی و چاپ، رعایت استانداردهای تصحیح، تصنیف و ترجمه در خصوص آثار ترجمه شده و تصحیح شده از مبانی مدنظر داوران بود.
حجت‌الاسلام دانشی تصریح کرد: امیدواریم این جشنواره بنیانی برای استمرار فعالیت‌های فرهنگی و علمی استان مرکزی در سال های آینده باشد.
اگر نمایشگاه کتاب استان بزرگترین رویداد فرهنگی استان است قطعا جشنواره کتاب سال استان بزرگترین رویداد علمی و انتشاراتی است.
وی تاکید کرد: برگزاری جشنواره‌ها و رویدادهای بزرگ فرهنگی مطالبه بحق اهالی فرهنگ و هنر استان مرکزی است و نباید تعطیل شود و باید در موعد مقرر برگزار شود.
در برخی استان‌های کشور شاهد برپایی چندین دوره جشنواره کتاب سال هستیم اما در استان مرکزی این فرصت‌ها از دست رفته بود و حتی برخی جشنواره‌ها بنیان نهاده نشده است.
این مقام مسئول در اداره کل ارشاد استان مرکزی در ادامه اظهار کرد: در استان مرکزی ۴۶ ناشر فعال و ۵۸ کتابفروشی وجود دارد که بر این اساس رتبه این استان در حوزه انتشارات و کتابفروشی خوب نیست و به نظر می رسد، نزدیکی استان به مراکز مهم نشر در قم و تهران یکی از دلایل پایین بودن این رتبه است و حتی پدیدآورندگان کتاب، آثار خود را در تهران و قم منتشر می کنند که انتظار می رود، پدیدآوردندگان آثار علمی، فرهنگی و اجتماعی استان، آثار خود را در همین استان که ظرفیت چاپ خوبی در اختیار دارد، به چاپ برسانند تا مورد حمایت اداره کل فرهنگ ارشاد اسلامی استان قرار گیرند.
وی همچنین گفت: در سال جاری طراحی و برنامه ریزی لازم برای برگزاری نمایشگاه بزرگ کودک در استان در دستور کار اداره کل ارشاد اسلامی استان مرکزی قرار گرفته بود و رایزنی هایی برای تحقق این مهم با وزارت ارشاد صورت گرفته بود که متاسفانه شرایط کرونایی اجازه انجام این رویداد فرهنگی را نداد و امیدواریم بتوانیم نمایشگاه ملی کتاب کودک و نوجوان را به میزبانی استان مرکزی برگزار کنیم و همه ساله این کار بزرگ فرهنگی در استان برپا شود.
در این آیین از نفرات برتر کتاب سال استان مرکزی با اهدای لوح و جایزه قدردانی شد.
انتهای پیام