خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تحقق ۵٠ درصدی سند پیشرانه توسعه فارس/بنگاه اقتصادی بحرانی نداریم

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 22 مرداد 1399 - 15:22
شیراز - معاون هماهنگی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور گفت: از میان ۶٠٣ تکلیفی که در سند پیشرانه توسعه فارس قرار داده شده بود ٣٠٢ تکلیف با پیشرفت ١٠٠ درصدی به پایان رسیده اند.
فارس،استان،توسعه،سند،اقتصادي،پيشرانه،درصد،كشور،پرست،تكاليف،ق ...

به گزارش خبرنگار مهر، بابک دین پرست ظهر چهارشنبه در جلسه بررسی سند پیشرانه توسعه فارس بیان کرد: بر اساس عملکردی که در استان فارس صورت پذیرفته تاکنون بالغ بر ۵٠ درصد از تکالیف معین شده در سند پیشرانه توسعه استان فارس با پیشرفت ١٠٠ درصدی به بهره برداری رسیده‌اند.
وی تصریح کرد: ۳۰۱ تکلیف که در سند پیشران توسعه فارس بوده و به پایان رسیده‌اند، کمتر از ۴۹ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند این در حالی است که از این تعداد ۲۳۲ تکلیف عملیات اجرایی آنان آغاز شده و سایر تکالیف موجود در این سند بالا دستی هنوز عملیات اجرایی آنان آغاز نشده است.
وی در ارزیابی عملکرد فارس در تحقق تکالیف معین شده در سند پیشرانه توسعه نیز تصریح کرد: بیش از ۱۰ ماه از رونمایی سند پیشران توسعه در استان فارس گذشته و این سند مورد ارزیابی وزیر کشور نیز قرار گرفته، با این حال در استان فارس مشکل حاد اقتصادی در پروژه‌های توسعه محور وجود نداشته و مدیران استان فارس توانسته‌اند با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته در سند پیشرانه توسعه اقدامات مناسبی در راستای توسعه فارس انجام دهند.
دین پرست تاکید کرد: تعدد قوانین مختلف باعث شده تا سرعت توسعه در نظام اقتصادی کشور کاهش داشته باشد این در حالی است که با ثبات رویه می‌توان نسبت به آینده خوش بین بود.
وی در خصوص شاخص‌های اقتصادی فارس نیز اظهار کرد: نرخ بیکاری در استان فارس طی چند سال اخیر کاهش چشمگیری داشته و در بهار سال ۹۹ نیز شاهد هستیم که میزان بیکاری در استان فارس به شش و شش دهم درصد تقلیل پیدا کرده، این درحالی است که در سیمای اقتصادی استان فارس ۳ هزار و ٢٨٩ بنگاه اقتصادی دارای مجوز فعالیت هستند که از این تعداد ۷۳ درصد فعال و ۷۹۵ واحد نیز بایستی شرایط فعال سازی آنان توسط دستگاه‌های اجرایی فراهم گردد.
او اضافه کرد: ثبات در فضای اقتصادی استان باعث شده، استان فارس در جذب بسته‌های سرمایه گذاری خارجی اقدامات خوبی داشته و جایگاه پنجم کشور را در سرمایه‌گذاری‌های خارجی کسب کند.
دین پرست با تاکید بر اینکه فارس فاقد بنگاه اقتصادی بحرانی است، عنوان کرد: بر اساس نظریه‌های اقتصادی واحدهای بحرانی و مشکل دار دو طبقه بندی مجزا از یکدیگر هستند و در استان فارس تنها ٨۶ واحد مشکل دار وجود دارد.
او با اشاره به همکاری دستگاه قضائی در راستای از بین بردن موانع تولید بیان کرد: ۳۵۹ پرونده در دستگاه قضائی در خصوص واحدهای تولیدی در سراسر کشور تشکیل شده که از این میزان در استان فارس تنها ۱۰ پرونده قضائی در دادگستری فارس در خصوص واحدهای تولیدی وجود دارد.
معاون وزیر در خصوص توانمندی فارس در حوزه معادن نیز یادآور شد: در استان فارس ۶۰۳ معدن وجود دارد که از این تعداد ۳۶۴ معدن در فارس فعالیت معدنی داشتند و ۲۳۹ واحد نیز غیر فعال هستند این در حالی است که با توجه به پتانسیل‌های موجود در استان فارس در حوزه معادن امید است ایجاد ارزش افزوده در این بخش افزایش یابد.