کمیته امداد امام خمینی (ره) در سال جاری ۲۰۰ هزار اشتغال ایجاد میکند
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، از ایجاد ۲۰۰ هزار شغل در سال جاری توسط این نهاد خبر داد و گفت: هدف اصلی و تمرکز این نهاد بر ایجاد اشتغالهای خانگی است.<br/>

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره)، از ایجاد ۲۰۰ هزار شغل در سال جاری توسط این نهاد خبر داد و گفت: هدف اصلی و تمرکز این نهاد بر ایجاد اشتغالهای خانگی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، سیدمرتضی بختیاری در همایش آنلاین خدمت کریمانه که با همت دانشگاه علوم اسلامی رضوی و مرکز مشاور برنامههای کمیته امداد برگزار شد، اظهار کرد: کمیته امداد در ۱۴ اسفند سال ۵۷ به خاطر دغدغه امام راحل (ره) در خصوص رسیدگی به حال محرومان و با توجه به اینکه انقلاب اسلامی انقلاب محرومان و مستضعفان بود، تاسیس شد.
وی بیان کرد: این کمیته بیش از ۴۰ سال خدمات ارزشمندی را در راستای رسیدگی به حال محرومان و مستضعفان ارائه داده است و تاکنون سه اساسنامه کمیته امداد داشته و آخرین اساسنامه که ملاک عمل برای کمیته امداد است در تاریخ 15 فروردین ماه94 تصویب شد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: هدف از تشکیل کمیته امداد توانمندسازی، شکوفایی استعدادها، تقویت و رشد اعتقادی نیازمندان و محرومان با ارائه خدمات اجتماعی، حمایتی و معیشتی است.
بختیاری بیان کرد: وظایف عمده کمیته امداد بیش از ۱۳ بند است و مهمترین وظایف عبارت است از بررسی و شناخت انواع محرومیتهای مادی نیازمندان کشور است و پیشنهاد سیاستهای اجرایی موثر جهت رفع محرومیتها در ابعاد مختلف به مراجع ذیربط با استفاده از تمام ظرفیتهای مردمی است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) با اشاره به اقدامات کمیته امداد در طول ۴۰ سال گذشته توضیح داد: کمیته امداد وظیفه حمایت از دو قشر، یک سالمندان و دوم بیماران صعبالعلاج مادام العمر را دارد و بقیه اقشاری که تحت پوشش کمیته امداد هستند همچون یتیمان باید برای توانمند سازی آنها برنامه داشته باشیم و در این راستا فعالیت انجام دهیم.
وی با بیان اینکه در این خصوص در طول ۴۰ ساله گذشته اقدامات خوبی اتفاق افتاده است، تصریح کرد: ماده ۸۳ برنامه پنج ساله ششم که در آنجا تاکید شده کمیته امداد و سازمان بهزیستی سالانه حدود ۱۰۰ هزار اشتغال باید ایجاد کنند که سهم کمیته امداد از این ۱۰۰ هزار اشتغال حدود ۷۰ هزار تولید اشتغال است.
بختیاری ادامه داد: کمیته امداد در سال ۹۶ توانست به جای ۷۰ هزار اشتغال حدود ۱۷۰ هزار اشتغال ایجاد کند و در سال ۱۳۹۷ به جای ۷۰ هزار اشتغال توانست ۱۴۸ هزار اشتغال ایجاد کرد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) ادامه داد: در سال ۹۸ این کمیته توانست حدود ۱۷۵ هزار و ۹۰۰ اشتغال ایجاد کند و در سال جاری تصمیم داریم با ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنهای که داریم حدود ۲۰۰ هزار اشتغال ایجاد کنیم.
وی بیان کرد: جهت توانمندسازی افراد سه رکن تعریف کردیم، رکن نخست اینکه چه کسی توانمند است پاسخ این است آن کسی که در اشتغال خود به مرحله خودکفایی برسد و درآمد با ثبات برای او ایجاد شده باشد، رکن دوم حل مشکل مسکن این افراد است و رکن آخر بحث مسائل فرهنگی و پیوست فرهنگی آن است.
بختیاری ادامه داد: ما باید کاری کنیم تا همان طور که در اهداف این کمیته به آن اشاره شد، افراد یتیم بتوانند از ظرفیتها و استعدادهایی که خداوند به آنها داده است استفاده بهینه کنند و در رابطه با خدمت در جامعه و ایجاد استقلال خود کار کنند که تحقق این مهم مستلزم یک فعالیت گسترده فرهنگی است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) ادامه داد: وقتی این سه رکن در فردی جمع شود ما آن زمان میگوییم این فرد توانمند است، عملکرد کمیته امداد در زمینه خودکفایی افراد به این شرح است که از سال ۷۴ تا پایان سال ۹۷ بیش از ۷۰۰ هزار خانوار از تحت پوشش کمیته امداد خارج شدند تمام این خانوارها جزو محرومان و یتیمانی بودند که خودکفا شده بودند.
وی تاکید کرد: اگر قرار بود این ۷۰۰ هزار خانوار خودکفا شده را مستمری دهیم باید سالانه سه هزار میلیارد تومان دولت کمک میکرد تا به این خانوارها مستمری بدهیم.
بختیاری افزود: نکته دوم اینکه بیش از ۹۰ درصد این خانوارها تمام اقساط تسهیلات خود را پرداخت کردهاند، در سال جاری ۲۰۰ هزار اشتغال با سرمایهای نزدیک به یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه ایجاد کند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) تاکید کرد: میتوان با استفاده از ظرفیتهای داخلی موجود مشکل اشتغال را حل کنیم و اعتقاد راسخ بر ایجاد اشتغال خانگی دارم.
وی عنوان کرد: بیش از ۵۵ درصد سرپرست خانوار را زنان تشکیل میدهند و این کمیته برای اینکه به زنان سرپرست خانوار در اداره خانواده کمک کرده باشد، ایجاد اشتغال خانگی را در برنامههای اصلی خود قرار دادیم.
انتهای پیام/70068/ح