سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شناسایی ۵ معتاد متجاهر مشکوک به کرونا در همدان

ایسنا | استان‌ها | دوشنبه، 20 مرداد 1399 - 13:42
مدیر روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان همدان گفت: پنج نفر از معتادان متجاهری که توسط نیروی انتظامی جمع آوری شده و به مرکز ماده ۱۶ بهزیستی تحویل داده شدند، مشکوک ابتلا به کروناویروس بودند.
مراكز،بهزيستي،درمان،مركز،اعتياد،ماده،حاتمي،معتادان،معتاداني، ...

ایسنا/همدان مدیر روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان همدان گفت: پنج نفر از معتادان متجاهری که توسط نیروی انتظامی جمع آوری شده و به مرکز ماده ۱۶ بهزیستی تحویل داده شدند، مشکوک ابتلا به کروناویروس بودند.
حجت‌الله حاتمی در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: یکی از مراکز حوزه اعتیاد سازمان بهزیستی، مرکز ماده ۱۶ یا مرکز درمان و بازتوانی ماده ۱۶ است، این مراکز ویژه معتادانی است که اصطلاحاً به آنها معتادان متجاهر گفته می شود یعنی معتادانی که تمایلی به ترک ندارند و دستگاه قضایی و نیروی انتظامی به عنوان ضابط قضایی با دستور استانداری و شورای تأمین اقدام به جمع آوری آنها می کند.
وی ادامه داد: این افراد پس از جمع آوری توسط نیروی انتظامی و تأییدیه های بهداشتی در تنها مرکز ماده ۱۶ بهزیستی استان ساماندهی می شوند و در آنجا بحث درمان و بازتوانی آنها در یک دوره سه ماهه یا نهایت شش ماهه پیگیری می شود.
حاتمی افزود: از زمان شیوع کرونا حدود پنج نفر از معتادان متجاهری که به مرکز ماده ۱۶ تحویل داده شدند، مشکوک ابتلا به کروناویروس بودند که مراحل درمان و قرنطینه برای آنها انجام شد و بهبود یافتند و در سایر مراکز ما هیچ موردی از ابتلا به کروناویروس مشاهده نشده است.
مدیر روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان همدان خاطرنشان کرد: این مرکز صرفاً برای یک دوره است و معتادی که برای بار دوم مجدداً جمع آوری شود از نظر قانون معتادی نیست که نیازمند درمان باشد بلکه مجرم است و باید تحویل زندان داده شود.
وی در رابطه با سایر مراکز بهزیستی در حوزه اعتیاد بیان کرد: بهزیستی در حوزه اعتیاد در چند بخش فعالیت دارد؛ در بخش پیشگیری از اعتیاد، طی برنامه اجتماع محور پیشگیری از اعتیاد در محیط های مختلف فعال است، در بحث درمان و بازتوانایی اعتیاد در بخش کاهش آسیب، مراکزی هست که در آنجا خدمات کاهش آسیب ارائه می شود.
این مرکز برای معتادانی است که نمی خواهند ترک کنند و دارای رفتار پرخطر هستند و در آنجا به آنها خدماتی ارائه می شود که آسیب آنها برای خود و اطرافیانشان را به حداقل برسانیم.
حاتمی اضافه کرد: در این مراکز به آنها یک وعده غذای گرم می دهیم و خدمات بهداشتی، درمانی، روانشناسی، مددکاری و مصرف دارو به این افراد ارائه می شود.
وی با بیان اینکه مراکز اقامتی میان مدت یا کمپ ها ویژه افراد خودمعرف است، توضیح داد: در این مراکز معتادان تحت نظر پزشک دارو مصرف می کنند و با همراهی روانشناس سیر درمانی آنها طی می شود.
در آنجا درمان، درمان پرهیزمدار است و ۲۱ روز تا یک ماه با قابلیت تمدید دوره باید در مراکز بمانند و سم زدایی شوند.
حاتمی گفت: دو اصطلاح ترک و بهبودی با هم متفاوت است؛ افراد پس از مراجعه به مراکز اقامتی میان مدت صرفاً ترک کرده و بهبود پیدا نکرده اند چراکه بهبودی یک فرآیند طولانی مدت است و هنگامی که فرد سم زدایی می شود باید بهبودی مستمر ادامه پیدا کند و شرایطی فراهم شود که خانواده و اجتماع در کنار هم قرار بگیرند تا بستر مناسب حضور فرد در جامعه را فراهم کنند.
انتهای پیام