تولید و بررسی داروهای کووید
پژوهشگران آمریکایی قصد دارند با کمک یک نرمافزار مبتنی بر هوش مصنوعی، داروهای ارائه شده برای درمان کووید-۱۹ را بررسی کنند.

پژوهشگران آمریکایی قصد دارند با کمک یک نرمافزار مبتنی بر هوش مصنوعی، داروهای ارائه شده برای درمان کووید-۱۹ را بررسی کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از مجله Science، با کشف داروهای بیشتر برای درمان کووید-۱۹، میزان تقاضا هم افزایش مییابد؛ در نتیجه تولید باید پاسخگوی تقاضا باشد.
پژوهشگران آمریکایی، برای پیشگیری از کمبود دارو، روش جدیدی برای تولید داروهای کووید- ۱۹ ارائه دادهاند که اکنون در مرحله آزمایش با یک نرمافزار مبتنی بر هوش مصنوعی به سر میبرد.
شاید دستورالعملهای مبتنی بر هوش مصنوعی که تاکنون برای ۱۱ دارو ارائه شدهاند، بتوانند به سازندگان در تولید داروهایی کمک کنند که ساخت آنها در گرو دانستن برخی اسرار تجاری است.
از آنجا که در این روشهای جدید، از مواد ارزان قیمت و قابل دسترس استفاده میشود، سازندگان میتوانند تولید آنها را با سرعت بیشتری انجام دهند.
"دنیله اسکالتز"(Danielle Schultz)، شیمیدان شرکت آمریکایی "مرک"(Merck) که در حوزه داروسازی فعال است، گفت: برای تولید یک دارو در سطح جهانی، باید از موادی استفاده شود که ارزان قیمت هستند و به سادگی در دسترس قرار میگیرند.
من تحت تاثیر سرعتی قرار گرفتم که این روش در یافتن مواد جدید و ساخت دارو برای ما فراهم کرد.
روش ساخت هر دارو معمولا رازی است که در اختیار شرکت سازنده قرار دارد و فاش نمیشود اما کووید- ۱۹ این شرایط را تغییر داده است.
اسکالتز ادامه داد: ما در شرایطی هستیم که همکاری همه مورد نیاز است.
"تیموتی کرناک"(Timothy Cernak)، شیمیدان "دانشگاه میشیگان" (UMich) و همکارانش، یک نرمافزار مبتنی بر هوش مصنوعی برای تولید دارو ابداع کردهاند که "سینثیا" (Synthia) نام دارد.
این نرمافزار میتواند به تولیدکنندگان دارو کمک کند تا کارآمدترین و مقرون به صرفهترین راهبرد را برای تولید دارو پیدا کنند.
کرناک گفت: این نرمافزار، گزینههایی فراتر از حد تصور انسان را در خود جای داده است.
کرناک و همکارانش، این نرمافزار را تاکنون برای ارزیابی ۱۲ نوع دارو به کار گرفتهاند و در حال حاضر آن را برای بررسی داروهای کووید- ۱۹ آزمایش میکنند.
آنها پژوهش خود را به گزینههایی محدود کردهاند که در آنها از مواد ارزان قیمت و فراوان استفاده شده است و به تجهیزات پرهزینه نیازی ندارند؛ در نتیجه میتوان آنها را به صورت انبوه تولید کرد.
این گروه پژوهشی اکنون منتظر هستند تا تاثیر داروهای مورد بررسی را در آزمایشهای بالینی ببینند.
انتهای پیام