زبان هنر بهترین ابزار تبلیغ است
رئیس اندیشکده فقه و حقوق اسلامی مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت گفت: امروزه تبلیغ دین در قالب هنر واجب است و برای تبلیغ هنرباید از بهترین ابزارها استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دزفول، آیتالله ابوالقاسم علیدوست در همایش فقه هنر که در دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول برگزارشد، اظهار داشت: زمانی که ما روحانیون وارد شهر ایستاده بر قله علم و مقاومت دزفول میشویم یک احساس خاص پیدا میکنیم که در اکثر شهرها این حس را نداشته، گویا علقه روحی و قلبی با این شهر داشته که البته این وابستگی قطعا به سابقه علمی بیبدلیل این شهر از جمله شیخ عظم و مقاومت آن برمیگردد.
وی با بیان اینکه هنر یک خلق بدیع، متکامل و مکتوب است گفت: هر خلقی هنر نیست اگر خلق هنر بدیع بوده و پیامی در برداشته باشد به مانند سر در دانشگاه تهران این یک هنر است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه اسلام با هنر شروع میشود، افزود: قرآن، نهج البلاغه و صحفیه سجادیه یک خلق هنری است.
علیدوست با بیان اینکه هنر یکی از بهترین ابزارها است، گفت: امروزه تبلیغ دین در قالب هنر واجب است و برای تبلیغ دین باید از بهترین ابزارها استفاده کرد.
وی با بیان اینکه در فقه هنر فقیهان ما کار زیادی کردهاند ولی هنوز خلاءهای زیادی باقی مانده است، افزود: ابهامزدایی در بحث هنر، روشنگری در مبانی فقهی، ورود معنادار فقیهان به مصادیق هنر، افق جدید در فقه هنر و استنباط برای نظام و وصول مفید در استنباط در فقه سیستمی از جمله خلاءهایی بوده که نیاز به کار زیادی است.
حجت الاسلام محجوب دبیر همایش فـقه هنـر نیز اظهار داشت: وجود ظرفیت و پتانسل بالای علمی و حضور علمای بزرگی چون شیخ اجل، شیخ مرتضی انصاری، آیت الله معزی، و...
در گذشته علمی این شهر، سبب شده تا این شهرستان همواره به عنوان یکی از مناطق مهم علمی و فرهنگی در سطح کشور مطرح باشد اما متاسفانه در سالهای اخیر برخی کم توجهیها، سبب شده تا نوعی رکود را در این زمینه شاهد باشیم.
وی افزود: با توجه به اینکه یکی از بهترین راههای خروج از رکود و ایجاد نشاط علمی در شهرستان، دعوت از دانشمندان توانمند و صاحب اندیشههای نو در سطح کشور و قرار گرفتن در معرض آراء و اندیشههای آنهاست از آیت الله علیدوست، "استاد دروس عالی حوزه و دانشگاه و رییس اندیشکده فقه و حقوق اسلامی مرکز ایرانی اسلامی پیشرفت، به عنوان دبیر همایش ملی فقه و هنر برای برگزاری همایش فقه هنر" که امروز بی شک یکی از پرچمداران طرح اندیشههای نو در سطح حوزههای علمیه کشور هستند دعوت به عمل آمد تا با استفاده از حضور ایشان، زمینهای برای طرح یافته های جدید علمی در این زمینه فراهم گردد.
محجوب در ادامه افزود: شناخت جایگاه هنر در اسلام و بررسی نظرات و آراء مختلف فقها و اندیشمندان مسلمان در حوزههای مختلف هنری یکی از موضوعاتی است که در سالهای اخیر مورد توجه جدی محافل علمی در حوزههای علمیه قرار گرفته که با تشکیل "مدرسه اسلامی هنر" و راهاندازی "دفتر فقه هنر"، این کوشش به شکل جدیتری مطرح شده است.
از جمله اقدامات مهم این دفتر، راه اندازی درس خارج فقه هنر در مدرسه فیضیه، تاسیس لجنه فقه هنر، سلسله گفتگوها در باب فقه هنر و بالاخره راه اندازی همایشهای ملی فقه هنر در سطح کشور بوده است.
دبیر همایش فقه هنر گفت: تاکنون دو همایش ملی فقه و هنر در تاریخ 23 دی ماه 94 و همچنین 27 دی ماه 96 برگزار شده که مورد استقبال اصحاب علم و اندیشه، به ویژه طلاب و اساتید حوزههای علمیه قرار گرفته است.
از مهمترین محورهای مقالات ارائه شده در این همایش ها میتوان به فلسفه فقه هنر، فقه رفتار و آثار هنری و همچنین فقه حکومت و هنر اشاره کرد.
انتهای پیام/ ز