خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بازار داغ دروغ و شایعه در فضای مجازی/ چگونه خبرهای واقعی را از جعلی تشخیص دهیم؟

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | جمعه، 17 مرداد 1399 - 02:02
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیریاز جرایم سایبری پلیس فتا درباره نحوه تشخیص اخبار جعلی از واقعی در فضای مجازی توضیحاتی داد.
اخبار،جعلي،خبر،سرخط،درج،ساختگي،رجبي،دستكاري

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛
سرهنگ علی محمد رجبی رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نحوه تشخیص اخبار جعلی از واقعی در فضای مجازی، گفت: کاربران همواره به سرخط اخبار شک کنند.
سرخط خبر‌های جعلی اکثراً جالب و تعجب‌برانگیز هستند، اگر سرخط خبر باور‌ناپذیر بود، احتمال دهید که خبر جعلی است.
وی با اشاره به شناسایی منبع خبر توسط دنبال کنندگان اخبار، افزود: اگر خبر از جایی به دست شما رسیده که برایتان نامشخص و نا آشنا است، درباره آن اطلاعات بیشتری کسب کنید، همچنین سایت‌های وابسته به گروه‌های معاند و بیگانه در این رابطه اخبار جعلی را به طور هماهنگ در فضای مجازی تولید و پخش می‌کنند.
سرهنگ رجبی به فرمت‌های ناشناخته اخبار اشاره کرد و گفت: اخبار ساختگی در خود خطا‌های املایی و گرامری دارند و فرمت ظاهریشان هم غیرعادی و غیرمعمولی است، پیوست و مستندات اخبار باید به صورت مشخص قابل دریافت باشد، لذا اخبار و گزارش‌های جعلی معمولاً با اسناد و مدارک صوتی و تصویری دستکاری شده همراه هستند، از طرفی می‌توانید عکس یا فیلم را در اینترنت جست‌وجو کنید تا صحت و درستی آن را بیابید.
وی افزود: باید به تاریخ‌های درج شده در اخبار دقت شود، چرا که در مطالب جعلی ممکن است افراد زمان رخداد‌ها را دستکاری کرده و تغییر داده باشند.
همچنین نام نویسنده مطلب باید در انتها و یا ابتدای اخبار درج شده باشد، لذا عدم درج منبع و نام نویسنده در خبر می‌تواند نشانه ساختگی بودن آن‌ باشد.
بیشار بخوانید
انتهای پیام/