فعالیتهای جهاددانشگاهی بر رفع نیازهای کشور متمرکز است
رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه، فعالیتهای جهاددانشگاهی بر رفع نیازهای کشور متمرکز است، عنوان کرد: در شرایط کنونی کشور، دغدغه ما در جهاددانشگاهی، شناسایی اولویتها و تلاش برای حل آنان در حوزههای مختلف و مرتبط با ظرفیتها و توانمندیهای این نهاد است.

ایسنا/خراسان رضوی رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه، فعالیتهای جهاددانشگاهی بر رفع نیازهای کشور متمرکز است، عنوان کرد: در شرایط کنونی کشور، دغدغه ما در جهاددانشگاهی، شناسایی اولویتها و تلاش برای حل آنان در حوزههای مختلف و مرتبط با ظرفیتها و توانمندیهای این نهاد است.
دکتر سیدعلی اکبر شمسیان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: در جهاددانشگاهی به دنبال این هستیم تا امید نسل جوان را به آینده حفظ کنیم و انگیزه آنها را برای ساختن کشورشان افزایش دهیم.
در شرایط کنونی کشور، آنچه که از جهاددانشگاهی انتظار میرود این است که با استفاده از ظرفیتهای دانشگاهها و مراکز پژوهشی و فناوری از مشکلات کشور گره گشایی کند.
تولید و توسعه ۶ محصول دانشبنیان در حوزه سلول درمانی
وی به فعالیتهای سازمان جهاددانشگاهی در حوزه سلول های بنیادی اشاره و عنوان کرد: با توجه به اینکه سلول درمانی یک فناوری هایتک است، سطح وابستگی به کشورهای دیگر در این حوزه قدری بیشتر شده و میزان سرمایه گذاری مورد نیاز در این حوزه بسیار بالا است.
با این وجود ما همچنان پژوهش و دستیابی به فناوریها را در این حوزه با جدیت پیگیر هستیم و موفقیتهای ارزشمندی تا کنون داشتهایم.
که از آن جمله میتوان به تولید و توسعه ۶ محصول دانش بنیان برای سلول درمانی و ارائه خدمات درمانی در دو محور سلول درمانی و تشخیص سرطان اشاره نمود.
راه اندازی نخستین مرکز تشخیص بیماری کووید ۱۹ در استان
وی ادامه داد: فراگیری بیماری کووید ۱۹ باعث شد جهاددانشگاهی به واسطه سابقهای که در ارائه خدمات تخصصی پزشکی داشته است، نخستین مرکز تشخیص بیماری کووید ۱۹ در استان را راه اندازی نماید.
هدف از راهاندازی این مرکز، کمک به نظام سلامت در تشخیص زود هنگام این بیماری و جلوگیری از گسترش آن بوده است و از آغاز سال جاری تا کنون حدود ۵۰ هزار نفر از آزمایشگاه کرونا جهاددانشگاهی استفاده نمودهاند و علاوه براین سالانه بیش از ۶۰۰ هزار نفر صرفا از خدمات جهاددانشگاهی خراسان رضوی در حوزه پزشکی بهرهمند میشوند.
غذای سالم، رویکرد اصلی ما در پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی است
رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه غذای سالم، رویکرد اصلی ما در پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی این سازمان است، تصریح کرد: در مبحث اصلاح سبک زندگی یکی از مسائل مهم، غذای سالم است که متاسفانه بخش قابل توجهای از مشکلات ما در حوزه سلامت، غذای نامناسب و غیرسالم با افزودنیهای مصنوعی یا کمبود مواد مغذی نسبت به حجم غذای مصرف شده است.
لذا محور فعالیت ما هم ارتقاء سلامت غذا و هم افزایش کیفیت مواد غذایی است.
شمسیان ادامه داد: تولید محصولات اکسترود شده یا حجیم یکی دیگر از محورهای فعالیت ما در پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی است که با هدف افزایش کیفیت مواد غذایی به ویژه میان وعدهها طراحی شده که بسیار هم از مصرف بالا در جامعه برخوردار است.
تولید رنگهای خوراکی طبیعی در شرکت دانش بنیان افزونه برای اولین بار در کشور یکی از دستاوردهای پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی است؛ چراکه یکی از مشکلات ما استفاده از رنگ مصنوعی در صنعت غذا است که هم زیانبار و هم ارز بر هستند.
وی به راه اندازی پایلوتهای نیمه صنعتی سبزی و اکستروژن در مجموعه پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی اشاره و تصریح کرد: برخی از تولیدات این پایلوتها، در چرخه تولید صنعتی به عنوان یک دانش فنی به دست آمده مورد استفاده قرار گرفته است.
تجاری سازی گیاهان زینتی وارداتی در جهاددانشگاهی خراسان رضوی
رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تجاری سازی گیاهان زینتی وارداتی در حوزه بیوتکنولوژی صنعتی را از دیگر دستاورهای این سازمان برشمرد و گفت: با بومیسازی دانش فنی تولید و تکثیر گیاهان زینتی این امکان فراهم شد تا در صورت تولید انبوه آن و اتصال به شبکه بازار ضمن جلوگیری از خروج ارز، به اشتغالزایی بالا هم دست یابیم.
در صورت رفع موانع صادراتی، توانایی تأمین نیازهای کشورهای همسایه و به ویژه کشورهای آسیای میانه را در زمینه گیاهان زینتی را داریم.
دستیابی به دانش بومی تولید قارچ های خوراکی دارویی برای اولین بار در کشور
شمسیان تصریح کرد: به دانش بومی تولید قارچهای خوراکی دارویی به ویژه قارچهای خوراکی دارویی ارینجی و انوکی بری اولین بار در کشور با خواص درمانی و اشتغالزایی بالا در جهاددانشگاهی خراسان رضوی دست یافتهایم.
خوشبختانه برخی از این محصولات به صورت پایلوت تولید میشود که علاوه بر خراسان رضوی محصولاتمان در چند استان دیگر در قالب بستر کشت ارسال میشود.
در این زمینه گفتوگوهایی با کشورهای همسایه، از جمله اوراسیا و قزاقستان نسبت به انتقال این فناوری به این کشورها در حوزه قارچهای خوراکی و دارویی انجام دادهایم.
یکی از اقدامات مهم جهاددانشگاهی خراسان رضوی، تدوین سند آمایش استان است
رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، به اقدامات این سازمان در حوزه گردشگری و علوم انسانی در قالب پژوهشکده گردشگری اشاره و عنوان کرد: یکی از اقدامات مهم که با محوریت جهاددانشگاهی تنظیم شده است تدوین سند آمایش استان است که راهبردهای توسعه استان در ساماندهی فضایی مشخص شده است.
در این راستا چند سند مهم دیگر از جمله سند اشتغال و سند صنعت و معدن که اسناد کلیدی برای تصمیم گیران استان است را نیز تنظیم نمودهایم.
شبکه سازی و توانمند سازی بیش از ۴۰۰۰ شغل در حوزه مشاغل خانگی
شمسیان یکی از کارهای مهم جهاددانشگاهی خراسان رضوی در حوزه اشتغال را شبکهسازی و توانمند سازی بیش از ۴۰۰۰ شغل در حوزه مشاغل خانگی دانست و افزود: یکی از مشکلات ما در حوزه مشاعل خانگی عدم شبکه سازی و اتصال به بازار است، افرادی در شهرها و روستاها، توانمندیهایی دارند و کالاهایی تولید میکنند که ممکن است این کالاها با نیاز روز بازار ارتباطی نداشته باشند یا اینکه توانمندیهایی دارند ولی از امکانات مناسب و به ویژه مواد اولیه برخوردار نیستند.
برای اینکه تولیدات آنها خریدار داشته باشد نیازمند این هستند که توانمندی و مهارتهای خود را افزایش دهند که طرح «الگوی ملی نوین مشاغل خانگی» این امکان را در استان فراهم آورده است.
تثبیت اشتغال در روستاهای خراسان رضوی با مطالعه طرح توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی
رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی اظهار کرد: مطالعه طرح توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی یکی از طرحهای کلان استان بوده است که در ۱۶۰۰ روستای خراسان رضوی با محوریت جهاددانشگاهی و کارفرمایی سازمان مدیریت و برنامهریزی ۳ فاز آن به پایان رسیده و فاز چهارم آن در حال انجام است.
هدف از مطالعه این طرح، در مرحله اول تثبیت اشتغال و همچنین در مراحل بعد شناسایی فرصتهای جدید اشتغال در روستاها است؛ یکی از اهداف دیگر این طرح مشخص شدن نقش سازمانهای مسئول و موثر در توسعه اقتصادی روستا است تا بتوانیم نرخ بیکاری را در روستاها کاهش دهیم.
اجرای طرح پیمایش ملی ارزشها، نگرشها و رفتارشناسی گردشگری ایران
شمسیان به اجرای طرح پیمایش ملی ارزشها، نگرشها و رفتارشناسی گردشگری ایران توسط پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: این طرح با هدف شناسایی سبک سفر و مصرف گردشگری ایرانیان، شناسایی نگرشها و رفتار گردشگران خارجی در ایران و توصیف آماری سهم هر کدام از عناصر زنجیره خدمات گردشگری در ایران با حجم نمونه ۵۰۰۰ نفر داخلی از ۳۱ استان و ۱۰۰۰ گردشگر خارجی انجام شده است.
وی یادآور شد: مطالعات نتایج این طرح، زمینه بهبود رابطه گردشگران با میزبانان را فراهم میکند و همچنین برای تصمیم گیران و فعالان صنعت گردشگری بسیار موثر است.
طرح داده ستانده، مطالعه اماکن بوم گردی، طرح سرمایه گذاری در صنعت گردشگری، طراحی بسته سوغات فرهنگی مشهد و نقشه هوشمند گردشگری در پژوهشکده گرشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی است.
رویکرد جهاددانشگاهی، اتصال و اشتغال جوانان در بازار کار است
شمسیان افزود: رویکرد جهاددانشگاهی در حوزه آموزش، ارائه آموزشهایی است که نیازهای تکنیکی یا مهارتی اتصال و اشتغال جوانان در بازار کار را برطرف کند یا بتوانیم مهارتهای کارکنان را به روز رسانی کنیم.
در همین راستا ما سرمایهگذاری خوبی را در حوزه آموزشهای علمی کاربردی انجام دادهایم و مرکز علمی کاربردی برتر در سالهای ۹۷، ۹۸ و ۹۹ در کشور شدهایم.
شمسیان خاطر نشان کرد: نزدیک به ۵۰ هزار نفر از خدمات تخصصی جهاددانشگاهی خراسان رضوی در حوزه آموزشهای تخصصی کوتاه مدت در سال استفاده میکنند.
جهاددانشگاهی یک نهاد فرهنگی است
رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ما خود را یک نهاد فرهنگی میدانیم که میراثدار یک فرهنگ است و تلفیقی از ایمان به خدا، خودباوری، تلاش مجاهدانه و همچنین وفادار به آرمانهای انقلاب اسلامی است.
انتظاری که دانشگاهیان از جهاددانشگاهی دارند، این است که ما فضا و فرصت را برای حضور پررنگتر دانشگاهیان در عرصههای تصمیمگیری و تولید فکر فراهم کنیم یا حداقل نقش مانع را ایفا نکنیم.
انتظاری که ما از آنها داریم این است که در بر طرف کردن موانع و مشکلات موجود کشور، نقش موثرتر و کاربردیتری ایفا کنند.
وی گفت: جهاددانشگاهی سعی کرده است رابطه خوبی با حوزههای دانشجویی داشته باشد و در این راستا بخش قابل توجهی از فعالیتهای ما در حوزه فرهنگی، خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا، سازمان دانشجویان و ایسپا است.
علاوه بر آن، برخی از حوزههای آموزشی و پژوهشی، بر حضور و نقش آفرینی دانشجویان استوار است.
رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: ما با چاپ بیش از ۵۰۰ اثر از اساتید دانشگاهها سعی کردهایم در اتصال دانشگاه و جامعه و مردم نقش ایفا کنیم.
رویکرد ما در تولید این آثار رفع نیازهای جامعه در بخشهای مختلف بوده است که خوشبختانه با استقبال خوبی هم مواجه شد و بیش از ۱۷۰ اثر، یک یا چندین بار تجدید چاپ شده است.
دکتر شمسیان خاطرنشان کرد: همچنین در فرهنگسرا تلاش ما بر انتقال میراث ارزشمند ایرانی و اسلامی در حوزه هنرهای نمایشی، تجسمی و موسیقی است که جایگاه خوبی در میان شهروندان مشهد و اهالی هنر داشته است.
برنامههای دانشجویی با محوریت سازمان دانشجویان، همواره با استقبال بسیار خوبی مواجه شده بود و بر اساس نظر سنجیها میزان رضایت دانشجویان از برنامههای سازمان دانشجویان بسیار مطلوب است.
حفظ نشاط و پویایی و همچنین حضور دانشجویان در صحنههای مختلف از دیگر اهداف این سازمان دانشجویی است.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: ما با بهرهگیری از ظرفیت دانشجویان، سالانه حدود ۱۵ هزار خبر توسط خبرگزاری ایسنا و ایکنا تولید میکنیم و همه اینها در مجموع نشان دهنده ارتباط خوب جهاددانشگاهی با دانشجویان است هرچند که میتواند این موضوع تقویت شود.
انتهای پیام