تشخیص کووید
محققان دانشگاه ماکائو در منطقه اداری ویژه ماکائو چین و موسساتی در استان هوبی مرکزی چین با یکدیگر همکاری کردند تا بتوانند یک سیستم هوشمند را برای تمایز ذاتالریه ناشی از کروناویروس (کووید-۱۹) از سایر موارد ذاتالریه تشخیص دهند.

ایسنا/خراسان رضوی محققان دانشگاه ماکائو در منطقه اداری ویژه ماکائو چین و موسساتی در استان هوبی مرکزی چین با یکدیگر همکاری کردند تا بتوانند یک سیستم هوشمند را برای تمایز ذاتالریه ناشی از کروناویروس (کووید-۱۹) از سایر موارد ذاتالریه تشخیص دهند.
به گزارش چاینا نیوز، دانشگاه ماکائو در بیانیه مطبوعاتی گفت: این سیستم جدید که توسط پروفسور وونگ پاک کین از دانشکده علوم و فناوری و دانشجوی دکترای وی، یان تائو در گروه مهندسی الکترومکانیکی ساخته شده است که قابلیت تشخیص کووید-۱۹ را از سایر ذاتالریه های شایع را با سرعتی تقریبا ۶۰ برابر سریعتر از رادیولوژیستها دارد.
آنان با محققان در موسسات استان هوبی برای جمعآوری دادههای مربوط به ۲۰۶ بیمار مبتلابه کووید-۱۹ و اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) سینه و همچنین دادههای مربوط به ۴۱۲ بیمار مبتلابه ذاتالریه غیر کووید-۱۹ و سیتیاسکن قفسه سینه آنان را بررسی کردند.
بر اساس این تصاویر، محققان یک سیستم تشخیص خودکار را بر اساس یک شبکه عصبی کانولشن چند مقیاسی ایجاد کردند.
نتایج نشان داده است که با تعداد محدودی از دادهها، سیستم تشخیص هوشمند میتواند با موفقیت ذاتالریه ناشی از کووید-۱۹ را از سایر ذاتالریه های شایع متمایز کند.
تشخیص سیتیاسکن از صحت بسیار بالایی برخوردار است و میتواند اطلاعات بالینی بیشتری را برای تشخیص کووید-۱۹ فراهم کند.
اما تعداد زیادی از تصاویر اسکن و مدتزمان طولانی برای شناسایی دستی، چالش بزرگی را برای رادیولوژیستها به وجود میآورد.
مقاله پژوهشی مرتبط با عنوان "تمایز خودکار بین کووید-۱۹ و ذاتالریه با استفاده از شبکه عصبی تحریک چند مقیاس در اسکن قفسه سینه" توسط مجله علمی بینالمللی Chaos، Solitons & Fractals در آخرین شماره خود منتشرشده است.
انتهای پیام