تحریمهای ترامپ علیه سوریه مشکل را حل نمیکنند
"دولت دونالد ترامپ با نیت درهم شکستن حکمرانی بشار اسد بر سوریه و متوقف ساختن جنگ داخلی که جان نیم میلیون نفر را گرفته، دست به اعمال سختترین دور از تحریمهای اقتصادی علیه این کشور زده است؛ با این حال کارشناسان حوزه دیپلماسی و کمکهای انسان دوستانه نگران این استراتژی بوده و میگویند که صرف تحریمهای اقتصادی، هرچقدر هم شدید باشند، تاثیری در آوردن بشار اسد به پای میز مذاکره نداشته و تنها باعث بدتر شدن بحران انسانی در سوریه که در عین حال از بابت فروپاشی اقتصادی وخیم شده، میشوند."

"دولت دونالد ترامپ با نیت درهم شکستن حکمرانی بشار اسد بر سوریه و متوقف ساختن جنگ داخلی که جان نیم میلیون نفر را گرفته، دست به اعمال سختترین دور از تحریمهای اقتصادی علیه این کشور زده است؛ با این حال کارشناسان حوزه دیپلماسی و کمکهای انسان دوستانه نگران این استراتژی بوده و میگویند که صرف تحریمهای اقتصادی، هرچقدر هم شدید باشند، تاثیری در آوردن بشار اسد به پای میز مذاکره نداشته و تنها باعث بدتر شدن بحران انسانی در سوریه که در عین حال از بابت فروپاشی اقتصادی وخیم شده، میشوند."
به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی درباره بی تاثیر بودن تحریمهای دولت آمریکا علیه سوریه نوشته است:
مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا میگوید، دولتش کمپین فشار علیه بشار اسد و حامیانش را تا زمانی که او با قطعنامه سازمان ملل در خصوص مذاکرات صلح و انتقال قدرت موافقت نکند پایان نمیدهد.
منتقدان همچنین هشدار میدهند که دولت ترامپ در صورتی که رویکرد دیپلماتیک در قبال دولت سوریه و همپیمانانش را با مجازات اقتصادی همراه نکند باعث به هدر رفتن اختیارات گسترده اعمال تحریمی که کنگره به آن داده، میشود.
جان ای.
اسمیت، مدیر سابق دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا اظهار کرد: تحریمها به تنهایی مشکل را حل نمیکنند.
دیدن اینکه دولت آمریکا در سوریه کاری بجز گذاشتن مشتی از نزدیکان حکومت در لیست تحریم نمیکند، سخت است درحالیکه آنها واقعاً اهمیتی به حضور نامشان در این لیست نمیدهند.
جدیدترین دور از تحریمهای آمریکا علیه سوریه در چارچوب قانونی موسوم به "قانون حفاظت از غیرنظامیان سوری، سزار" که رئیس جمهور ترامپ ماه دسامبر با امضایش آن را رسما به قانون تبدیل کرد و از اواسط ژوئن اجرایی شد اعمال شدهاند.
آمریکا ادعا کرده که این تحریمها شدیدتر از تحریمهای قبلی که از سال ۱۹۷۹ تاکنون، یعنی از زمان اعلام دولت سوریه به عنوان پشتیبان تروریسم از سوی واشنگتن، اعمال شدهاند، محسوب میشوند.
این قانون به آمریکا اجازه میدهد داراییهای هر شخص یا شرکتی که با دولت سوریه تعامل داشته باشد را صرف نظر از ملیتشان، مسدود کند.
این قانون همچنین روسیه و ایران را به عنوان حامیان اصلی بشار اسد هدف میگیرد.
اسمیت عنوان کرد: کنگره دارد به شرکتهای سراسر جهان یک انتخاب میدهد.
شما میتوانید در صورتی که دوست داشته باشید با سوریه معامله داشته باشید اما اگر این کار را کنید با ریسک قطع شدن از دلار و نظام مالی آمریکا روبرو میشوید.
از ماه ژوئن بالغ بر ۴۰ تن از نخبگان سوریه شامل همسر و پسر بزرگ بشار اسد به همراه برخی از دیگر اعضای خانواده او و رهبران ارشد ارتش این کشور هدف تحریم قرار گرفتند.
گروهی از مقامهای تجاری که مشارکتشان در بازسازی سوریه ضروری است نیز هدف تحریم قرار گرفتهاند.
کارشناسان متذکر شدند که این تحریمها باعث بروز نگرانیهای گسترده در این کشور شده است.
شرکتهای علاقمند به مشارکت در بازسازی شهرها و مناطق مختلف سوریه که ۲۵۰ تا ۴۰۰ میلیارد دلار برای آن برآورد هزینه شده، به این ترتیب از معامله کردن در منطقه گریزان میشوند و مسیر بازسازی سوریه به بن بست میخورد.
سوریه در آستانه اعلام اولین دور از قانون تحریمهای سزار از سوی آمریکا در اواسط ژوئن ارزش واحد پول خود را به میزان ۴۴ درصد کاهش داد.
اما مقامهای دولت ترامپ میگویند تلاش های آنها تحت عنوان "کمپین مستمر اعمال فشار سیاسی و اقتصادی" تازه شروع شده است.
آنها انتظار دارند که اقدامات خیلی بیشتری نیز در ادامه انجام شود.
جوئل دی.
ری برن، فرستاده ویژه وزارت خارجه آمریکا به سوریه اظهار کرد: این وضعیت همچنان به عنوان تابستان قیصر ادامه خواهد داشت و تا زمانی که حکومت سوریه و همپیمانانش کوتاه بیایند پایانی برای آن وجود نخواهد داشت.
تحریمها در زمان علیه سوریه تشدید میشوند که بشار اسد تقریباً در جنگ داخلی ۹ ساله سوریه پیروز شده اما اقتصاد کشور در حال فروپاشی است.
قانونگذاران دموکرات و جمهوریخواه بندهایی را در قانون سزار گنجاندهاند تا به موجب آنها سازمانهای امدادرسان بتوانند کمکهای غذایی و دیگر کمکها را به سوریها بدهند.
اما کارمندان حوزه کمکهای انسان دوستانه که در کشور فعال هستند متذکر میشوند که با وجود این نیت، واقعیت میدانی در آنجا متفاوت است.
آنها تاکید میکنند که هم اکنون واردات دارو به داخل این کشور در حال دشوارتر شدن است.
همچنین شرکتهای بیمه به سازمانهای امدادرسان میگویند که برخی فعالیتها را پوشش نخواهند داد.
دستگاههای خودپرداز نیز کار نمیکنند و این باعث شده که کارمندان امدادرسان زمان زیادی را در صفها برای بیرون کشیدن حقوقهایشان تلف کنند.
کارشناسان میگویند شاید کل این وضعیت مستقیما مربوط به تحریمها نباشد اما ماهیت کلی تحریمهای آمریکا حتی با وجود این که آنها ممکن است اجازه قانونی برای فعالیت در سوریه داشته باشند، باعث ترساندن شرکتها و فراری دادنشان از منطقه شده است.
بسما آلوش، مشاور حقوقی و سیاسی شورای آوارگان نروژ، سازمان امدادرسانی که در سوریه فعالیت دارد، گفت: این یک شمشیر دو لبه است.
اگر آمریکا دارد از یک چنین تحریمهای گسترده و فراگیری برای دستیابی به برخی اهداف سیاسی استفاده می کند توجه چندانی به تبعات ناخواسته آن نمیکند.
وی افزود: در حالی که آمریکا این فشار مضاعف را بر مردم عادی عبور کرده از شرایطی جهنمی اعمال میکند، باید تلاش زیادی بکند تا نشان دهد دقیقا چطور دارد از این غیر نظامیان محافظت میکند.
انتهای پیام