کرونا و تدابیر تجمعات ایام محرم/ کرونا در زنجان روند نزولی به خود گرفت
هر چه قدر که به ماه محرم نزدیک میشویم، صحبتها در مورد بایدها و نبایدهای این ایام با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا بیشتر میشود و در این میان دستورالعمل وزارت بهداشت هم ابلاغ شده است که مطلبی بیش از همان توصیههای بهداشتی روتین را ندارد.

هر چه قدر که به ماه محرم نزدیک میشویم، صحبتها در مورد بایدها و نبایدهای این ایام با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا بیشتر میشود و در این میان دستورالعمل وزارت بهداشت هم ابلاغ شده است که مطلبی بیش از همان توصیههای بهداشتی روتین را ندارد.
کرونا و تدابیر تجمعات ایام محرم/ کرونا در زنجان روند نزولی به خود گرفت
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، کرونا این پدیده که زندگی بشر به نهایت مغرور از پیشرفت و سوار بر تکنولوژی را در این روزها درمانده کرده است همچنان میتازد و جانش را دچار درد کرده و روحش را سوهان میکشد.
هر چند این روزها خبرهایی از موفقیت محققان برای درمان و پیشگیری از بیماری کووید 19 به گوش میرسد، ولی واقعیت این است که زمان به نتیجه رسیدن این موفقیتها هنوز مشخص نیست، چرا که کارشناسان امر بر ناشناخته بودن عملکرد این ویروس تاکید دارند و حتی برخی گزارشها از تغییر روش عملکرد این ویروس تا افزایش سرعت انتقال آن حکایت دارد.
در این میان وضعیت استان زنجان از زمان ورود این ویروس متغییر بوده است و با توجه به کنترلهای صورت گرفته نه تنها آمار مرگ و میر بسیار پایین، بلکه تعداد مبتلایان روز به سه نفر هم رسیده است.
اما گویا تعطیلات خردادماه پیشبینی کارشناسان را در مورد اوج شیوع کرونا را تبدیل به واقعیت کرد و آمارها به صورت تصاعدی بالا رفت به طوری که در برخی از روزها تعداد مبتلایان روز به بالای 50 نفر و تعداد مرگ و میرها به 10 نفر هم رسید و از این روز نگرانیها افزایش یافت.
خطر کرونا در پاییز بیشتر است
در این میان بر اساس پیشبینیها، با توجه به حساس شدن افکار عمومی جامعه و همهگیر شدن استفاده از اقلام حفاظتی از جمله ماسک توسط بیشتر مردم، شیوع کرونا تا اواخر مردادماه روند کاهشی به خود خواهد گرفت و شیوع بعدی که اتفاقا بسیار بیشتر و خطرناکتر از الان است رخ خواهد داد، چرا که پیک این شیوع به پاییز خواهد رسید که زمان همهگیری آنفلوآنزا است، خواهد بود.
گویا پیشبینی کارشناسان در حال محقق شدن است، چرا که روند شیوع و همچنین آمار مرگهای ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در زنجان روند نزولی گرفته و از ابتلای روزانه بیش از 30 نفر کاهش یافته و طبق آخرین آمار که روز سهشنبه منتشر شده به 25 نفر رسیده و آمار مرگ روزانه فوتیها هم در این روز پنج نفر گزارش شده است.
بر این اساس از اول شبوع ویروس کرونا تاکنون آمار تجمعی بیماران بستری شده در بیمارستانهای استان زنجان تا روز سهشنبه 8 هزار و 587 نفر بوده است که در این میان تست آزمایشگاهی 2 هزار و 956 نفر مثبت شده است.
طبق این گزارش تعداد بیماران مبتلا به کووید 19، روز بیمارستانهای استان زنجان 430 نفر است که در این میان 2 هزار و 381 بیمار هم بعد از بهبود از این مراکز ترخیص شدهاند.
اما طبق آمار رسمی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان از اسفندماه تا کنون 365 بیمار مبتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند که آمار روز سهشنبه پنج نفر بوده که پایینترین آمار طی چندینهفته گذشته بوده است.
در پیش بودن محرم و مراسمهای خاص مردم شهر زنجان هم نگرانیهای موجود در این حوزه را افزایش داده است به طوری که این مهم تبدیل به یک دغدغه اساسی شده و از رئیسجمهور تا اساتید حوزه و همچنین فعالان اجتماعی هم در مورد آن صحبت کرده و میکنند.
به راستی چه خواهد شد
فارغ از اینکه برنامهریزان کشوری در این مورد چه کار خواهند کرد و مردم چه عکسالعملی نشان خواهند داد، به واقع هر کدام از محورهای طراحی شده در این حوزه نگرانیهای بهداشتی، فرهنگی و اجتماعی خاص خود را دارد.
این روزها صحبت از ابلاغ دستورالعمل دستورالعمل وزارت بهداشت برای محرم است که محوریت آن بر اساس برگزاری جلسات به فضای باز است در این ابلاغیه آمده است:
اولین جلسه کمیته مشترک وعاظ، مادحین و نمایندگان وزارت بهداشت عصر دوشنبه در حالی برگزار شد که طی آن دستورالعمل مدنظر وزارت بهداشت شرح داده شد.
اولین جلسه جلسه کمیته مشترک وعاظ ، مادحین و نمایندگان وزارت بهداشت عصر روز گذشته دوشنبه ١٣ مردادماه برگزار شد.
در این جلسه دستورالعملهای مدنظر وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا نسبت به چگونگی برگزاری مراسمات عزاداری ایام محرم که توسط دکتر رئیسی به شرح زیر اعلام شد:
١.
دستههای عزاداری در محیطهای باز با حفظ فاصله فیزیکی بین هر فرد به اندازه چهار متر مربع (از هر طرف ۱.۵ متر)
۲.
زدن ماسک برای عزاداران حسینی در تمام مراسمات و محافل ضروری و مهمترین عامل کنترل شیوع کرونا است.
۳.
افراد مسن و دارای بیماریهای مزمن در منزل عزاداری کنند و در مجالس عمومی به هیچ وجه شرکت نکنند.
۴.
برگزاری مراسمات در فضای باز اولویت اصلی مجالس حسینی باشد و در صورت اضطرار در محیطهای بسته میبایست یک چهارم ظرفیت مکان و با حفظ فاصله فیزیکی برگزار شود.(هر چقدر ارتفاع سقف محیطهای بسته بلندتر باشد مثل ۶ یا ۸ متر، به فضای باز نزدیکتر میباشد.
مسئله اصلی تهویه هوا است.)
۵.
حرکت هیأتها از یک هیأت به یک هیأت دیگر و تجمع هیأتها، یکی از عواملی است که به شدت در انتقال کرونا موثر است و نباید صورت بگیرد.
۶.
جهت زنجیر زنی در دستههای عزاداری، حتما از زنجیرهای شخصی استفاده شود و یا زنجیرها به اشخاص تا پایان دهه عزاداری واگذار شود تا زنجیرها بین افراد دست به دست نشود.
۷.
استفاده از طبل و سنج و دمام و دیگر ادوات به دلیل تحرک بالای افراد و تجمع افراد یکی از عوامل انتقال کرونا است و نباید صورت بگیرد.
۸.
تمهیداتی انجام پذیرد که در هنگام ورود و خروج عزاداران از مجالس تجمع مردم نباشد و مردم به نوبت و با فاصله وارد یا خارج شوند.
۹.
حتیالامکان نذورات حسینی به سمت کمکهای مومنانه و توزیع مواد غذایی درب منازل برود، اگر در جایی نذر غیر قابل تغییر بود، با نظارت کارشناسهای بهداشتی پخت و توزیع صورت بگیرد و بصورت بیرونبر در ظرفهای یکبار مصرف به نحوی توزیع شود که تجمع مردم را به دنبال نداشته باشد.
۱۰.
مهمترین مسئله که در مورد عزاداریها هنوز به اتفاق نرسیدهایم، برگزاری مراسمات در محیط بسته به مدت بیش از یک ساعت میباشد.
توصیهها و توجهاتی که دکتر رئیسی به آنها اشاره کرد:
۱.
در ایام محرم شهر سفید و زرد و قرمز نداریم، دستورالعملها برای تمام شهرها یکسان است و در تمام کشور مراسمات برگزار خواهد شد.
۲.
هرچه قدر به برگزاری بیشتر هیأتها کمک کنیم، بهتر است.
چون در صورت کم کردن تعداد مراسمات، تجمع مردم بیشتر خواهد شد و در صورت تعدد مراسمات تجمع کمتر خواهد شد.
۳.
تنها مسیر ورود کرونا از طریق چشم و دهان و بینی است و ضدعفونی محل مراسمات بصورت مقطعی اثرگذار است، مهمترین نکته در کنترل شیوع کرونا التزام به استفاده از ماسک و حفظ فاصله فیزیکی است.
۴.
توصیه ما به کوتاه کردن مراسمات عزاداری حتی در محیطهای باز است.
۵.
تا میشود نذورات مردم نسبت به چای و شربت به نذر توزیع ماسک بین عزاداران تبدیل شود.
انتهای پیام/73004/ق/ی