نارضایتی دشتستانیها از گرانی در بازار/ نظارتها بیشتر شود
بوشهر - نوسانات قیمت کالا در بازار باعث نارضایتی دشتستانیها شده و مردم انتظار دارند که با نظارت بیشتر و بازرسی مستمر در بازار، از گرانفروشی جلوگیری شود.

خبرگزاری مهر - گروه استانها، مهشید شهنه مطلق: طی ماههای اخیر شاهد بروز مشکلاتی در سطح بازار هستیم که نتیجه همدستی کرونا و تغییرات ارز و حاصل آن گرانی اجناس در بازار است.
هرچند کرونا باعث شده تا مردم کمتر از گذشته میل به رفتن به بازار داشته باشند ولی گرانی اقلام در بازار روند افزایشی دارد و این گرانی در کنار کرونا مزید بر علت شده است تا بازار شرایط نامناسبی داشته باشد.
افزایش قیمت کالا در بازار و نقاط مختلف دشتستان باعث ایجاد نارضایتی بین مردم شده است و ضمن کاهش قدرت خرید مردم، بازاریان را نیز با مشکل رکود روبرو کرده است.
اختلاف قیمتها زیاد است
یکی از شهروندان دشتستان در حالی که برای خرید یک دست لباس دخترانه ساعتها در بازار حضور دارد، با گلایه از عدم نظارت بر بازار پوشاک توسط مسئولین ذیربط میگوید: قیمت بعضی از لباسها از یک مغازه تا مغازه دیگر متفاوت است بطوری که اختلاف قیمت در برخی از پوشاک بین ۲۰ - ۱۵ هزار تومان است.
نرخهای سلیقهای در بازار
سامان یکی دیگر از شهروندان برازجانی با اشاره به اینکه نیمی از مغازههای بازار را گشته اما هنوز لباس مناسب با قیمت دلخواه را پیدا نکرده است، به خبرنگار مهر میگوید: این اوضاع نشان میدهد در بازار نرخها کاملاً سلیقهای انتخاب میشود و هر کسی با هر قیمتی که بخواهد جنسش را به فروش میرساند.
او میافزاید: این شرایط اصلاً عادلانه نیست زیرا اوضاع اقتصادی مردم نامناسب است و همگی از عهده تأمین اجناس و اقلامی به این گرانی بر نمی آیند.
همچنین قربانی اصلی این گرانیها مردم هستند.
کمر مردم زیر بار گرانی
فرشته بانوی ۳۵ سالهای است که در بازار پرسه میزند و در حال پرسیدن قیمت برنج از فروشندگان است.
این خانم به همراه فرزند ۵ سالهاش تک تک مغازهها را میرود تا ارزانترین برنج را بخرد.
این بانوی ۳۵ ساله میافزاید: همسرم کارگر است و قادر به خرید یک کیسه برنج ۱۸۰ هزار تومانی نیستیم ولی مگر میشود برنج نخورد؟!
او ادامه میدهد: من و خانوادهام چند ماهی است که گوشت را نچشیدهایم و از خرجهای گران این روزها درماندهایم.
مردم راهی جز مدارا ندارند
شهروند دیگری به خبرنگار مهر با اشاره به گرانیهای موجود در بازار گفت: افراد متعددی هستند که زیر بار غم و گرانی سر خم کردهاند و راهی جز مدارا با این شرایط ندارند.
وی ادامه داد: متأسفانه هیچ دستگاه نظارتی و ارگانی مسئولیت این گرانیهای بی حساب و کتاب را بر عهده نمیگیرد.
تلاشهای مستمر خبرنگار خبرگزاری مهر برای مصاحبه با مدیرکل تعزیرات حکومتی استان بوشهر راه به جایی نبرد.
تشکیل ۱۵۰۰ پرونده تخلف اقتصادی
در همین حال معاون نظارت بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کننده سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر از انجام بیش از ۲۹ هزار مورد بازرسی از واحدهای صنفی عرضه کننده کالا و خدمات در استان بوشهر خبر داد.
رضا جمالی با اشاره به برخورد با متخلفین در بازار، اضافه کرد: این میزان بازرسی منجر به تشکیل هزار و ۵۰۲ مورد پرونده تخلف اقتصادی در رستههای مختلف بوده است.
وی با اشاره به برنامهریزی صورت گرفته این سازمان در انجام بازرسی و نظارت بر فعالیتهای صنفی استان عنوان کرد: تیمهای گشت بازرسی این سازمان بهصورت روزانه و مستمر در دو شیفت کاری صبح و بعدازظهر به روش محسوس و نامحسوس بر نحوه فعالیت واحدهای صنفی گوناگون بازرسی و نظارت دارند و در صورت مشاهده تخلف برخورد قانونی لازم را انجام میکنند.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر از شهروندان خواست بهمنظور تسریع در تحقق حقوق مصرف کنندگان و مبارزه با تخلفات صنفی اعم از گرانفروشی، کمفروشی، تقلب، احتکار، قاچاق کالا و غیره مراتب را با شماره تلفن ۱۲۴ گزارش دهند.
مردم دستشان به جایی بند نیست و انتظار دارند که مسئولان مانع از گرانفروشی شده و با ایجاد ثبات در ثابت، به اقتصاد خانوادهها کمک کنند.