عملکرد جهاد دانشگاهی در دانشگاه دغدغهمند و نوآورانه بودهاست
استاد سطح خارج حوزه علمیه در توصیف جهاد دانشگاهی عنوان کرد: مشارکتهای مجموعه جهاد دانشگاهی در دانشگاه تهران و برنامههایی که در جلسات ارائه میدادند هم نشان دهنده دغدغه و هم نشان دهنده تفکر خلاق و نوآورانه در آن است.

ایسنا/قم استاد سطح خارج حوزه علمیه در توصیف جهاد دانشگاهی عنوان کرد: مشارکتهای مجموعه جهاد دانشگاهی در دانشگاه تهران و برنامههایی که در جلسات ارائه میدادند هم نشان دهنده دغدغه و هم نشان دهنده تفکر خلاق و نوآورانه در آن است.
حجتالاسلام والمسلمین محسن کهتری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پردیس فارابی دانشگاه تهران، با بیان اینکه مشارکتهای مجموعه جهاد دانشگاهی در دانشگاه تهران و برنامههایی که در جلسات ارائه میدادند هم نشان دهنده دغدغه و هم نشان دهنده تفکر خلاق و نوآورانه در آن است، گفت: تجربه ای که در فضای دانشگاهی از حضور جهاد دانشگاهی و فعالیتهایشان داشتهایم تجربه خوبی بودهاست.
وی اظهار کرد: عنوان جهاد دانشگاهی از دو واژه جهاد و دانشگاه تشکیل شده است.
معنای لغوی جهاد به معنای تلاش و کوشش برای رفع یک نیاز در انسان یا حیوان است و بار معنایی این واژه ملاک اهمیت این عبارت نیست.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در پردیس فارابی دانشگاه تهران در خصوص معنای اصطلاحی واژه جهاد و اهمیت آن، ادامه داد:در معنای اصطلاحی؛ زمانی اطلاق «جهاد» میشود که چهار ویژگی و رکن حضور داشته باشد؛ ویژگی اول آنست که تلاش ما حداکثری و متمرکز و ویژه باشد یعنی از همه قوای خود نهایت استفادهرا ببریم.
وی در خصوص رکن دوم اصطلاح «جهاد» توضیح داد: ویژگی دوم آنست که تلاش حداکثری ما در خدمت یک هدف والای انسانی و یک نیاز اساسی اسلامی و مقدس و اولویت دار است.
رکن سوم آن نیت جهادگر است که برای رضای خدا است.
کهتری با اشاره به اینکه رکن چهارم جهادی بودن این است که جهادگر با بصیرت عمل میکند، تصریح کرد: جهادگر با شناسایی نقاط ضعف و قوت محیطی که در آن کار میکند؛ هدفگذاریهای دشمن را خوب شناسایی میکند و تلاشش حداکثریاشرا به مفیدترین شکل و با انگیزهای الهی صرف شناسایی و خنثیسازی فعالیتهای دشمن و پیشبرد اهداف والای جامعه اسلامی میکند.
وی با تاکید بر این نکته که چهار ویژگی گفته شدهرا باید در فعالیتهای جهادیمان در دانشگاه پیادهسازی کنیم، گفت: جهاد انواع گوناگونب دارد؛ گاهی جهاد در یک محدوده جغرافیایی رخ میدهد و گاهی در زمینه علمی.
گاهی نیز جهاد ما در جهت حفظ ارزشها و آرمانهاست که اوج آن در دانشگاه است که پرورش دهنده قوه عاقله نظام اسلامی است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در پردیس فارابی دانشگاه تهران تصریح کرد: امام(ره) میگفت جنگ موقت است و روزی تمام میشود و بعد از آن باید به فکر اصلاح دانشگاه باشیم.
دانشگاه اگر اصلاح شود کشور اصلاح میشود و به عبارتی دانشگاه شب قدر کشور است و مقدرات آنرا رقم میزند.
وی افزود: جهاد دانشگاهی چنین ارگانی با چنین نگاه و هدفی است که باید همین نگاه را در دانشجویان و اساتید نیز ایجاد کند؛ مثلا ممکن است در دانشکاه نگاه بزرگ نسبت به اهداف وجود نداشته باشد که این حاصل تبلیغات و فعالیتهای دشمن است و جهاد دانشگاهی میتواند در این میدان ورود کند و این نگاهرا اصلاح کند.
کهتری با بیان اینکه دانشگاه میتواند یک جامعه آرمانی ایجاد کند و زمینهساز تحقق نظام و تمدن اسلامی و حتی ظهور شود؛ عنوان کرد: جهاد دانشگاهی یک بخش اجرایی دارد مثل ارتباط صنعت و دانشگاه و برگزاری دورههایی جهت توانمندسازی علمی و مهارتی دانشجویان است اما یک بخش دیگر و بسیار مهم آن جهاد فرهنگی است.
جهاد فرهنگی در اولویت است
وی در خصوص اهمیت و ارجحیت جهادفرهنگی توسط جهاددانشگاهی، ادامه داد: جهاد دانشگاهی در کنار فعالیتهای علمی و تحقیقاتی باید یک رشد فرهنگی و اعتقادی ایجاد کند.
چیزی که دشمن دارد فعالیت میکند روی آن؛ تضعیف روحیه خودباوری است.
وی همچنین گفت: دشمن تمرکزش این است که امیدرا از دانشجو و اساتید ما بگیرد.
دشمن روی این ها دارد تمرکز میکند و جهاد دانشگاهی هم باید در همین نقطه ورود کند و جهاد فرهنگی کند و این امر برای جامعه دانشگاهی ما و جهاد دانشگاهی اولویت دارد.
و امیدواریم این حرکات با قوت بیشتری دنبال شود و شاهد اثرگذاری بیشتر جهاددانشگاهی در این زمینهها باشیم.
انتهای پیام