معرفی کتاب «ابوالمشاغل» نادر ابراهیمی
«ابوالمشاغل» نوشته نادر ابراهیمی از مجموعه «مردان کوچک» است که چاپ اول این کتاب در سال ۱۳۶۵ و چاپ دوازدهم آن در سال ۱۳۹۷ به بازار نشر، عرضه شده است. ناشر این کتاب، انتشارات روزبهان است.

ایسنا/قزوین «ابوالمشاغل» نوشته نادر ابراهیمی از مجموعه «مردان کوچک» است که چاپ اول این کتاب در سال ۱۳۶۵ و چاپ دوازدهم آن در سال ۱۳۹۷ به بازار نشر، عرضه شده است.
ناشر این کتاب، انتشارات روزبهان است.
دوشنبهها با اهالی کتاب قرار همنشینی داریم تا تلخی روزگار کرونا را با کتاب شیرین کنیم که به فرموده حضرت حافظ: دو یار زیرک و از باده کهن دومنی/ فراغتی و کتابی و گوشه چمنی.
دوشنبهها با پویش #کتاب_یار میهمان صفحات شما در فضای مجازی هستیم.
این هفته کتاب «ابوالمشاغل» نادر ابراهیمی توسط نگارسادات معصومزاده، کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی، شاعر و نویسنده قزوینی معرفی میشود.
معرفی شناسنامهای کتاب
«ابوالمشاغل» نوشته نادر ابراهیمی از مجموعه «مردان کوچک» است که چاپ اول این کتاب در سال ۱۳۶۵ و چاپ دوازدهم آن در سال ۱۳۹۷ به بازار نشر، عرضه شده است.
ناشر این کتاب، انتشارات روزبهان است.
این کتاب درباره...
«ابوالمشاغل» درباره سرگذشت فرهنگی نادر ابراهیمی و تلاشهای بیوقفهاش از سالهای نوجوانی تا سالهای پس از انقلاب اسلامی است.
نادر ابراهیمی را بیشتر بهعنوان نویسنده میشناسیم؛ مگر این که «ابن مشغله» و «ابوالمشاغل» را خوانده باشیم.
جلد نخست ابوالمشاغل، «ابن مشغله» نام دارد که البته بهاندازهٔ جلد دوم مشهور نیست و شاید دلیل آن پروپیمان بودن جلد دوم و بیان خاطرات شکستها باشد.
ابوالمشاغل را بهعنوان بیانیه اعتقادی- سیاسی- فرهنگی نویسنده نیز میتوان بهحساب آورد.
این کتاب خواندنی، به فرازوفرودهای زندگی نادر ابراهیمی در یافتن یک شغل مناسب میپردازد؛ زبان کتاب، روان و شیوا و بسیار صمیمانه است؛ چنانکه مخاطب احساس میکند در اغلب خاطرات آن، سهیم بوده است.
این کتاب را بخوانید چون...
«ابوالمشاغل» را بخوانید چون حسن مطالعه سرگذشت نامهها (زندگینامههای خودنوشت = اتوبیوگرافیها) در این است که مخاطب - به دلیل سنخیتی که با روح و منش نویسنده داشته به سمت مطالعه سرگذشت او رفته- در مسیر سنگلاخ فرهنگی، خود را یکه و تنها نمیبیند و با مرور شکستها، پیروزیها، تحقیرها و تحسینهای نویسندهای که پس از سالها تلاش و نادیده گرفته شدن از سمت دوست و دشمن، به رشد و تعالی رسیده، میتواند به این باور برسد که در کنار احساس همدردی، او نیز روزی مانند نویسندهٔ کتاب، بهغایت مطلوب خود خواهد رسید.
شاید مرور لیستی از شغلها و درآمدهای نویسنده، یکی از جالبترین بخشهای کتاب باشد؛ از خالی کردن آب حوض تا قبول سفارش نقاشی تبلیغاتی برای موتورسیکلت یا تصویرسازی کتاب کودک، نمونهای از این مشاغل پر دردسر و کمدرآمد است!
این پاراگراف از کتاب را خیلی پسندیدم...
«این روزها و ماهها به راستی سختترین روزها و ماههای تمامی عمرم بود؛ سخت و غمانگیز و گریهآور و من مثل همیشه اشک در آستین و آماده با صدای بلند گریستن بودم.
در این روزها و شبها، گاه صدای ناگهانی و بلامقدمهٔ گریهام از خانه به خیابان میرفت.
از خیابان به سراسر وطن که وای وای وای...
کوهی از کتاب در خانه و ایران پژوه مانده بود و کتابفروشها- این حامیانِ صادقِ قلم و دوستان وفادار نویسندگان و بیادعاترین مدافعان آزادی اندیشه، حتی یک جلد هم نمیخواستند؛ حتی یک جلد!» (از متن کتاب ص ۱۸۶)
از یک تا ۵ به این کتاب ۵ ستاره میدهم
به خاطر حس همدردی که در مخاطب ایجاد میکند؛ به این کتاب ۲۱۸ صفحهای از پنج امتیاز، پنج امتیاز میدهم؛ قلم روان و ساده در کنار حس همدردی آن چیزی است که این روزها در خلوتهای خواندنی خود به آن نیازمندیم.
انتهای پیام