تریبون 11 ساله نماز جمعه بردخون، سنگر وحدت و آرامش
مسؤولان بخش بردخون تعامل سازنده با امام جمعه را از اهداف مهم کاری خود می دانند.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان دیّر، برپایی نمازجمعه در بردخون موجب تحکیم پایه های نظام اسلامی در منطقه، پیگیری و رفع مشکلات و کمبودها و زمینهساز پیوند واقعی مردم و مسؤولان بوده است.
پنج شنبه 21 آبان 1388 روزی خاطرهانگیز و به یادماندنی برای مردم بردخون شد، همگان خوشحال بودند و همه اقشار مسؤولانه در صحنه حاضر شدند، چراکه در این روز قرار بود امام جمعه بردخون معرفی شود و نمازجمعه به صورت رسمی در این منطقه اقامه شود.
شورای اداری شهرستان دیّر با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر، جمعی از مسؤولان استان و شهرستان، مدیران بخش، شوراهای اسلامی و اقشار مردم تشکیل شد و در آیینی حجت الاسلام سیدحسین رکنیحسینی به عنوان اولین امام جمعه بردخون معرفی شد.
بردخون مهد علم و دیانت
بردخون به عنوان مهد علم و دیانت و زادگاه بزرگان و علما، از این روز صاحب تریبون نمازجمعه شد و از روز جمعه 22 آبان 1388 با حضور باشکوه و حماسی مردم آغاز شد.
این منطقه با سابقهای درخشان در زمینه فرهنگ، هنر و معنویت همواره در تاریخ کشور اسلامی ایران شناخته شده بوده و با حضور سادات و علمای بزرگوار و حوزه علمیه غنی، تأثیر ویژهای در تعالی فرهنگی و دینی مردم داشته که تربیت اشخاص مؤثر و افتخارات ماندگار و عشق و ارادت به اهلبیت عصمت و طهارت(ع) از این نمونه بوده است.
بخش بردخون پس از پیروزی انقلاب اسلامی نقش خاصی در حوادث و جریانهای انقلابی و اسلامی داشته و همانگونه که پیش از انقلاب اسلامی، مردم این دیار با احساس مسؤولیت در برابر دشمنان آب و خاک میهن ایستادند و اجازه تجاوز بیگانگان به کشور را ندادند در دوران دفاع مقدس و جهادعلمی حضوری معنادار داشتهاند و هیچگاه رهبری معظم را تنها نگذاشتند.
ائمه زیادی از این منطقه برخاستهاند و امروز به عنوان ستارهای درخشان در سنگرهای نمازجمعه شهرهای مختلف کشور و حوزههای علمیه و دانشگاههای مهم به خدمت صادقانه مشغول هستند و زمانی که نام بردخون ذکر میشود ناخواسته همگان به یاد دیانت و فرهنگ و ایثار مردم این منطقه میافتند.
مردم، حامیان اصلی نظام اسلامی
امروز که به یاد آبان 88، خاطرات آن دوران را مرور میکنیم بیاختیار یاد اتحاد، انسجام و مشارکت جمعی مردم و مسؤولان در اذهان زنده میشود که چگونه برای برپایی نمازجمعه با همه دارایی به صحنه آمدند و ذرهای از یاری دریغ نکردند و به راستی حامیان اصلی نظام اسلامی و اجرای مبانی اسلامی بودند.
امام جمعه بردخون با تقدیر از همه مردم و مسؤولان که زمینهساز اقامه نمازجمعه در این منطقه بودهاند، گفت: مرداد یادآور اقامه اولین نمازجمعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به امامت آیتالله طالقانی است که یاد همه شهدای محراب و پاسداران سنگر نمازجمعه را گرامی میداریم و از اینکه منافقین کوردل تحمل نداشتند مردم را در این سنگر عبادی سیاسی ببینند ابراز تأسف میکنیم.
حجت الاسلام سیدحسین رکنیحسینی افزود: نمازجمعه تریبونی است که به مردم تعلق دارد و به هیچ حزب و جناح خاصی وابسته نیست و همه اقشار و گروهها در آن سهم دارند.
وی اضافه کرد: در یک دهه گذشته همواره از مردم دفاع کردهایم و همیشه حامی اقشار ضعیف بویژه صیادان و کشاورزان بودهایم و از مسؤولان خواستهایم که از این تریبون بهره ببرند و عملکرد خود را بیان کنند.
تذکر نردبان ترقی
رکنیحسینی با بیان اینکه مسؤولان نباید خود را معصوم بدانند، ابراز داشت: تذکر و یادآوری نباید موجب گلایه شود زیرا موضوع شخصی نیست و تذکر نردبان ترقی و زمینهساز پیشرفت و توسعه است.
امام جمعه بردخون از همراهی و حمایت همه مردم و مسؤولان با تریبون نمازجمعه تجلیل کرد و گفت: الحمدالله مسؤولان منطقه بویژه بخشدار با تمام توان برای آبادانی این منطقه تلاش کردهاند و درددلها را شنیدهاند زیرا این غنیمت است که اجازه دهیم تا مردم درددلهای خود را بیان کنند و همیشه گوش شنوایی داشته باشیم.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم شهر و روستایی آباد و پیشرفته داشته باشیم باید تعامل و ارتباط خود را حفظ کنیم چراکه با تکروی به جایی نمیرسیم و همه اقشار بویژه شوراها همصدا باشند و برای تحقق انتظارات و خواستههای مردم گام بردارند و بدانند که تنها راه رسیدن به اهداف و رفع مشکلات، انسجام و اتحاد است.
رکنیحسینی گفت: در سالهای اخیر شاهد پیشرفت روستاهای بخش بودهایم که ثمره تلاش و پیگیری مسؤولان بویژه دهیاران و شوراهای اسلامی است و این رویه باید ادامه داشته باشد تا خاطرات شیرین آبادانی در ذهن مردم منطقه ماندگار شود.
بیکاری زمینهساز مهاجرت در بخش بردخون
امام جمعه بردخون بیکاری را دردی زجرآور دانست و تصریح کرد: بیکاری باعث مهاجرت میشود و ضرورت دارد علاوه بر امکانات رفاهی در روستاها، زمینه اشتغال در شهر و روستاهای بردخون فراهم شود، زیرا بخش بردخون که جمعیت 12 هزار نفری دارد با کاهش رشد جمعیتی روبرو بوده و برخی به دنبال مهاجرت از این منطقه هستند.
وی ابراز داشت: فاتحه دریا خوانده شده و صیادان دست خالی به خانه برمیگردند و عده زیادی این شغل را رها کردهاند و به سراغ مشاغل دیگر رفتهاند و کشاورزی نیز به دلیل عدم مدیریت در موضوع آب به زودی نابود میشود.
رکنیحسینی ادامه داد: برخی با 10 مجوز چاه از آب استفاده میکنند و عدهای نیز هیچ مجوز و اجازهای برای برداشت آب ندارند که باید آب کشاورزی را مدیریت کنیم زیرا بدون مدیریت نمیتوان به اهداف تعیین شده رسید و هدف رضایت مردم باشد و حد و اندازهای برای بهرهبرداری از آب مشخص کرد.
امام جمعه بردخون یادآور شد: هرکس مسؤولیتی را پذیرفت باید وظیفه خود را نسبت به مردم انجام دهد و بنده نیز در این مدت همواره مشکلات و دغدغههای مردم را مطرح کردهام و از مسؤولان میخواهم با همه توان فعالیت کنند که اگر زمینه اشتغال فراهم نشود مردم از این بخش مهاجرت میکنند و همینطور که میبینیم بسیاری از روستاها خالی از سکنه شده که دلیل اصلی آن نبودن شغل و عدم امکانات رفاهی بوده است.
بخشدار بردخون نیز گفت: تلاشها، فعالیتها و پیگیریهای مستمر امام جمعه موجب تسریع در امور و دلگرمی مسؤولان در انجام وظیفه بوده و زمینه فرهنگسازی و گسترش فرهنگ دینی در منطقه را فراهم کرده است.
علی اخلاقی افزود: مدیران اجرایی در بخش به پشتوانه امام جمعه و با همراهی همیشگی آن بزرگوار و انگیزهای مضاعف، لحظهای از کار و تلاش دست نمیکشند و با هدف توسعه همهجانبه بردخون حرکت میکنند زیرا به آینده منطقه امیدوارند.
تعامل سازنده و مشورت با امام جمعه در بردخون
وی با بیان اینکه تعامل سازنده با امام جمعه و بهرهمندی مناسب از تریبون نمازجمعه را از اهداف مهم کاری میدانیم، اضافه کرد: از ابتدای فعالیت در بخش بردخون تلاش کردهایم در همه برنامهها و اجرای سیاستها با امام جمعه مشورت و هماهنگی داشته باشیم و اطمینان داریم با استفاده از ظرفیتهای منطقه به جایگاه مناسبی خواهیم رسید.
اخلاقی ادامه داد: هفت روستای بخش دارای دهیاری است و 13 روستای ساحلی کمجمعیت، بدون دهیاری و زیرنظر شورای بخش اداره میشوند که در این مدت به دنبال رفع مشکلات و ایجاد زیرساختهای رفاهی این روستاها بودهایم.
بدون تردید امروز بردخون بسیار شناختهتر و توسعهیافتهتر از دیروز است و یکی از عوامل مؤثر در این تحول و تغییرات تریبون نماز جمعه و شخص امام جمعه است که امیدواریم بیش از قبل، این فرصت ارزشمند را قدر بدانیم و در راستای ساختن دیاری بهتر از گدشته حرکت کنیم.
گاه یک مشکل یا مانع در مسیر پیشرفت منطقه با بیان خطبه یا اظهارنظر امام جمعه رفع میشود و تعامل و همراهی مسؤولان و حمایت مردم موجب رشد سریع این بخش قدیمی و ریشهدار خواهد شد.
گزارش: نامجو زحمتکش
انتهای پیام/ر