سردرگمی بازار در پی نوسانات ارزی
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: نوسانات قیمت ارز موجب آشفتگی و سردرگمی در بازار شده است و هیچ مرجعی بر قیمتگذاری انجمنهای نرخگذاری نظارت نمیکند.

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: نوسانات قیمت ارز موجب آشفتگی و سردرگمی در بازار شده است و هیچ مرجعی بر قیمتگذاری انجمنهای نرخگذاری نظارت نمیکند.
حسن شمسیپور در گفتوگو با ایسنا در خصوص افزایش شدید قیمتها در بازار، با بیان اینکه از وظایف کارگروه تنظیم بازار رصد و تأمین کالاهای اساسی است، اظهار کرد: حذف ارز دولتی برای واردات کاهای اساسی از جمله شکر، روغن و برنج و بالا رفتن ارز نیمایی موجب افزایش قیمت چشمگیر کالاهای اساسی شده است.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری افزود: نوسانات قیمت ارز موجب آشفتگی و سردرگمی در بازار شده است و هیچ مرجعی بر قیمتگذاری انجمنهای نرخگذاری نظارت نمیکند.
وی ادامه داد: به طور مثال افزایش قیمت شکر موجب بالا رفتن محصولات جانبی تولید شده از شکر مانند پولک، نبات، شیرینی و ...
شده، همچنین چند نرخی شدن شکر در ماههای اخیر یکی از علتهای تفاوت قیمت در این محصولات است.
شمسیپور در خصوص گرانی مرغ و رعایت نشدن قیمت مصوب در عرضه این محصول توضیح داد: مرغداران معتقدند جهادکشاورزی باید صددرصد خوراک طیور را با قیمت مصوب دولتی برای آنها تأمین کند، اما در حال حاضر جهادکشاورزی تنها 30 درصد خوراک موردنیاز آنها را تأمین میکند، بنابراین مرغداران نیاز خود را از بازار آزاد تأمین میکنند و برای آنها مقرون به صرفه نیست که مرغ را به قیمت مصوب به کشتارگاه تحویل دهند.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: با افزایش قیمت دلار و ارز قیمت کالاها به سرعت توسط شرکتهای تولیدکننده محصول افزایش پیدا میکند، اما با کاهش قیمت دلار و ارز کاهش قیمتی در بازار رخ نمیدهد و شرکتها در برابر کاهش قیمتها مقاومت میکنند.
وی یادآور شد: اگر موجودی واحدهای صنفی و انبارها در سامانه تجارت ثبت شود، میتوان ورودی و خروجی کالاها را به صورت شفاف رصد کرد، این مسئله از افزایش لحظهای قیمتها در پی افزایش قیمت دلار جلوگیری میکند، در حال حاضر بازرسان سازمان صمت در بازار قیمتها را بر اساس فاکتور و نرخ سود مصوب بررسی میکند، زمانی که شرکتی قیمت اجناس خود را افزایش میدهد باید سازمان حمایت از مصرفکنندگان بر این موضوع نظارت کند.
شمسیپور با تأکید بر اینکه عرضه و تقاضا در افزایش و یا کاهش قیمت کالاها موثر است، بیان کرد: زمانی که تقاضای یک محصول در بازار بالا برود، بالتبع قیمتها نیز روند صعودی به خود میگیرد و نبود تقاضا نیز موجب کاهش قیمت و یا ثبات در قیمت آن محصول میشود.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه نوسانات ارزی بر بازار تأثیر روانی دارد، گفت: ثبات در قیمت ارز میتواند آرامش را به بازار برگرداند، نیاز است دستورالعمل خاصی برای قیمتگذاری محصولات شرکتها تدوین شود.
انتهای پیام