فعالیت اجرایی، آموزشی، درمانی، جهادی و فرهنگی مقابله با کرونا در قم
فرماندار قم از آموزش ۳۵۰۰ پاکبان و نیروهای خدمات شهری در زمان شیوع ویروس کرونا برای مقابله با این ویروس خبر داد.

ایسنا/قم فرماندار قم از آموزش ۳۵۰۰ پاکبان و نیروهای خدمات شهری در زمان شیوع ویروس کرونا برای مقابله با این ویروس خبر داد.
مرتضی حیدری در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اقدامات انجامشده از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور و استان قم اظهار داشت: از همان روزهای آغازین پنج کمیته درمان و مراقبت، کمیته بهداشت محیط، کمیته نظارت بازرسی و انتظامی، کمیته فنآوری و عادیسازی، کمیته غربالگری در ذیل بسیج ملی مقابله با کرونا قم تشکیل شد.
وی مسئولیت کمیته مراقبت و درمان را تشریح کرد و گفت: بخش درمان مختص به فعالیتهای دانشگاه علوم پزشکی در درمان مبتلایان تجهیز و توسعه بیمارستان و بهکارگیری بیمارستانهای پنجگانه آغاز شد و مهمترین فعالیت کمیته مراقبت، پیشگیری بوده که جلسات آن بهصورت مداوم تشکیل و شرح وظایف بهطور کامل تعریف شد.
فرماندار قم ادامه داد: شرح وظیفه بسیج ملی در هفتبند شامل ارتقاء دانش و مهارت افراد و خانوادهها در مورد ویروس کرونا، ثبت اطلاعات فردی در سامانه سلامت، اجرای نظام مراقبت و پیگیری، سلامت افراد در نتیجه نظام غربالگری، سالمسازی محیط و کنترل و غربالگری ورودی و خروجی شهر و ادارات و همچنین تأمین سریع ماسک و اقلام بهداشتی و جلب همکاری دستگاههای استانی برای تخصیص امکانات در پانزده جلسه تدوین شد.
وی از ۳۵ بازدید میدانی کمیته مراقبت و درمان در روزهای نخست تشکیل کمیته خبر داد و افزود: ۹۴ مصوبه با ۳۵ مکاتبه نتیجه بازدیدهای و جلسات کمیته مراقبت و درمان بسیج ملی مبارزه با کرونای استان بود و تمام مصوبات بدون تأخیر و بلافاصله اجرایی میشد.
حیدری سپس اقدامات سامانه سلامت را توضیح داد و تصریح کرد: اطلاعات جمعیت یکمیلیون و ۳۰۰ هزاری استان قم باید در کمترین زمان در سامانه ثبت میشد و ازجمله ابتکارات فرمانداری برای پیدا کردن راههای ترویج ثبت اطلاعات آحاد شهروندان در سامانه سلامت، دریافت کمک از آموزش و پرورش و معلمان، بسیج و سازمانهای مردمنهاد و همه پایگاههای مرتبط با مردم بود که همه همکاری کرده و ما رتبه دوم کشور را کسب کردیم.
وی ادامه داد: در ذیل این کمیته فراخوان از سپاه و بسیج برای تشکیل بیمارستان و پاکسازی خانه متوفایان ، همچنین چاپ و توزیع تراکتهای آموزشی و انتقال بیش از۷۳۰ نفر مشکوک به کرونا به مراکز درمانی و همچنین آموزش چهره به چهره افراد درگیر بیماری نیز در دستور کار قرار گرفت.
فرماندار قم یکی دیگر از کمیتههای بسیج ملی مبارزه با کرونا را کمیته بهداشت و محیط عنوان و خاطرنشان کرد: این کمیته وظیفه سالمسازی شهر با امکانات موجود را بر عهده گرفت و مشخص کردن تمام اماکن عمومی و جلب همکاری تمام املاک و اصناف و سالمسازی منازل متوفیان را با کمک بسیج، ارتش، اصناف و تمام نیروهای شهرداری که مؤثرتر از سایر دستگاهها حاضر شد را بهصورت شبانهروزی انجام داد.
وی ضدعفونی روزانه بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی، تعیین نقشه پراکنش جانباختگان و بیماران کرونایی و اولویتبندی ضدعفونی معابر منتهی به منازل آنها را از جمله اقدامات این کمیته دانست و گفت: اولویتبندی ضدعفونی محلات قرمز از نظر شیوع بیماری، بررسی و اتخاذ تصمیم در مورد نوع ماده گندزدا، اولویتبندی سطوح قائم و در مرحله بعدی سطوح معابر، آموزش بیش از ۳۵۰۰ نفر از پاکبانان و نیروهای فضای سبز شهرداری و حضور پرشور دستگاهها و قوای نظامی و انتظامی از دیگر برنامههای این کمیته بود.
انتهای پیام