خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 22 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

گیاهی که تنها یک ماه گل می دهد

باشگاه خبرنگاران | اجتماعی و حوادث | دوشنبه، 06 مرداد 1399 - 21:24
لاله گیاهی چندساله است که در طول عمر خود تنها یک ماه گل می دهد و معمولا در مناطق سردسیری یافت می شود.
گل،درجه،لاله،خاك،دماي،نگهداري،ماه،سانتي،گياه

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، لاله گیاه دائمی با گل یکساله است که معمولا در مناطق سردسیری یافت می‌شود و گل این گیاه معمولا در اواخر تابستان برداشت می‌شود، گیاه لاله گیاهی نیست که دائما گل داشته باشد و نهایتا تا یک ماه گل می‌دهد.
شرایط نگهداری از گیاه لاله
خاک: خاک مناسب برای این گل باید تا حد امکان سبک باشد، بنابراین اضافه کردن ماسه و شن به خاک گلدان توصیه می‌شود.
بهترین خاک برای کشت این گل ترکیبی از کوکوپیت، پیت ماس و پرلیت یا اینکه مخلوطی از کود و خاک برگ و ماسه و خاک باغچه است.
آبیاری: در محیط داخل آبیاری متوسط کافی است.
اگر پیاز‌ها را برای سال آینده دوباره استفاده شود لازم است در زمان رویش در بهار با استفاده از کود عمومی تغذیه صورت گیرد.
دمای مناسب: گل لاله نسبت به سرما مقاوم است.
دمای مناسب برای ریشه‌دهی پیاز این گل، ۹ درجه و برای رشد گیاه ۱۸-۱۵ درجه سانتی گراد است، همانند گل نرگس، بالا بودن دمای محیط باعث عدم تشکیل گل می‌شود و بهترین کار این است که در یک مکان خنک نگهداری شوند.
نور: لاله به نور زیادی نیاز دارد مخصوصا در زمان گل دهی، پس اگر درون منزل نگهداری می کنید پرنورترین مکان را برای این گل زیبا انتخاب کنید.
پیاز لاله طبیعتاً پیازچه تولید می‌کند و هر ساله تجدید می‌شود، شروع برداشت پیاز‌ها از اواسط خرداد ماه است و تا اواسط تیرماه ادامه دارد.
پیاز‌ها را کمی پس از برداشت، درجه بندی می‌کنند و پیاز‌هایی که باید کاشته شوند برحسب درشتی پیاز و قابلیت تولید تعداد پیازچه به دو گروه طبقه بندی می‌شوند.
پیازچه‌های معمولی را در دمای ۲۵ تا ۲۷ درجه سانتی گراد به مدت ۳ تا ۴ هفته و پس از آن در درجه حرارت ۲۰ درجه تا آبان ماه و از آن به بعد در حرارت ۱۷ درجه در انبار نگهداری می‌کنند.
پیاز‌هایی که سخت‌تر پیازچه تولید می‌کنند در دمای ۱۰ تا ۲۳ درجه سانتی گراد تا شهریور ماه نگهداری می‌شوند و پس از آن در دمای ۲۰ درجه تا آبان ماه و پس از آن در دمای ۱۷ درجه سانتی گراد در انبار نگهداری می‌شوند.
پیاز‌های لاله را از اواسط مهر تا آبان ماه می‌کارند.
هنگامی که پیاز‌های لاله را می‌کارند باید دقت کرد که طوقه ساقه (قسمت برجسته سر پیاز) بیرون از خاک قرار گیرد و پیاز‌های کوچک را معمولا ۱ تا ۲ سانتی متر پایین‌تر از سطح خاک می‌کارند.
بیشتر بخوانید:
انتهای پیام/