نخستین دوره جایزه ملی روایت برگزیدگان خود را شناخت
دبیر نخستین دوره جایزه ملی روایت با اعلام برگزاری مراسم اختتامیه این جایزه ملی برگزیدگان این جایزه ادبی را معرفی کرد.

حسین عباسزاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهار داشت: فراخوان جایزه ملی روایت برای حضور مجموعه داستانهای کوتاهی که در سالهای 96 و 97 منتشر شدهاند بهمنماه سال 97 منتشر و از میان کتابهای منتشر شده در این بازه زمانی بیش از 100 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از میان آنها 12 مجموعه داستانکوتاه برای حضور در دور دوم داوری این جایزه ملی معرفی شدند.
در مراسم اختتامیهای که شب گذشته برگزار شد برگزیدگان هیئت داوران دور دوم این جایزه ادبی اعلام شدند.
اختتامیه این جایزه ادبی با توجه به مهیا نبودن شرایط برگزاری مراسم در وضعیت ناسالم اماکن عمومی و همچنین به دلیل بالارفتن سطح هشدارهای بهداشتی در مشهد به صورت مجازی و از طریق کانال انجمن ادبی روایت به آدرس @anjoman_revayat برگزار شد.
عباس زاده در این باره گفت: با توجه به وضعیت حال حاضر کشور و عدم امکان برگزاری مراسم اختتامیه و بدلیل طولانی شدن زمان پایان مهلت ارسال تا معرفی برگزیدگان و همچنین برگزاری اکثر فستیوالها و جشنوارههای معتبر جهانی به شکل مجازی انجمن ادبیات داستانی روایت نیز به برگزاری اختتامیه این جایزه ادبی بصورت آنلاین و در شبکه اجتماعی اینستاگرام اقدام کرد.
دبیر اولین جایزه ادبی روایت با آرزوی سلامتی برای همه مردم جهان اظهار امیدواری کرد که بزودی فراخوان دومین دوره جایزه ملی روایت نیز منتشر شود.
عباس زاده گفت: هیات داوران نخستین دوره جایزه ادبی روایت پس از بررسی مجموعه داستانهای ارسال شده به دبیرخانه جایزه از میان یکصد و دوازده کتاب ارسالی، دوازده کتاب را حائز ارزش ادبی فزون تر و همخوان با ملاک های ارزشگذاری خود تشخیص داد و شایسته حضور در مرحله نهایی داوری دانست.
وی خاطرنشان کرد: شیوه نگارش و نثر داستانها، بداعت موضوع و انتخاب ایدههای بکر، خلاقیت در آفرینش داستانها، اجتناب از کلیشههای ادبی و گریز از یکسانسازیهای شکلی و مفهومی در راستای برهم زدن وضع موجود و هم خوانی با واقعیتهای اجتماعی از جمله مواردی بوده که طبق بیانیه هیأت داوران در انتخاب داوران نقش اساسی داشتهاند.
دبیر این جایزه ملی درباره کیفیت آثار ارسالی و مقایسه آن با وضعیت داستان کوتاه در کشورمان گفت: کتابهای برگزیده در مرحله نهایی به هیچ وجه نشان دهنده کلیت و بضاعت داستان نویسی در کشور نیست.
بلکه انتخابی از میان مجموعههای ارسالی است؛ چه بسا در سال گذشته، کتابهایی ارزشمند چاپ و منتشر شدهاند که به دست داوران نرسیده است.
عباسزاده در زمینه برگزیدگان نهایی اولین جایزه ادبی روایت گفت: هیئت داوران پس از بررسی و گفتوگوهای بسیار، از میان کتابهای برگزیده در مرحله نهایی، کتاب "پشت فرودگاه" نوشته محمود رضایی از نشر چشمه را به اتفاق آرا به عنوان مجموعه داستان اول جایزه روایت برگزید.
دبیر اولین جایزه ملی روایت، نثر شیرین و طناز، فضاسازی، نگاه شخصی نویسنده و انتخاب موضوعات جذاب، حفظ تعادل و دقت در ساختن مجموعهای از داستانهای بهم پیوسته را از جمله دلایل انتخاب این مجموعه توسط هیئت داوران اعلام کرد.
عباسزاده گفت: هیات داوران کتابی را واجد شرایط کسب رتبههای دوم و سوم تشخیص نداد.
اما مجموعه داستان«نغمههایی از پشت دیوار» نوشته آرش رمضانی از نشر روزنه و مجموعه داستان «خرس در آغوش درخت» نوشته مجتبی مقدم از نشر دما را به عنوان دو اثر «تحسین شده» جایزه روایت انتخاب کرد.
به گفته دبیر انجمن ادبیات داستانی روایت، هیات داوران نحستین دوره جایزه روایت مجموعه داستان «غبار صورتی» نوشته نسترن مکارمی را نیز به عنوان اثر تقدیر شده معرفی کردند.
عباسزاده گفت: هیأت داوران شایسته و بایسته دانست که از یک عمر تلاش ادبی آقای اسماعیل زرعی نویسنده کرمانشاهی به خاطر سالها ممارست در نوشتن و برپایی جلسات داستان خوانی و نقد داستان در شهر کرمانشاه به بهانه حضور مجموعه داستان«جهنم به انتخاب خودم» درجایزه روایت نیز تقدیر و سپاسگزاری کند.
وی افزود: نوید حمزوی، ندا کاوسی فر، حمید بابایی، حسین عباسزاده و هادی تقیزاده هیأت داوران دور دوم اولین دوره جایزه ادبی روایت را تشکیل میدادند.
انتهای پیام/282/ت