خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 25 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

موردی از آنفولانزای فوق حاد پرندگان در فارس گزارش نشده است

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 06 مرداد 1399 - 14:03
شیراز- معاون سلامت اداره دامپزشکی فارس با اشاره به اینکه شایعات مربوط به شیوع آنفولانزای جدید صحت ندارد گفت: هیچگونه گزارشی مبنی بر شیوع آنفولانزای فوق حاد پرندگان در فارس گزارش نشده است.
دام،گوشت،كشتار،بستانيان،ذبح،مجاز،فارس،گزارشات،كشتارگاه،دامپز ...

منصور بستانیان در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به شایعات مربوط به شیوع آنفولانزای خوکی گفت: بر خلاف تصور عمومی آنفولانزای خوکی ربطی به دام ندارد و بیماری انسانی محسوب می‌شود که تأیید آن بر عهده دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت و درمان است.
بستانیان در خصوص کشتار دام در استان فارس نیز گفت: ۳۳ کشتارگاه با مجوز قانونی در سطح استان فعالیت می‌کنند که در تمامی این مراکز یک ناظر بهداشتی و یک ناظر شرعی بر ذبح اسلامی و بهداشتی دام نظارت دارند.
معاون سلامت دامپزشکی فارس در خصوص گزارشات مردمی مبنی بر ذبح دام در حاشیه شهر و مراکز غیر مجاز افزود: هرجا تجمیع دام و دامداری‌ها وجود دارد امکان کشتار غیر مجاز نیز وجود دارد و بارها در خصوص مکان‌هایی همانند جاده صدرا و یا حاشیه کمربندی‌ها مواردی در خصوص کشتار دام گزارش شده است.
بستانیان با بیان اینکه جمع آوری دام در سطح شهر بر عهده شهرداری هاست گفت: در جلسات متعددی که با نمایندگان دستگاه قضائی و شهرداری داشتیم بر این امر تاکید شده، هرچند تاکنون این موارد توسط اداره دامپزشکی گزارش و به مسئولان قضائی ارجاع داده شده است.
وی با اشاره به نظارت‌های صورت گرفته در خصوص کشتار بهداشتی و توزیع سالم گوشت به دست مصرف کنندگان، گفت: پس از ذبح دام، گوشت باید به مدت ۲۴ ساعت در یخچال با دمای ۱ تا ۴ درجه بالای صفر قرار بگیرد تا گوشت پس از فعل و انفعالات صورت گرفته به واسطه سرما بصورت سالم‌تر و لذیذتر در اختیار مردم قرار بگیرد.
بستانیان با یادآوری اینکه برخی از کشتارگاه‌ها از جمله کشتارگاه دام فارس در شیراز مجهز به سالن پیش سرد هستند، گفت: در این کشتارگاه‌ها دو سالن مجزا برای گاو و گوسفند وجود دارد که پس از ذبح دام، لاشه‌ها به مدت ۲۴ ساعت در این سال‌ها نگهداری و پس از آن در قصابی‌ها توزیع می‌شود.
وی با بیان اینکه شهروندان از خرید گوشت در مراکز غیر مجاز پرهیز کنند گفت: برای اطمینان از کیفیت گوشت مصرفی به مهر کشتارگاه و تاریخ ذبح و همچنین تگ متصل به لاشه دام توجه کنند.
معاون سلامت دامپزشکی فارس با بیان اینکه ۱۴ مرکز فعال در زمینه کشتار و توزیع گوشت مرغ در استان فعالیت می‌کنند، گفت: گوشت مرغ همانند گوشت قرمز با نظارت ویژه به دست مصرف کننده می‌رسد.
بستانیان در خصوص ارائه گزارشات مردمی در خصوص تخلف یا کشتار غیر مجاز گفت: عموم مردم می‌توانند شکایات و یا گزارشات خود را از طریق سامانه گویای ۱۵۱۲ اطلاع رسانی کنند.