تدوین طرحهای توسعه بازار گردشگری/هتل کپسولی ایرانی ایراد دارد
حسین اربابی از تدوین سه طرح توسعه بازار گردشگری در راستای تحریک بازار خبر داد و گفت: نمونههای داخلی هتلهای کپسولی مورد قبول نیست.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین اربابی مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی گفت: «به شدت به دنبال توسعه و افزایش ناوگان امداد خودرو و تسهیل استفاده مردم از این امکانات هستیم.
در همین راستا کارتهای طلایی، نقرهای، برنز و الماس یکساله صادر کردیم که هر کدام خدمات مختلفی را با شرایط و قیمت مناسبی ارائه میدهند.»
مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی درباره برگزاری مسابقات رالی با توجه به شرایط کنونی عنوان کرد: «ما در این مدت تمام سعی خود را برای اقناع فضای حاکم بر ستاد کرونا بهکار گرفتیم که مردم با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با کمترین خطر از فضای گردشگری حاکم بر رالیتور استفاده کنند و یک رالیموتور هم در اواخر خردادماه برگزار کردیم.
چنین اقداماتی میتواند به برگرداندن نشاط اجتماعی و سلامت روان مردم کمک کند.»
برنامهریزی برای برگزاری رالی با ۲۰۰ شرکتکننده
اربابی یکی از حوزههایی که در این شرایط نشاط اجتماعی و سلامت روح را تأمین کرده و به صورت انفرادی انجام میشود را رالیتور عنوان کرد و گفت: «برنامهریزیهایی برای برگزاری یک مسابقه رالی با ۲۰۰ اتومبیل انجام دادیم و آمادگی لازم را در این خصوص داریم.
منتظریم که این فضای پرالتهاب آرام بگیرد و شرایط مساعد برای برگزاری فراهم شود.»
او آغاز رالیهای بینالمللی را وابسته به متغیرهای فراوانی دانست و گفت: «این موارد از عهده ما خارج است و باید ببینیم که وضعیت چگونه خواهد شد؛ البته دکتر مونسان در فکر به کارگیری تمهیداتی برای ورود گردشگر خارجی است.»
مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در ارتباط با صدور اسناد بینالمللی بیان کرد: «این تصور به اشتباه وجود دارد که برای صدور این مدارک نیاز به بازگشایی مرزها است.
در این مدت با تسهیلات مختلفی که فراهم شد در کمترین زمان و بدون مراجعه حضوری صدور سند مالکیت، گواهینامه و اسنادی که امکان صادر شدن آنها وجود داشت، از طریق سایت کانون صورت گرفت.»
مراحل پایانی استقرار هتلهای کپسولی در فرودگاهها
او بهترین اقدام صورت گرفته در حوزه گردشگری را در این دوران، رونمایی از هتل کپسولیها دانست و افزود: «در اماکن مختلف و اکوکمپها در حال بررسی زیرساختها و شناسایی فضاهایی هستیم که امکان مستقر کردن این هتلهای کپسولی وجود داشته باشد.
استقرار در فرودگاهها مراحل پایانی را پشت سر میگذارد و در حال حاضر پیگیر مستقر کردن این هتلها در بیمارستانها هستیم.»
اربابی در خصوص پیشرفت بومیسازی هتلهای کپسولی عنوان کرد: «واقعیت این است که نمونههایی توسط شرکتهای دانش بنیان ساخته شده است، اما این نمونهها با آنچه که ما ارائه کردیم و مدنظرمان است تفاوتهای فاحشی دارد.
درخواست کردهایم که این ایرادات را اصلاح کنند تا نهایتاً به تولید داخلی دست پیدا کنیم.»
او عدم احساس نیاز در بازار را دلیل ناتوانی متخصصان در تولید این نمونهها دانست و افزود: «ما بازار هدف را شناسایی کردیم و از کسانی که توانایی ساخت دارند استقبال میکنیم.
امیدواریم که هر چه زودتر متخصصان داخلی یک نمونه مقبول ارائه دهند.»
امکان واردات هتلهای کپسولی وجود دارد؟
مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی درباره امکان واردات هتلهای کپسولی، گفت: «این مدل از هتلها نیاز بازار ایران است که باید عملیاتی شود و بخش خصوصی برای آن اهتمام دارد.
در صورتی که تولید داخلی صورت بگیرد مسلماً اولویت با متخصصان داخلی است؛ اما پایلوتهای داخلی کاملاً یک کار ذهنی بدون در نظر گرفتن فضا و شرایط مسافر ساخته شدهاند.»
او در خصوص قیمت تمام شده هتلهای کپسولی گفت: «قیمتها ۳۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان برآورد شده که البته بستگی به آپشنها و خدمات متفاوت دارد.»
او به برنامهریزی و آماده شدن سه طرح برای توسعه بازار گردشگری کشور اشاره کرد و افزود: «بر خلاف همیشه که به فکر توسعه زیرساختها بودیم، در تلاش برای تحریک بازار به سمت تأسیسات گردشگری هستیم و در روزهای آتی درباره این طرحها اطلاعرسانی کاملی خواهد شد.
در وزارتخانه تلاش خوبی برای تشویق مردم به سمت استفاده از تأسیسات رسمی گردشگری شکل گرفته که با اجرایی شدن این طرحها، شاهد خروجی خوبی در این مسیر خواهیم بود.»