خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

راه نجات اقتصاد کشور اتکا به تولید و مهارت آموزی است

مهر | استان‌ها | شنبه، 04 مرداد 1399 - 11:36
قزوین- رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین گفت: راه نجات امروز اقتصاد کشور توجه جدی به تولید و اتکا به دانش و مهارت آموزی است.
مهارت،توليد،كشور،ماهر،قزوين،دانش،فني،آموزش،بازاريابي،تجارت،ت ...

به گزارش خبرنگار مهر، لطف الله سیاهکلی روز شنبه در نشست با مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای اسنان قزوین اظهار داشت: راه نجات کشور اتکا به تولید است و بی منطقی در مدیریت کشور موجب فروش گاز و نفت در دهه‌های گذشته شده است.
وی افزود: همه دولت‌ها با نفت و گاز اداره شدند و با تولید بیگانه بودند لذا دولتی که نیاز خود را از راه فروش سرمایه‌ها انجام می‌دهد از تولید حمایت نمی‌کند و منظور ما همه دولت‌ها بوده است.
سیاهکلی تصریح کرد: هیچ درآمدی خارج از تولید نباید در کشور متصور شد و همه دولت‌ها باید جیره خوار تولید باشند و برای تحقق این رویکرد باید تولید راه بیفتد و به تکنولوژی و نیروی انسانی اهمیت دهیم.
وی گفت: نیروی انسانی اگر ماهر بوده و تخصص داشته باشد حتماً خروجی تولید مؤثر و کیفی و در سطح جهانی خواهد بود.
نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر در بازار جهانی نتوانیم رقابت کنیم زمین گیر خواهیم شود و این کار نیازمند آموزش مهارتی و تربیت نیروی کار ماهر در بخش های مختلف است.
وی با انتقاد از نبود مهارت در میان جوانان تحصیل کرده اظهار داشت: امروز جمع زیادی از فارغ التحصیلان دانشگاهی و دکتر و مهندس و فوق لیسانس داریم که مهارت کار ندارند و فقط دنبال دانش تئوری بوده اند به همین دلیل فقط دنبال پشت میز نشینی هستند.
سیاهکلی بیان کرد: فرد باسواد در تولید مؤثر نیست بلکه ما به سواد همراه مهارت اهمیت می‌دهیم تا به تولید منجر شود و امروز یک انسان ماهر بی سواد از باسواد فاقد مهارت برای کشور بهتر و تاثیرگذارتر است.
نماینده قزوین در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر همه ما دانش شنا کردن و رانندگی را بدانیم که کارآمد نیست و تا مهارت لازم را نداشته باشیم به نتیجه نخواهیم رسید و باور داریم امروز دانش و مهارت در کنار هم می‌تواند به تولید و توسعه کشور کمک‌کند.
سیاهکلی اضافه کرد: وقتی گفته می‌شود ۸۵ درصد افراد بیکار ما فاقد مهارت هستند یعنی اوضاع خوب نیست و باید فنی و حرفه‌ای این نقص آموزشی ما را جبران و جوری برنامه ریزی کند که هر کس خو است وارد بازار کار شود حتماً دوره مهارتی را گذرانده باشد.
رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین تصریح کرد: در سیستم آموزشی خود ذهن دانش آموزان را با حفظیات پر کرده ایم و به مهارت اهمیت نداده ایم به همین دلیل کمتر دانشجو و دانش آموزی داریم که ماهر باشد و بتواند روی پای خود بایستد و کاری بلد باشد و یا یک فن را بداند.
وی اظهار داشت: باید همه کسانی که مشغول کار می‌شوند از این اداره عبور کنند و یک مهارت را یاد بگیرند.
راه اندازی رشته‌های کاربردی جدی گرفته شود
سیاهکلی در ادامه گفت: رشته تجارت و صادرات و بازاریابی در آموزش‌ها دیده نمی‌شود و به نظر می‌رسد باید رشته‌های کاربردی در اولویت اموزش های جدید باشد.
وی بیان کرد: متأسفانه مهارت لازم را در تجارت و بازاریابی نداشته ایم و در عراق و افغانستان و کشورهای همسایه و عربی درست حاضر نشدیم و بازاریابی خوب نداریم و براحتی آن را از دست می‌دهیم.
سیاهکلی یادآور شد: آموزش تجارت، تنظیم بازار و صادرات را در دستور کار قرار دهید تا از ظرفیت‌های صادراتی بهتر استفاده کنیم.
وی افزود: مدیری که مهارت ندارد نگران پست و مسئولیت خود است و هر کس مهارت دارد می‌تواند با تخصص و مهارت در خدمت کشور باشد.
مربیان با تجربه در آموزش استفاده شود
رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین یادآورشد: در آموزش‌ها باید از افراد با تجربه و پیش کسوت استفاده کنید تا کیفیت آموزش‌ها بالا برود و در این عرصه محدودیت برای بازنشستگان هیچ منطق و دلیلی ندارد و اعمال محدودیت سنی و بازنشستگی در جذب مربی فنی حرفه‌ای جایز نیست.
وی گفت: نگاه ما حمایت از فنی و حرفه‌ای است تا فرزندان ما ماهر شوند لذا باید آسیب‌های این عرصه را منعکس کنید تا برای رفع آن در مجلس اقدام کنیم.