کارآفرینی صرفاً با پول ایجاد نمیشود
مدیر کل جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی گفت: با پول نمیشود کسی را کارآفرین کرد و انتظار داشت سرمایهگذاری کند، شخص کارآفرین باید ذاتاً ویژگیهای کارآفرین را داشته باشد.

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی گفت: با پول نمیشود کسی را کارآفرین کرد و انتظار داشت سرمایهگذاری کند، شخص کارآفرین باید ذاتاً ویژگیهای کارآفرین را داشته باشد.
محمدرضا اورانی روز پنجشنبه در بازدید از پروژههای جهاد کشاورزی خلیلآباد عنوان کرد: زمانی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید کل تولیدات کشاورزی کشور ۲۵ میلیون تن و سهم استان خراسان بزرگ از این میزان ۱.۵ تن بود اما بعد از گذشت ۴۰ سال میزان تولیدات کشاورزی کشور به ۱۲۵ میلیون تن و فقط خراسان رضوی به ۸ میلیون تن رسیده است.
وی اظهار کرد: با وجود اینکه در این ۴۰ سال اقدامات بسیاری در حوزه کشاورزی صورت گرفت ولی هنوز با وضعیت مطلوب فاصله داریم.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی بیان کرد: متأسفانه یارانه و پولهای نفت گفتار، رفتار و کردار مدیران کل و مسئولان را نسبت به مردم اربابی کرده است، هر چند اگر نگاه اربابی خود را نسبت به مردم کنار بگذاریم و روش خود را اصلاح کنیم تمام تلاش ما در پیگیری مسائل مراجعه کنندگان خواهد شد ولی اکنون به گونهای شده که تا اجازه ندهیم مراجعه کننده اجازه نشستن ندارد.
وی مطرح کرد: کاهش فروش نفت و تحریمها دارد این رویه را تغییر میدهد و عاقبت خوشی به همراه دارد، تحریمها موجب شد مثل هشت سال دفاع مقدس در بخش اقتصاد خودمان را پیدا کنیم و روی پای خود بایستیم.
اورانی گفت: اگر تحریمها تشدید شده اما آخر دنیا نرسیده و باید از پتانسیلها، توان و ظرفیتهایی که در جوانانمان وجود دارد استفاده کنیم، باید به جوانان اعتماد کرد و آنها را وارد بروکراسی اداری نکرد.
وی تصریح کرد: اگر چه قوانین، دستورالعملها و بخشنامهها برای خدمتگزاری به مردم است نه ایجاد مانع؛ اما بسیاری مواقع، مدیران کم جراتی و کم شجاعتی خوشان را در اتخاذ تصمیمات به گردن دستگاههای نظارتی میاندازند.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه الگوی دامپروری کشور برگرفته از آمریکاست، عنوان کرد: اگر چه توسعه گاوداری در کشور آمریکا هم است ولی آنها مشکل سویا و ذرت دانهای را ندارند، اما ما همان الگو را استفاده میکنیم ولی به محدودیتها اقلیمی کشور توجه نکردیم و بدون توجه به دانش بومی مدام گاوداریها را توسعه دادیم.
وی ادامه داد: اگر نیاکان ما تمام تمرکزشان در پرورش گوسفند بود، چون پرورش گوسفند وابستگی ایجاد نمیکند ولی توسعه گاوداری این وابستگی را ایجاد میکند، متأسفانه برای تأمین سه نهاده جو، کنجاله سویا و جو وابستگی داریم.
اورانی عنوان کرد: با وجود اینکه در ذرت ۹۶ درصد، جو ۵۶ درصد وابستگی داریم و در کنجاله سویا هم دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن واردات داریم اما صنعتی را توسعه دادیم که غذای آن دست خودمان نیست.
وی گفت: هر چند میشود این مسیر را اصلاح نمود ولی با دادن یارانه ایدههای جدید و ابتکارات را خشکاندیم.
تکرار واسطهگری مشکلساز شده است
مدیر کل جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی ادامه داد: هر چند در استان ۳۰۰ تن تولید زعفران داریم اما ۶۵۰ کارخانه بستهبندی و فراوری ایجاد کردیم، همچنین برای کل تولید شیر که یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن میشود، بالغبر ۱۰۰ کارخانه لبنی با ظرفیت ۲ میلیون ۵۵۰ هزار تن احداث شده است.
وی اظهار کرد: اگر چه بر اساس قانون نمیتوانیم به بهانه اشباع بودن مانع صدور مجوز شویم اما موجب ورشکسته شدن سرمایهگذاران میشود و باید متناسب با ظرفیتها برنامهریزی نمود.
اورانی همچنین مطرح کرد: اگر چه در همه بخشها باید واسطهگری باشد اما آنچه مشکل داریم تکرار واسطهگری و نظاممند نبودن این واسطهگری است که موجب متضرر شدن تولیدکننده و مصرفکننده میشود.
وی با بیان اینکه در تولید انگور خلیلآباد باید عرضه و تقاضا را مدیریت کرد و فقط به فکر تولید نبود، بیان کرد: با وجود اینکه فقط در خراسان رضوی ۸ میلیون تن محصولات کشاورزی ۳۴ هزار میلیارد تومان ارزش دارد اما دولت نمیتواند هر محصولی را که تولید شد، خریداری کند.
مدیر کل جهاد کشاورزی گفت: نه تنها چنین منابع مالی برای خرید محصولات کشاورزی قابل تأمین نیست بلکه از سویی دولت هم تاجر خوبی نیست، دولت دیگر منابع ارزان قیمت ندارد که در اختیار قرار دهد.
انتهای پیام