کاهش ۱۸۰ میلیارد تومانی هزینههای مردم با اجرای طرح پزشک خانواده
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: با اجرای طرح پزشک خانواده شاهد کاهش ۱۸۰ میلیارد تومانی پرداختها از جیب شهروندان در فارس بودیم.

ایسنا/فارس رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: با اجرای طرح پزشک خانواده شاهد کاهش ۱۸۰ میلیارد تومانی پرداختها از جیب شهروندان در فارس بودیم.
مهرزاد لطفی چهارشنبه یکم مرداد در جلسه ستاد اجرایی پزشک خانواده در فارس که با حضور معاون درمان وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: پزشک خانواده در فارس به صورت یک طرح پایلوت اجرایی شد و سئوالی که مطرح میشود این است که نتیجه اجرای این طرح پایلوت چیست؟
او با بیان اینکه سئوال دوم این است که سیاست دولت در راستای احرای پزشک خانواده چه خواهد بود؟
خاطرنشان کرد: با اجرای پزشک خانواده در حوزههای مختلف، افرادی که دارای دیابت پنهان یا فشارخون بالا بودند، شناسایی شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین با ابراز گلایه نسبت به عدم حلچ چالشهای اجرای این طرح، گفت: اگر این طرح به صورت کشوری اجرا شده بود تاکنون مشکلات آن در استانی مانند فارس مرتفع شده بود.
لطفی همچنین با بیان اینکه ٧٠ درصد بیمارانی که دارای فشار خون بودند و ٧٥ درصد از بیمارانی که دارای دیابت پنهان بودند، از طریق اجرای این طرح شناسایی شدند، عنوان کرد: با توجه به کاهش پرداختی خانوادهها با اجرای طرح پزشک خانواده، ١٨٠ میلیارد تومان از سبد درمانی خانوادهها کاسته شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز محدود بودن اجرای طرح پزشک خانواده تنها در دو استان، تشکیل نشدن جلسات ستاد اجرایی به شکل منظم، پرداخت نامناسب به مراقبان سلامت و نداشتن ردیف بودجه مشخص را به عنوان عوامل موثر بر بروز چالشها در طرح پزشک خانواده دانست.
هر مطب پزشک خانواده، یک پایگاه سلامت
کارشناس مسئول پزشک خانواده دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز با بیان اینکه هم اکنون هزار و ۱۴۹ پزشک خانواده با برنامه پزشک خانواده شهری همکاری می کنند، گفت: از این تعداد ۵۰۸ پزشک در دو نوبت کاری و ۵۴۱ پزشک نیز در یک نوبت کاری با این برنامه همکاری دارند.
کرم توانی افزود: هم اکنون هر مطب پزشک خانواده به یک پایگاه سلامت تبدیل شده و مراکز ارائه دهنده خدمت از ۲۳۳ مرکز در شهرها به ۷۴۴ مرکز ارتقا یافته است.
وی گسترش دسترسی مردم به خدمات پزشک خانواده، ادغام بسته های خدمتی طرح تحول نظام سلامت در این برنامه، جذب همکاری بخش خصوصی در برنامه و توسعه خدمات مراقبت های فعال پزشکان خانواده استان را از دستاوردهای مهم اجرای این برنامه در استان برشمرد.
در این نشست اعضای ستاد اجرایی پزشک خانواده استان توضیحاتی در خصوص وضعیت پزشکان خانواده، چالش های موجود، سرانه پرداختی، کسورات بیمه ای، فرانشیز پرداختی به متخصص و ارجاع به سطح دو، پرداختی سازمان های بیمه گر، راهکارهای موجود برای ارتقا و ملی شدن این برنامه را مطرح و با حضور معاون درمان وزیر بهداشت، بررسی کردند.
نمایندگان بیمه سلامت و تامین اجتماعی نیز در خصوص پرداختی سرانه پزشکان خانواده، فرانشیزها، جمعیت های تحت پوشش، مراقبت در منزل و تعرفه های بیمه ای مواردی را مطرح کردند.
انتهای پیام